POKER DD
Partea bună pentru publicul privatizării tv, în direct și în exclusivitate pe toate posturile, este că telespectatorul se poate bucura răutăcios de încurcătura în care se află presa.
După epuizarea suspendării care i-a lăsat pe ziariști la mâna teleshoppingului, n-am văzut, în toți cei 22 de ani, atâta reclamă la cratiță, Dan Diaconescu a continuat otevizarea țării, așa cum a și promis la un moment dat. Presa cu pretenții nu s-a dat în lături când ratingul de “garsonieră” a stropit-o pe pantofi, doar, periodic, după ce se vedea cu publicitatea-n căruță, dădea să se șteargă de parcă-i puțea.
Cel mai amuzant, însă, e că, pokerul pe care-l joacă Diaconescu, i-a făcut pe toți, și pe participanți și pe chibiții pariori, să se îndoiască și să rămână îndoiți. Cacealmaua pe care o joacă această vedetă incontestabilă a momentului este atât de tare încât nimeni nu se riscă să incline balanța într-o parte sau alta ca să nu se facă de râs. Practic, indifferent de rezultatul la care va ajunge, fie că va renunța la privatizare, fie că va cumpăra Oltchimul, toată tevatura este un bluff. Din cauza asta, toți jurnaliștii care se cred adevărați îl invită, își fac ratingul cu el după care îl bârfesc. In orice caz, ăsta da, jucător de poker, nu ca Bagabontu’ Mâna-Moartă!
Cei mai caraghioși, însă, sunt cei care cred că patronul OTV nu e destul de onorabil pentru breasla lor. Vezi-Doamne, cum stăteau ei în stabilimentul lor “quality”, a venit ăsta din blocul lui de nefamiliști și le-a aruncat gunoiul sub balcon! Gunoi reciclabil din care au scos și ei un ban, chiar dac-au strâmbat din nas!
Apoi, se mai spune că a făcut privatizarea de râs și că vorbește lumea. Adică, toți sunt de accord că PCC-ul lua Oltchimul ca să-l închidă dar măcar era o chestie onorabilă, cu șpagă și tot dichisul,în liniște, o privatizare în vederea desființării cum s-au tot făcut până acum. De-asta a și putut participa Dan Diaconescu la licitație, pentru că, acolo, au fost puse niște condiții minimale care lăsau loc la “negocierea” specifică. Combinatul se închidea dar combinatorii își luau dreptul. Intervenția lui Diaconescu a pus cărțile pe masă și a văzut tot “poporul” ce bănuia doar că se-ntâmplă.
Altfel, faptul că privatizarea asta senzațională ne-ar fi făcut de râs e o ipocrizie oarecare. După puciul parlamentarilor pușcăriabili și a acoliților din presă care ne-a lăsat cu democrația în vine, nu ne mai poate compromite, curând, decât tot o intervenție “quality”!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu