marți, 3 aprilie 2012

CRISTIAN PREDA A FOST EXCLUS DIN PDL

SOCANT! LUPTA DE CLASA EXISTA.

Zilele astea în trei variante. Mai întai campania Rtveului de reabilitare a familiei Ceauşeştilor în antiteză cu bogătaşii zilelor noastre care sug sangele poporului, apoi campania nesfarşită a lui Ponta de schimbare a R. Anastase, băiat contra fată şi campania PDL-ului contra intelectualilor dusă…tot de intelectuali.
Rtveul a avut, în serial, un interviu cu Mihaela Ceauşescu, din păcate de neprivit cap-coadă chiar şi dupa 22 de ani, în care se dădea o luptă între clasa conducătoare comunistă şi clasa conducătoare capitalistă. Tupeul nepoatei lui Ceauşescu a fost pus în umbră doar de compasiunea şi umilinţa respectuoasă a reporterei Mirela care a trăit degeaba ataţia ani în democraţie fiindcă mintea ei a rămas strangulată în cravata roşie de şoim al patriei închis între zăbrele. Reportera a pronunţat cu atata respect “D-na Profesoară universitară” încat poporul a avut impresia că familia Ceauşescu a dat primii universitari ai ţării. La un moment dat, fiinţa asta fără minte a cugetat cu voce tare şi cu privirea pierdută în zare, cam aşa: Ce politicieni din ziua de astăzi au mai pus bani într-un cont al Romaniei? Păi ăia n-aveau nevoie de bani! Ei primeau pe tavă totul, casă, maşină, servitori! Apoi, d-na profesoară Mihaela Ceauşescu a observat că mătuşa Elena n-avea mulţi pantofi prin comparaţie cu ce au femeile în zilele noastre şi nici luxul Ceauşeştilor nu se compară cu ce există acum. Parcă despre asta e vorba! Aşa e cand filosofii şi filologii înţeleg să explice diferenţa dintre dictatură şi democraţie doar prin prisma intelectualului care n-are drept de exprimare! Uite, ce-a înţeles biata Mirela, fată cu carte, altfel! La randul ei, nepoata primului architect al ţării a observat că, deşi i s-a reproşat lu’ unchiu şi mătuşa ei că au umplut ţara de blocuri, poporul tot în blocurile alea stă. Păi, da, fiindcă e foarte greu să cureţi ţara de zdrenţele astea de beton lăsate moştenire de cei mai proşti dictatori ai lumii! Am considerat totdeauna inutilă, nu tragică, omorarea celor doi idioţi dar, cand i-am văzut cum vorbesc era clar că trebuie eliminaţi fiindcă ne făceam de ras în toată lumea în momentele alea. Mihaela Ceauşescu, însă, nu consideră că se face de ras cand povesteşte de tac-su, cum a murit el “demn” şi a lăsat şi-un billet pe care scria “v-oi fi” ce-am fost…Era economist şi diplomat.

A doua  luptă de clasă e, de fapt, luptă în clasă, şi rulează în serial de mai multă vreme între Ponta şi femeile din PDL. In afară de R. Anastase, toate celelate i-au înşurubat pe rand cate un şpiţ în fund aşa că, pionierului post-decembrist nu i-a mai rămas decat s-o tragă de cosiţe pe preşedinta Camerei Deputaţilor ca s-o dea jos după scaun, să se simtă şi el bine le egou. Roberta a început să fie ciufulită mai demult, de cand PSD-ul n-a primit ce-a vrut şi a pârât-o la presă c-a numărat voturile din zece în zece, aşa cum, de altfel, se numără de 2o de ani. Acuma, toată lumea ştie că e o vrăjeală, numai V. Ponta o ţine pe-a lui. De cand s-a ales lider şi jumătate din partid a fugit dezgustat, acest  Hopa Mitică se apără haotic în preajma femeilor de frică să nu i-o taie şi lui cineva. De-aia, el şi partenerul lui umblă cu mâinile în faţă, parcă s-ar aştepta tot timpul să primească lovituri de la 11 m.

De departe, odioşenia momentului este excluderea lui Cristian Preda din PDL la cererea Lui S. Prigoană. O dezvăluire în premieră a ceea ce înseamnă lupta de clasă, atat de mult invocată după revoluţie, pe care n-am înţeles-o pentru că n-am întalnit-o niciodată. Aşa cum se manifestă în PDL, această luptă se duce între cei care au clasă şi cei care n-au clasă, pentru că partidele nu sunt penetrate de “clasa muncitoare”. Chiar dacă C. Preda a adus eşecul “Teo” în partid şi l-a desemnarea candidatului la primăria capitalei şi-a anunţat susţinerea pentru altcineva, în nici un caz nu dai afară un intelectual la cererea unui “notoriu”. Bucureştenii şi ţara o să-i ţină minte pe pdlişti şi la toamnă pentru oferta pe care au făcut-o capitalei. Electoratul a mai aflat, de la T. Paleologu, faptul că, în PDL nu se înjură pe persoană fizică adică “fir-ai al dracu’!” eventual “cu mă-ta” ci se altoieşte în grup “băga-mi-aş …în ei de intelectuali!”. Aşa injuratura, nici n-am ştiut că există!
O să vedem dacă alegătorii vor vota pentru aşa prime doamne ale ţării, Udrea şi Bahmu!
Astăzi, PDL-ul a încheiat un protocol cu PNTCD pentru capitală, ocazie cu care l-am văzut pe criticul literar Alex Stefănescu, un domn, înnobiland alături de Teodor Paleologu, masa pdliştilor cărora ar trebui să le fie ruşine. Dacă au ruşine!