marți, 14 aprilie 2020

Dictatura militară s-a instalat ca să stea!




“Opinia generală că absolut totul, inclusiv economiile, trebuie sacrificate ca să învingem coronavirusul este o resuscitare a vînătorii de vrăjitoare din evul mediu; sacrificiul pare a fi mult mai important decît găsirea unei soluții eficiente care să rezolve problema. […] Aceste țări se vor trezi că sunt incapabile să susțină financiar sistemul de sănătate, poliția, armata și, fiind atît de slăbite, vor fi invadate de alte țări și șterse de pe harta lumii.”

Am întîlnit și români fericiți de coronavirus!
Președintele Iohannis tocmai a prelungit Starea de urgență. De ce? Pentru că semnalele la nivel mondial sunt despre cum această pandemie nu cedează, zice el. Nefiind o conferință de presă, nimeni nu poate să-l contrazică și să-i spună că, în toată lumea s-a trecut, deja, la cele lumești și economice. Totuși, consilierii au prevăzut această întrebare iar, în discursul de prelungire a dictaturii militare, K. Iohannis a subliniat faptul că sistemul sanitary din România n-ar face față mai multor îmbolnăviri, prin urmare, asta e, noi suntem o țară sărăcuță și, chiar dacă toate țările vor renunța la covid, noi vom continua să ne închinăm la el.

Ştiți, de ce? Pentru că dictatura militară s-a instalat ca să stea! Așa că, și noi să stăm liniștiți, fiindcă va fi, la un moment dat, o infuzie de capital, plus că, pînă atunci, vom învăța și noi cum e cu solidaritatea, speranța și alte bla-bla-uri d-astea de televizor, pe care le auzim încă de cînd s-a instalat epidemia de dictatură.