miercuri, 18 iulie 2012

SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ROMANIEI


STATUL  DE DREPT INTERIMAR 

ARTICOLUL 1.
Statul român

(5) În România, respectarea Constitutiei, a suprematiei sale si a legilor este obligatorie.

Suspendarea punerii în aplicare a legii, timp de șase zile, în cazul Adrian Năstase, suspendarea dreptului Președintelui de a reprezenta țara în baza unei “declarații” a Parlamentului, suspendarea deciziei  Curții Constituționale conform căreia Președintele este reprezentantul țării, prin nepublicarea ei în Monitorul Oficial, înființarea lui Victor Ponta la Bruxelles reprezentând țara în mod nelegitim, suspendarea atribuțiilor Curții Constituționale prin ordonanță de urgență, o ilegalitate în sine, care a permis Parlamentului  înlăturarea, prin forța, a Avocatului Poporului și a președinților de Camere, suspendarea  președintelui României, chiar fără “încălcări grave” ale Constituției,  în baza “neîncrederii” din sondajele de opinie și ridicarea Parlamentului la rang de Putere Absolută  care se situează deasupra Legii Supreme, Constituția, deși, în toate sondajele, Parlamentul iese cel mai “prost”. In fine, “Suspendarea” României din rândul țărilor civilizate, suspendarea întâlnirii cu FMI și suspendările continuă. Dacă nici asta nu e lovitură de stat înseamnă că e macramé, că prea e croșetată!

După ce a încercat să dărâme, de mai multe ori,  Curtea Constituțională dar “ceva” l-a tras înapoi, Crin Antonescu a inițiat suspendarea președintelui României și  s-a lăudat cu asta: “Eu, ca inițiator și semnatar” al suspendării, a zis el de câteva ori, s-a propus  în fruntea Senatului, “ Eu, ca șef al Senatului…” zicea el când încă nu se publicase în MO, a ținut discurs de suspendare personalizat, în care se adresa tot timpul Președintelui ales, cu intenția de a-i arunca în față  că el l-a suspendat,  apoi  s-a înscăunat  la Cotroceni, deși nu era obligatoriu, unde s-a impus ca și când era președinte plin, chemând la ordin, chiar din prima zi, mai multi șefi de instituții, a dat declarații prin care avertiza Europa să nu se amestece în treburile interne și a continuat Campania împotriva președintelui ales, atât de la pupitrul de la Cotroceni cât  și de la mitingul de la Timișoara. Dacă nici ăsta nu e dictator, înseamnă că nici Ceaușescu nu era!  Iar dacă asta nu e lovitură de stat, înseamnă că ni s-a urcat democrația la cap!

ARTICOLUL 31
    Dreptul la informatie
(4) Mijloacele de informare în masa, publice si private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.

In condițiile de mai sus, presa interesată a picat pe spate de ce bine-i  stă lui Crin în fruntea statului, (câteva milioane de români care nu-i  acordă încredere  l-au  scuipat… să nu-i  fie de deochi!)  și a început să facă masaj pe creier poporului ca să-l relaxeze și să-l facă să accepte. Puciștii au dat asigurări că legile vor reveni la normal după ce se instalează ei iar cel mai notoriu analist al țării a garantat, cu propria reputație, că această distrugere a democrației  e legală. Adică, jurnalistul care se dă de ceasul morții când vine vorba de a limita dreptul la liberă exprimare, deși  acest drept poate fi mai periculos decât o bombă biologică, nu consideră  că LEGEA, singura diferență  dintre civilizație și sălbaticie, trebuie respectată. Ca bonus la libertatea de vorbire liberă, în afară de amenințarea că “nu va fi liniște” dacă nu pică Președintele ales, s-au mai remarcat căteva  “exprimări libere”: CTPopescu l-a comparat pe președintele țării cu Ceaușescu în ultima “fază”, ceea ce el nu-i dorește, desigur, Voiculescu i-a prezis că n-apucă revelionul, ca om politic, se-nțelege, Victor Ponta l-a catalogat drept  nemernic care-și joacă viața și libertatea, ăsta n-a mai nuanțat iar Crin Antonescu a spus că “cineva tot moare” după referendum, politic, adică.

Se spune că nu există așa ceva ca “dictatura parlamentară”. Dacă n-a existat până acum, de-acum încolo o să existe,  pentru c-am inventat-o noi! Această mișculație va rămâne în scripte ca lovitură de stat,  va fi studiată în manualele de specialitate ca lovitură de stat și se va căuta  antidotul care s-o  prevină pe viitor. In disprețul nostru, ziariștii care acum o cocoloșesc, vor recunoaște pufnind în râs c-a fost lovitură de stat iar Hrebengiuc, adevăratul “arrogant” din PSD, ne va spune și cum s-a făcut, așa cum ne-a povestit și alte mișculații cum ar fi “marile proteste” de astă-iarnă.

ARTICOLUL 30
    Libertatea de exprimare

5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masa obligatia de a face publica sursa finantarii.