miercuri, 12 mai 2021

Evadarea din Alcatraz?



Imposibilă! La iarnă vor fi restricții la sînge. Crăciunul? Un remake 2020, cu căldură mai scumpă, sau la spital, cu declarația pe propria răspundere pe piept.

Bine că mi-a adus aminte Boris Johnson, fiindcă, nici nu știi cum trece timpul cînd anotimpurile se sparg în valuri și variante spike! Treceam cu vederea și, acuși-acuși, ne anunța comitetul de băieți deștepți că ne-nchide virusul în case fiindcă nu ne-am vaccinat.

Deci, cîte decese covid sunt în România?   227 de cazuri cu diagnostic principal Covid-19 identificat https://freefrompress.blogspot.com/2021/05/cite-decese-covid-sunt-in-romania.html

Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat că va iniția, ceea ce se numește la ei, “public inquiry”, adică un fel de tribunal de anchetă, pe tema pandemiei, mai exact, a felului în care guvernul B. Johnson a manageriat criza covid. Acest gen de “tribunal” se înființează atunci cînd interesul public este crescut în legătură cu o chestiune controversată, care se referă la anumite măsuri guvernamentale, și se încheie cu un raport și niște recomandări. Nu are evident nici o consecință juridică dar, important e că societatea (nu pot să sufăr să-i spun “societate civilă”) poate participa cu dovezi, mărturii, anchete etc. Ȋn unele cazuri, poate fi un punct de pornire pentru un process adevărat.

În fine, ce spuneam?! Spuneam că Boris Johnson va lansa “a public inquiry”. Cînd?