marți, 25 iunie 2024

Cum să te prefaci c-ai vizionat ceva ce n-ai vizionat

 

How to Act Like You’ve Seen Something You Haven’t

https://www.vulture.com/2011/02/how-to-act-like-youve-seen-something-you-havent.html  By Luke Kelly-Clyne

Cum să te prefaci c-ai vizionat ceva ce n-ai vizionat

“Mă consider o persoană onestă, mai puţin cȋnd mă aflu ȋntr-una din următoarele trei situaţii:

1-Ȋntr-un taxi, 2-La frizer şi 3-Petrecȋndu-mi timpul cu un grup de prieteni care au văzut un spectacol sau un film pe care eu nu l-am văzut

Lipsa de sinceritate, ȋn primele două situaţii, nu mă expune, fiindcă sunt capabil să-mi păstrez un oarecare grad de anonimitate. Probabilitatea de a mă urca in acelaşi taxi de două ori e aproape zero iar frizeria o schimb tot timpul, fiindcă n-am găsit ȋncă un astfel de salon care să nu mă şamponeze extrem de viguros, să mă suprataxeze sau să mă facă s-arăt ca Jerry O’Connell ȋn Stand by Me. Deci, ce mare lucru. De ce să nu devin altcineva pentru cȋteva minute sau chiar o jumătate de oră? E o mică dambla, e adevărat, dar e amuzant!

Ȋnsă, totul se schimbă, cȋnd mă găsesc ȋn al treilea scenariu. Nici un personaj creat spontan nu mă mai protejează. Anonimitatea nu există. Sunt eu ȋnsumi. Dacă am văzut show-ul sau filmul despre care se discută ȋn grup, voi fi inclus ȋn conversaţie, dacă nu, nu. Nu şi nu. Mă fȋţȋi pe scaun, verific mesajele din telefon şi văd că nimeni nu ȋncearcă să dea de mine, apoi ȋncep să rȋd de glumele din show-ul de care vorbeşte toată lumea, dar care sunt şi amuzante. După care mă ridic să-mi iau un pahar de suc de portocale de la bucătărie.

Grupul rămȋne ȋn living, rȋzȋnd, şi cineva strigă la mine “adu-i şi lui o bere”, apoi mă-ntreabă de ce beau suc de portocale chiar ȋnainte să ieşim. Zic “Are vodkă-n el”. Dar n-are şi-ncep să mă simt atȋt de exclus, ȋncȋt mă gȋndesc să rămȋn acasă şi să mă uit la colecţia de programe după cablu, pe care le-am strȋns, ȋn timp şi ȋn secret, pe video-recorder. Ei bine, refuz acestă variantă. Refuz să cred că nu există altă cale. Pentru că există. Ia, fiţi atenţi, la aceste şase ponturi simple!