joi, 16 aprilie 2020

Cutremur în România?




Unde a dispărut amenințarea de cutremur din România? Cumva, un cutremur ne-ar scăpa de criza coronavirus? Sau, măcar, ar scăpa-o de internare pe domnișoara care, înțeleg din emisiunea Bună, România! (B1 TV), reclamă pe rețelele de socializare că este ținută la spitalul Matei Balș, doar pentru că a fost testată pozitiv cu covid 19, asimptomatică fiind?

Unde se mai țin în spital asimptomaticii timp de o lună de zile, pe motiv că îi ferim pe alții să se infecteze? E anormal, în condițiile în care, la momentul ăsta, pot fi sute de mii de infectați cu coronavirus, fără să se știe, și asta peste tot în lume? Acei 8 din 10, care se vindecă singuri, mai au dreptul să se vindece singuri sau trebuie să fie “utili” medicinei?

Milioane de oameni mor, annual, în lume, din infecții intraspitalicești, efectul advers al medicamentelor sau malpraxis dar, ce să vezi, lumea a fost oprită în loc de unul din cele o sută de virusuri! Ştiința are “noi norme”. Ministrul sănătătii a spus că dacă mortul este pozitiv la coronavirus, atunci, indifferent cîte boli grave avea, trebuie declarat mort de Covid 19! Încă o dată: Trebuie!

Uite, eu știu pe cineva care era în vîrstă, avea mai multe boli, i s-a făcut o endoscopie superioară în spital, a fost trimis acasă, adus înapoi și diagnosticat cu clostridium dificille (o să povestesc altă dată interacțiunea horror doctor-aparținător) și iar trimis acasă, doar ca să moară. De ce credeți c-a murit omul? De stop f… cardio-respirator! Înțelegeți?!

Nu-mi serviți mie campanii de presă despre poluare, încălzire globală, epidemii, sfîrșitul lumii și alte fake-news-uri pe care le documentez de multă vreme. De exemplu, știrea conform căreia astăzi au fost depistați pozitiv la coronavirus un număr de… este un fake-news. Asta pentru că nu se precizează în știre cîte teste s-au făcut. Nu, degeaba, mai plimbi un tabel pe ecran în care, cine se benoclează cu lupa, își dă seama că 7% sunt pozitivi! Trebuie s-o spui, ca să fie o știre adevărată!

Şi, nu, nu va crește respectul (tot aud asta!) față de medici în urma “luptei cu coronavirusul”? Fiecare român are povestea lui, relativ la interacțiunea cu doctorii, și aceea este cea mai importantă. Așa e correct!
Cum, correct este să ne gîndim la cei care mor acum în spitale fără nici un sprijin din partea familiei!
Nu mai acuzați oamenii de ingratitudine, fiindcă nicunde în lumea coborîtă din cocotier nu există asemenea lucruri incalificabile ca la noi.

Personal, am întîlnit în sistem pe cineva care a făcut pentru noi un gest atît de copleșitor, încît știu sigur că niciodată, dar niciodată, nu voi avea inteligența umană (intuiție, disponibilitate etc.), să-l echivalez printr-un alt gest făcut pentru cineva! Dar, cam atît am întîlnit în lumea asta!

Deci, să nu-mi spuneți mie cum e cu respectul, recunoștința și alte emisiuni d-astea de televiziune, fiindcă nu toată lumea își ia lecțiile din deșeurile TV!

Apropo, spargeți odată epidemia asta, că nu mai au unde să se tundă fetele de la Digi! (Deși, am înțeles că aparate de bărbierit încă se mai găsesc în supermarket.)
"Faci bășcălie de pensionari, categoria cea mai vulnerabilă ca status imunitar, pentru că au cumpărat măști de protecție, făină și mălai ca să își asigure hrana dacă răcesc și vor fi nevoiți să stea în casă?"  https://www.dw.com/ro/rom%C3%A2nia-m%C4%83rirea-%C8%99i-dec%C4%83derea-spaimei-de-coronavirus/a-52602545

“A recent Johns Hopkins study claims more than 250,000 people in the U.S. die every year from medical errors. Other reports claim the numbers to be as high as 440,000.”  https://www.cnbc.com/2018/02/22/medical-errors-third-leading-cause-of-death-in-america.html

Din cauza simptomelor, a fost considerată suspect COVID și ținută în izolator până ce testul a ieșit negativ, fiind transferată ulterior la spitalul județean, unde a decedat duminică, 12 aprilie.”  https://www.observatorulph.ro/social/2566079-mesaje-emotionante-dupa-moartea-avocatei-din-busteni-considerata-suspect-covid

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu