Pagini

Pagini

marți, 27 iulie 2021

Masca te face prost

M-am prins de ce vaccinul covid e sigur. Chiar de trei ori sigur https://freefrompress.blogspot.com/2021/07/m-am-prins-de-ce-vaccinul-covid-e-sigur.html


Partea I - “De ce masca este o formă de dezumanizare, By Patrick Fagan, 28 July, 2020

“Ȋn analiza lui despre confesiuni false și regimuri totalitare, The Rape of the Mind (Violarea minții sau mentalității), Joost Meerloo inventează un cuvînt care definește scăderea nivelului de inteligență a rezistenței critice: menticid.” https://antipresa.blogspot.com/2021/07/masca-te-face-prost.html

Varianta “Mu”, PNL-USR! - Nu-i așa, că nu ne-am mai frămîntat niciodată cu o dilemma atît de grea? https://freefrompress.blogspot.com/2021/09/varianta-mu-pnl-usr.html

Partea a II-a

“Nu e vreo mirare să constatăm că masca “ne închide gura”, psihologic vorbind. Studiile au arătat că felul în care ne îmbrăcăm are un effect puternic asupra felului cum gîndim (sau cum nu gîndim) […]: a purta un halat de laborator mărește funcția cognitivă (Adam & Galinsky, 2012), un echipament de asistentă medicală crește empatia (López-Pérez et al., 2016), purtarea de branduri contrafăcute crește probabilitatea de a copia la examene (Gino, Norton & Ariely, 2010). Similar, dacă vorbim de limbajul trupului, cînd cineva își pune mîna la gură, e semn că ascultă cu mare atenție: e pregătit să primească informația, fără s-o pună la îndoială. […]

Există și motive mai concrete care stau la baza faptului că masca te poate face prost, de exemplu, scăderea oxigenului din creier. Vălul de pe față reduce funcția respiratorie pe termen lung (Alghadir, Aly & Zafar, 2012), iar măștile chirurgicale pot reduce oxigenarea sîngelui, dacă e vorba de chirurgi (Beder et al., 2008): credeți sau nu, respirați mai greu atunci cînd gura vă este acoperită. Un studiu din 2010 (Roberge et al.) despre masca de față N95, a ajuns la concluzia că “nivelurile de dioxid de carbon și oxygen sunt semnificativ diferite - în sus (CO2), în jos (Oxigen) – în interiorul măștii, față de valorile standard de la locul de muncă. Un studiu post-covid a găsit că 81% din cei 128 de lucrători în sistemul sanitar au dezvoltat dureri de cap (pe care înainte nu le aveau), ca rezultat al purtării echipamentului personal de protecție (Ong et al., 2020).

Nu doar că masca te face să respiri mai greu, dar dovezile că ar ajuta la stoparea răspîndirii coronavirusului sunt cel puțin limitate. Un brand cunoscut de măști are chiar un avertisment pe ambalaj: “Nu oferă nici o protecție împotriva COVID-19”. […]

Faptul că masca, cel mai probabil, nici măcar nu “funcționează” (dar o purtăm din obligație n.n), ne face să tragem o concluzie rațională: purtarea măștii induce stupiditate și complianță, și asta printr-un bombardament de minciuni, contradicții, confuzie, ce te aduc într-o stare care-ți distruge abilitatea de a gîndi clar.

Cum scrie Theodore Dalrymple: “Ȋn studiul pe care l-am făcut asupra societății comuniste, am ajuns la concluzia că scopul propagandei comuniste nu era să convingă sau să informeze, ci să umilească; cu cît ceea ce spuneau corespundea mai puțin realității, cu atît mai bine. Cînd oamenii sunt obligați să tacă atunci cînd li se spun minciunile cele mai evidente, sau chiar mai rău, sunt forțați să repete ei înșiși acele minciuni, își pierd, pentru totdeauna simțul probității. (cinste, onestitate, integritate, din DEX).

Să accepți minciunile evidente înseamnă, într-o anumită măsură, să devii tu însuți un rău. Capacitatea de a opune rezistență la ceva, orice, se erodează și poate fi chiar distrusă. O societate de mincinoși impotenți este ușor de controlat.

Scopul impunerii măștilor faciale nu este să protejeze oamenii, ci să diminueze umanitatea din ei – să le fure egoul, identitatea, autonomia. Măștile sunt purtate de personajele negative din filmele horror, de care ne putem dispensa, de dansatorii din spatele scenei, pe care-i putem ignora; măștile creează o categorie inferioară a speciei umane.

Dezumanizarea e rareori urmată de ceva bun. Măștile faciale sunt încă un semn rău a ce va să vină, alături de mișcarea seismică din discursul principal.

Într-o analiză făcută genocidului din Rwanda, una din primele previziuni bazate pe discurs s-a bazat pe tendința de a privi înapoi, de a da vina pe cineva, de focusare pe greșelile și nedreptățile trecutului (Donohue, 2012), ceva ce le va suna cunoscut celor care au avut ghinionul să citească The BBC sau The Guardian, recent.

La fel, așa cum Tutsi îi numeau pe Hutu, gîndaci, naziștii îi etichetau pe evrei drept șobolani iar Nancy Pelosi promitea să-l “fumărească” pe președintele Trump afară din Casa Albă.

E greu de spus cum se va învîrti roata în anii care urmează, dar toate semnele indică spre ceva rău. În perioade de criză care țin de cicluri generaționale, doar un lucru e sigur: o minte limpede e foarte importantă. Pînă vom ajunge acolo, dă-ți voie să ai demnitate, identitate și înțelepciunea de a fi om – și niciodată, dar niciodată, nu purta mască.”

Asta-i întrebarea fundamentală.  https://antipresa.blogspot.com/2021/09/alta-intrebare.html#more

Rwandan genocide - Wikipedia

urgență: trebuie numaidecît înființată o “miliție internațională”  https://freefrompress.blogspot.com/2021/08/previziuni-si-o-prevazatoare.html#more

https://freefrompress.blogspot.com/2021/08/soc-am-aflat-de-ce-se-scumpesc-gazele.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu