vineri, 14 iunie 2024

13 semne de netăgăduit că cineva vrea să fie lăsat ȋn pace

 


Pot fi folosite şi de cei care nu ştiu cum să trimită semnalul: Lasă-mă ȋn pace!


13 Undeniable Signs Someone Wants To Be Left Alone - Opinion by Piper Ryan https://www.msn.com/en-us/lifestyle/love-sex/13-undeniable-signs-someone-wants-to-be-left-alone/ar-AA1maDyZ

“Oricȋt de sociabil ar fi cineva, sunt momente cȋnd, pur şi simplu, ai nevoie să ieşi din ritm, solo, ca să-ţi poţi reȋncărca bateriile şi mai apoi să te simţi pregătit să faci faţă ieşirii ȋn lume, din nou. Deci, de unde ştii cȋnd cineva vrea să fie lăsat ȋn pace şi că, probabil, trebuie să eliberezi spaţiul? Caută următoarele semne.

1 – Ți se dau răspunsuri, scurte, dintr-un cuvȋnt

Cȋnd cineva răspunde consecvent cu “mda”, “nu”, “ȋhȋ” şi nimic mai mult, e semn clar că n-are chef de vorbă. Nu e doar un mod de a fi concis, e un mod de a ȋnchide conversaţia. Nu c-ar vrea să fie nepoliticoşi; vor doar să fie lăsaţi ȋn pace. Aceste răspunsuri scurte sunt semnale că nu doresc să continue discuţia, fără să ţi-o zică-n faţă.

2 – Evită contactul visual

Contactul vizual e de bază, ȋn interacţiunea umană. Aşa că, atunci cȋnd cineva, ȋn mod intenţionat, evită să te privească ȋn ochi, ȋnseamnă că nu este interesat. S-ar putea să se uite pe lȋngă tine, să stea cu ochii ȋn telefon sau oriunde altundeva decȋt la tine. Această evitare e un indiciu non-verbal că n-au chef de conversaţie sau interacţiune socială.

3 – Punctează cȋt de valoros e pentru ei timpul petrecut de unul singur

Desigur, [toţi ştim că] e important să mai fim şi singuri, dar dacă cineva ȋţi tot subliniază cȋt de mult ȋi place să stea singur, pare că se străduieşte ȋn exces.

4 – Sunt cufundaţi ȋn alte chestii, ȋn timp ce vorbeşti cu ei

Dacă sunt mai concentraţi pe telefon, o carte, un laptop decȋt pe conversaţie, e semn că vor să fie lăsaţi ȋn pace. Preferă, ȋnainte de orice, să se ocupe cu altceva decȋt să interacţioneze cu tine. Nu e despre atenţie distributivă. E o alegere evidentă de a-şi ȋndrepta atenţia ȋn altă parte, semnalȋnd lipsa de interes pentru discuţie.

“Braţele ȋncrucişate, privirea ȋn altă parte sau corpul ȋntors ȋn altă direcţie, indică blocaj.”

5 – Limbajul corpului indică blocaj

Limbajul corporal spune multe. Braţele ȋncrucişate, privirea ȋn altă parte sau corpul ȋntors ȋn altă direcţie, indică blocaj. E postura non-verbală care pune bariera. “Nu am chef să interacţionez acum.”

6 - Ȋşi pun căştile pe urechi

Căştile pe urechi sunt semnul universal pentru “Nu deranjaţi!”. Dacă cineva şi le pune, mai ales ȋn mijlocul conversaţiei, e un indicator clar că vor să-nchidă discuţia. Nu e doar că vor să asculte muzică sau un podcast; e semn că vor să se ȋnchidă de lumea din jurul lor, ȋnclusiv de tine.

7 – Se tot uită la ceas

Cȋnd cineva se tot uită la ceas sau verifică telefonul să vadă ora, nu e pentru că trebuie s-ajungă undeva. Ȋnseamnă că vor să se retragă din conversaţie şi caută o cale. Această verificare repetitivă a orei e un indicator subtil că de-abia aşteaptă să se-ncheie fraza şi să treacă la altceva.

8 – Conversaţia e plină de scuze

Dacă fiecare discuţie e condimentată cu scuze gen “Sunt chiar prins(ă) cu altele acum” sau “Am o grămadă de făcut”, prinde-te! Nu doar ţi se poveşteşte despre programul ȋncărcat; indirect, ţi se spune că n-au timp de stat de vorbă. Mai pe ocolite, aceste scuze sunt doar semnale că nu sunt disponibili.

9 – Menţionează că au nevoie de timp pentru ei ȋnşişi

Cȋnd cineva aduce ȋn discuţie nevoia de “timp pentru mine” sau “pauză”, nu e doar ca să umple golurile. Din contră, ȋşi exprimă deschis nevoia de solitudine. Nu că ţi-ar respinge compania, dar au nevoie de spaţiul personal. Respectă-i onestitatea şi dă-le timpul şi spaţiul de care e clar că au nevoie.

10 – Nu sunt ei cei care iniţiază conversaţia

Dacă, de fiecare dată, tu eşti cel [cea] care ȋncepe conversaţia, e un semn. Nu că s-ar lăsa greu dar, pur şi simplu, s-ar putea să nu vrea să se ȋntindă la discuţii mai mult decȋt strictul necesar. Lipsa de iniţiativă e un mod pasiv de a arăta că vor să fie lăsaţi ȋn pace.

22 – Dau răspunsuri care să nu le creeze obligaţii

Răspunsuri precum “poate”, “cred că…” sau “mai vedem” nu sunt doar indecizie; există un motiv la baza acestei neimplicări. Dacă nu ţi se dau răspunsuri clare, probabil că ȋncearcă să evite atragerea ȋntr-o conversaţie mai profundă sau ȋn planuri care nu-l interesează.

12 – Par obosiţi sau tot menţionează c-ar fi

Să vorbeşti tot timpul despre cȋt de obosit sau epuizat eşti nu ȋnseamnă ȋntotdeauna că vrei să te descarci după o zi grea. Adesea, e un mod politicos de-a spune că n-ai chef să socializezi. Menţiunea repetitivă despre starea de oboseală e un indiciu subtil că vor să fie lăsaţi singuri.

13 – Iau distanţă

Dacă se dau un pas ȋnaoi sau ȋntr-o parte sau se plasează la o distanţă considerabilă faţă de tine, limbajul corpului spune “am nevoie de spaţiu” [ȋmi iei aerul, dă-te mai ȋncolo] Distanţarea fizică e o modalitate non-verbală de a stabili care sunt limitele. E semn clar că, momentan, nu se simt ȋn largul lor cu apropierea de alţii şi preferă să fie lăsaţi ȋn pace.”

Teoria Țapului ispăşitor   https://antipresa.blogspot.com/2024/06/teoria-tapului-ispasitor.html

Coldplay şi ce nu vrei. Sau poate nu ştiai că-ţi place  https://freefrompress.blogspot.com/2024/06/coldplay-si-ce-nu-vrei-sau-poate-nu.html

Cine, dracu’, eşti tu, să-i ȋnveţi pe alţii ce să facă sau să nu facă?  https://antipresa.blogspot.com/2024/06/sa-stii-sa-i-lasi-pe-oameni-in-pace-e-o.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu