joi, 28 iunie 2012

SINUCIDEREA "ADRIAN NASTASE" CONTINUA



Mai întâi despre cum se face o manipulare mică de presă în direct și-n exclusivitate:

Aseară, pe la vremea talk-show-rilor,  a apărut pe posturile de știri informația că doi judecători de la Curtea Constituțională sunt incompatibili. Asta la finalul unei zile în care, liderică  Victor Ponta, n-a primit satisfacția de a fi ales el să reprezinte România la Consiliul European, indifferent de ce spune Constituția.

Una dintre persoanele considerate de însuși ministrul justiției Titus Corlățean  incompatibile este soția ambasadorului roman la Bruxellles, Iulia Motoc . Mihnea Motoc, soțul împricinatei, este cel care îi va pune sau nu insigna de participant în piept  pupilului presei interesate care și-a pus prim-ministru de doi lei peste țară și se pregătește să-i  tragă și un președinte de toată jena.

“Incompatibilitatea” din mintea puțină  a acestui necredibil ministru ar justifica nerespectarea hotărârii Curții Constituționale. Ca nu cumva hotărârea Curții să intre în vigoare înainte să plece la Bruxelles cel mai dezonorant prim-ministru din lume, imediat după anunțarea verdictului, Ponta, a trecut Monitorul Official în subordinea Guvernului.

MInistrul Justitiei a invocat Legea 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, care prevede: la articolul 61 aliniatul 4(4): Functia de judecator este incompatibila cu oricare alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul juridic superior; la articolul 67 aliniatul b: Mandatul de judecator al Curtii Constitutionale inceteaza: b) in situatiile de incompatibilitate sau de imposibilitate a exercitarii functiei de judecator mai mult de 6 luni;  
USL atacă CCR. Corlăţean: Zegrean şi Motoc, incompatibili. Trebuie REVOCAŢI! Răspunsul ANI: Nu există situaţie de incompatibilitate. 28 Iunie 2012 www.romanialibera.ro

Si acum MANIPULAREA:  La Realitatea, după ce Andreea Crețulescu, o activistă isterică în campania electorală  dementă terminată cu baia de nămol de la Vântu, a jucat rolul milițiencei bune observând că judecătoarea în discuție nu deține funcții publice, partenerul ei de emisiune, A. Cioroianu, nu știm dacă indus în eroare de discuția de până atunci sau intenționat,  a intervenit:  Andreea, cred că nu ne uităm unde trebuie! E vorba de funcție publică  sau privată! (cu accent pe publică sau privată) Adevărul e că ei se uitau unde trebuie dar vedeau ce le convine. Cuvântul cheie este “funcție” în cazul de față.

"Si eu pun intrebarea 'Atunci cand cineva, in afara de mandatul la Curtea Constitutionala, este membru in Comitetul Consultativ al Conventiei cadru privind minoritatile nationale, expert care merge acolo si nu merge pe gratis; cineva care este in Consiliul de Administratie al Agentiei Drepturilor Fundamentale apartinand UE; si cineva care este si in Comitetul ONU privind drepturile omului este sau nu este in stare de incompatibilitate?", a spus Corlatean. www.romanialibera.ro

Judecatoarea este "membra" a unor organizatii internationale dar nu detine o "functie". 
Indiferent de subiect, ROMANIA LIBERA e singurul ziar care il prezinta cap-coada si transcrie, intre ghilimele, desigur, pasajele esentiale din luarile de cuvant ale celor implicati. Nu ca GANDUL care pune un titlu care seamana cu un verdict: Ministrul Justitiei: Doi judecatori de la Curtea Constitutionala sunt incompatibili si trebuie revocati. si rezerva ANI o singura propozitie care contine o umbra de indoiala: "Potrivit Agentiei Nationale de Integritate cel doi judecatori nu sunt incompatibili."

VA URMA