Pagini

Pagini

miercuri, 19 martie 2014

LINSAJUL MEDIATIC





Ai zice că-i o bătrânică, nu că se uită după băieți!
Unul din posturile PSD-iste, ăla cu pastor adventist, și-a lansat pe piață ultimul videoclip din seria de linșaje mediatice cu scop electoral, între care cel cu Andreea Pora este un hit de care toți vorbesc, pe care l-a dedicat lui Andrei Pleșu. Incă o dată: dacă nu i s-ar fi făcut reclamă, nici n-am fi știut că există și nici acum nu le-am vizionat pentru că nu contează.

S-a încercat, din partea societății civile, un protest sub un slogan moale, “Repere, nu lichele”, la care participarea a fost mică dar care, mai mult ca sigur, a umflat ratingul Antenei. Sloganul e moale pentru că, în zilele noastre, publicul a îngroșat mult obrazul de la chestii tari: înjurături, corupție beton, lovituri în statul de drept, farfurii aruncate prin studiouri, pornografie hard la ore pentru minori prezentată drept talent, batjocură sau ca informație, bătăi după internet sau în direct, fructe și legume cu metale grele, reclamă la cancer, mastectomii, moaște, etc.
Adevărul e că, de când a murit Ralu Fillip, presa nu mai respectă nici un fel de regulă, scrisă sau nescrisă. Actuala președintă a CNA-ului, înfiptă de govern în fruntea consiliului, e vulgară[1] ca atitudine, genul care a văzut prea multe în viață și a îmbătrânit urât! E o emblemă a presei românești dar și a politicii românești pentru că astea două au fuzionat prin absorbție ca urmare a atracției irezistibile dintre libertatea de exprimare grobiană și stomacul gros de politician.

Așa am ajuns acum să se spună că cine nu face rating nu poate fi ales și d-asta Becali a ajuns în două parlamente iar fata asta tânără din govern a fost linșată pe toate posturile de televiziune.
Consecința în rândul românilor, însă, e că nu vor să participe la nici un protest care vine din presă pentru că, automat, se combină cu politica așa cum a fost și-n cazul de față când tânărul politician Mihai Neamțu s-a așezat în fruntea maselor. Altfel, Andrei Pleșu n-are nici o vină, mai ales că omul a luat atitudine și față de mizeriile de presă care batjocoresc oameni obișnuiți. De fapt, unii îl atacă tocmai d-aia, pentru că nu stă în “mansardă” să-și vadă de cărțile lui și de scrisul lui și să nu le mai încurce lor ratingul.

Un rating de câteva sute de mii, un mai nimic dar un nimic ce trebuie întreținut și spălat la mentalitate ca să tot consume și să meargă afacerea politico-mediatică.

Uite, de pildă, se apropie alegerile europarlamentare și ei vorbesc la televizor tot pro și anti-Basescu. Nici o televiziune de știri n-are o rubrică, măcar săptămânală, despre ce inițiază și votează ăia pe la Bruxelles și Strasbourg.

Cel mai bine ar fi ca CNA-ul să fie desființat și legea să apere oamenii de “libertatea de exprimare” a presei pe seama lor, prin amenzi clare care să-i oblige p-ăștia să facă journalism, nu atac la persoană.




[1] “Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a început să râdă chiar în timp ce administratorul judiciar al Realitatea Media S.A., Mihaela Hamza, îşi susţinea cauza în faţa Consiliului. Discuţia care a urmat indică nivelul de interes pentru subiect: retragerea licenţei unui post de radio naţional. 
MIHAELA HAMZA: Intenţia noastră nu a fost să vă ocolim... Nu înţeleg de ce râdeţi! Am spus o glumă?! Vreo prostie!?
LAURA GEORGESCU, preşedinte CNA: Nu, a intrat un bărbat foarte sexy, doamnă! Şi eu sunt foarte sensibilă la bărbaţi!” http://www.realitatea.net/circ-la-cna-pre-edintele-laura-georgescu-imi-plac-barba-ii-sexy_1274597.html




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu