luni, 30 mai 2016

D-l Morbos: 2016. INSURECŢIA V.2

https://antipresa.blogspot.com/2016/02/dl-morbos-legea-preventiei-in-sanatate.html

https://antipresa.blogspot.com/2016/02/dl-morbos-legea-preventiei-in-sanatate_17.html

https://antipresa.blogspot.com/2016/03/dl-morbos-haosul-si-simplificareaiii.html

https://antipresa.blogspot.com/2016/03/dl-morbos-8-martie-ziua-femeii-iv.html

https://antipresa.blogspot.com/2016/04/d-l-morbos-2016-insurectia-v.html

https://antipresa.blogspot.com/2016/05/d-l-morbos-2016-insurectia-v2.html


"Am preluat, deci, misiunea într-un moment de impas major, nemaiîntâlnit în experiența noastră de mai bine de patruzeci de ani, moment când lumea se sfârșea din proprie voință iar începuturile săltau de peste tot, lăsau o dâră și apoi dispăreau ca-ntr-o plantație de vulcani noroioși care nu fac nici bine, nici rău, dar produc o schimbare imprevizibilă într-o picătură de vreme, un veac, de-o pildă. În același timp, clocotea o insurecție generalizată în societate iar, în laboratoare, mentalitatea începuse să se dilueze, așa încât, teama era că un gând într-un clocot de țărână fluidă acum, putea distruge Viitorul neted și neabătut.

Insurecția era de mai multe feluri și se manifesta atât în Nomania cât și în T.U. În Turopa se manifesta sub formă de saturație, vizavi de o lume fără granițe, iar în Nomania era, ca de obicei, mult mai complexă si haotică: insurecția politicienilor din Casa Cotorului împotriva anti-corupției care lua dreptul Patrioților la îmbogățire specială, insurecția poporului împotriva celor de mai ‘nainte, îndreptând spre ei insecticidul politic – Independentul, demolarea, de către jucători din umbră, a campaniilor Acceptă provocarea, Acceptă acceptarea implementată cu mult succes de înaintașii mei timp de un sfert de secol, insurecția raportorilor plătiți de noi, ca urmare a atacurilor teroriste din Turopa, care le strica vacanțele, dar și din cauza neacordării cu celeritate a vizelor în USAliens pentru tagma lor iar, peste toate, refuzul globalizării prin renunțarea la emigrare și, în general, printr-o încăpățânare specifică taurului sătul și la propriu și la figurat.

Dementalizarea - practicată cu râvna alergătorului de cursă lungă dar folosind mijloace pașnice care nici un copil n-ar speria, cum ar fi critica dar și lauda pe merit, îmblânzirea prin metode non-violente, de exemplu programe de sensibilizare și îndemnuri precum “șezi blând, popor!”, renașterea speranței prin distrugerea prezentului continuu pentru un Viitor mai bun etc. -  se produsese dar nu se coagulase nimic, ci se făcuse mici fărâme de nu mai putea fi ciugulită nici cu un pluton de găini crescute-n baterii.”

-Oh, Lord! Dl. Morbos era uimit ce de cuvinte erau odată și, peste toate, nici un termen medical, nici măcar cele două obligatorii, nici un diagnostic și încă nici un sondaj de opinie.