joi, 21 iunie 2012

TENTATIVA DE SINUCIDERE A LUI ADRIAN NASTASE



MA INTREB DACA PONTA E FERICIT! 

"Informatia" e de azi-noapte si e complet gresita.
Ieri, după sentința de doi ani cu executare primită de Adrian Nastase, presa a umplut trotuarul din fața casei fostului premier ca să surprindă momentul în care acesta se va îndrepta spre executarea pedepsei. Puțin după ora 23:oo când toată lumea își programează televizorul să se oprească  și-l dă  mai încet  pentru ca nenorocitele de reclame cu sonor la maxim  să nu-i  dea  scularea, “spiritele” care bântuie la solstițiul de vară au dat iama în casa lui A. Năstase și în casele bântuite de obsesia ratingului și devoratoare de publicitate.
Pe scurt și pe lung, doi polițiști au venit să-i înmâneze mandatul  lui A. Năstase, încă  nu e lămurit dacă de aducere și, după ce au insistat o vreme să fie primiți, li s-a deschis poarta. Asta vedeam noi la televizor și asta comentau ziariștii în studiouri  încercând să întindă subiectul ca pe gumă. Când, deodată, ce să vezi, pe ecran apare că, din casă, s-au auzit împușcături. La Rtv, unde onorabila gazdă îl avea printre  invitați pe C.V.Tudor vorbește prin telefon cu reporterul de teren care spune că, din stradă, nu s-a auzit nici o împușcătură.  Atunci, de ce s-a auzit la Rtv?

Evident, filmul a început să curgă cu ambulanța sosită la fața locului, apoi cu știrea că A. Năstase a încercat să se sinucidă împușcându-se în cap sau în gât sau în piept și, după  scoaterea personajului principal din casă și transportarea lui la spital, filmul a devenit interactiv. Adică, unele televiziuni  au contribuit la scenario cu propria imaginație, scriind pe ecran că glonțul i-a rămas în gât, o prostie pentru că glonțul nu s-ar fi oprit decât în os de la mică distanță, că s-ar fi înfipt lângă tiroidă și că, în general, gâtul fiind o zonă puternic  vascularizată, viața lui A. Năstase e în mare pericol.

Ce s-a văzut clar pe televizor a fost  A. Năstase pe targă, învelit cu o pătură iar,  la gât, în zona împușcată,  înfășurat cu un fular. Nici nu poate fi vorba ca personalul după Salvare să înfășoare o plagă împușcată într-o cârpă nesterilă găsită prin casă!
Povestea tentativei  de sinucidere  s-ar fi petrecut cam așa: A. Năstase a vrut să meargă în bibliotecă să-și ia niște cărți, cum altfel, și a scos pistolul dintr-un sertar, a încercat să se sinucidă dar a fost oprit printr-un gest reflex de către un polițist. Astăzi se spune că, de fapt, a încercat să se împuște cu polițistii de față.
Intre timp, la B1, televizorul anunța că A. Năstase are două răni ușoare la umăr și gât și că Salvarea n-a venit în urma unui telefon la 112. Socul, pentru noi, a fost să-l vedem pe Dr. Brădișteanu, cel cu dosarul de corupție, ca fiind șeful  comitetului de primire, chiar dacă prezența lui e justificată  de problemele cardiace  ale lui A. Năstase. Doi “corupți” cu asemenea  greutate reprezintă o imagine de speriat!
Timpul curgea cu vești bune, în sensul că, împușcatul nu părea în stare gravă, a fost conștient tot timpul și lobii tiroidieni n-au fost atinși mai ales că, unii spuneau că omul nici nu mai are tiroidă. Dr. plastician Lascăr, care, indifferent de întrebare, spunea că nu are acceptul familiei să dea nici un fel de informație referitoare la starea pacientului Năstase, a confirmat, indirect, că starea lui nu e gravă. Nu e gravă sau e o nimica toată?!  Vorb-aia “încălcări grave ale constituției” sau doar la nivelul epidermei?  In orice caz plăgile au fost anunțațe de Brădișteanu ca fiind patru apoi au scăzut la două ca în informația inițială.
Nefiind clar și probabil așa va și rămâne,  trebuie făcute următoarele precizări:
-dacă A. Năstase a încercat să se sinucidă pe bune, indifferent de motiv, șoc cultural, orgoliu, răzbunare este o tragedie în sine.
-dacă a încercat să însceneze o sinucidere ca să scape cu un certificat de la psihiatru este, la fel, de compătimit. Frica, lașitatea, incapacitatea de adaptare  sunt trăsături umane din care toți avem   și,  atâta timp cât nu te afli în papucii omului, n-ai de unde să știi cum se simte sau ce-ai face tu în locul lui.
-dar dacă a fost o tentativă de ucidere a anti-corupției printr-o scenetă de televiziune prin care să arate că T. Băsescu “l-a ciuruit” indirect și astfel să pună în pericol statul de drept și viața actualului șef al statului, atunci e altceva!
De altfel întâmplarea ne-a adus aminte imediat de “răpirea ziaristilor” și de agitația isterică a sociologului Marius Pieleanu, la Antena 2, atunci când primarilor cercetați li se făcea rău de justiție, care a spus că nu se poate așa ceva, dacă moare vreunul!
Chiar dacă, azi-noapte, C. T. Popescu a spus pe televiziuni că dezaprobă gestul  lui A. Năstase și pe al lui V. Ponta, care se intreba  dacă Băsescu e fericit, ce se va întâmpla de acum încolo se datorează presei care a ținut isonul USL-ului în mod exagerat și l-au călcat în picioare pe Traian Băsescu  pentru ca, în final, după  ultimele alegeri, să-i  măture autoritatea  sub papucul prostovanilor lui Voiculescu unde au trimis și Constituția.

Nu cumva să fie o “mineriadă” prin tentativă de sinucidere și să ne băgați sub dictatura Parlamentului  care să ne trateze de democrația care ni s-a urcat la cap, că tot e acolo un “spital”  plin de “doctori”.
Rtveul anunța azi-noapte că s-a întărit paza la Cotroceni și că s-au dus unii cu lumânări pentru Traian Băsescu. Data viitoare sper să dați voi, ziariștii care hotărâți soarta țării,  un spectacol în direct ca cel de aseară  și să punem noi fondul musical! Vouă o să vă  ținem pumnii!