sâmbătă, 10 martie 2012

DESPRE PDL

PDL-ul este ultimul dintre pomii lăudaţi pe care i-am votat ca pe ultima speranţă. Este partidul format din cei care s-au dezlipit de aripa atotcuprinzătoare a lui Iliescu şi cei aruncaţi din PNL de aripa istorică şi aripa tănără care s-au înţepat în propria săgeată şi se dau rănite de T. Băsescu.
Chiar dacă PDL-ul a trebuit să îndure bullying-ul a vreo 3-4 televiziuni iar statul în care trebuia să facă ordine era înţesat de caracatiţe mafiote formate în jurul lui I. Iliescu, asta nu scuză toate nereuşitele. Primarii ăia imbecili din teritoriu care îşi fac statui şi se bat sau arătarea aia de prin Moldova care se crede liberă să se îmbrace ca o paraşută, nu sunt inventaţe de Realitatea, chiar există. E drept că PDL-ul nu s-a mai aflat în situaţia PNL-ului ca să arunce cu banii şi să facă deficite ca să încurajeze consumul, dar nici n-a reuşit să subţieze funcţionărimea inutilă de la oraşe şi sate. E adevărat că televiziunile mogulice s-au străduit să-i submineze dar, cu purtătorii de ngâ-ngâ-uri pe care i-au trimis la televizor, nici nu era greu. Apoi, “populismele” bătrâneşti pe care le suportăm de 20 de ani, n-aveam chef să le mai auzim şi de la PDL, după ce am înghiţit-o p-aia cu “dirigintele”, dupa ce l-am detestat pe I. Iliescu pentru că apărea pe afişe cu A.Năstase. Printre ele, propunerea ca să se reintroducă uniformele şcolare fiindcă se simt profesorii prost îmbrăcaţi, mersul cu ghiozdane de pomană la şcoli, delimitarea unor PDL-işti de desfiinţarea unor spitale, povară pe care au pus-o în spatele UDMR-ului şi, culmea nesimţirii, donarea de bani pentru Catedrala care nu întregeşte altceva decat averea Bisericii. Atata timp, cat nişte copii bolnavi cerşesc bani la televizor ca să se trateze, iar biserica cea aproape neimpozitată şi putred de bogată primeşte bani de la buget în timp de criză şi cu salariile tăiate, nici un partid nu merită să fie votat. Banii ăia de la Loto încă nu sunt direcţionaţi prin lege pentru tratamentul copiiilor sau pentru case de copii, azile de bătrani etc. Nu puteaţi voi să eradicaţi emisiunile cerşeală din televizor care aduc profituri dincolo de limita bunului simţ aşa cum n-aţi putut să vă mobilizaţi să băgaţi canalizare măcar la o parte din mediul rural. Nu v-aţi gandit c-ar fi important să fiţi voi primii care îi scăpaţi pe copiii de la ţară de spălatul la lighean! Aşa e cand, de la Bucureşti, ţi se pare că tot ce le lipseşte femeilor de la sate sunt pantofii cu toc! Ne mai mirăm de ce nu creşte consumul la articole de igienă personală!
Apropo de pantofi, tocuri mai înalte de 9cm, doar dansatoarele pe bară mai poartă.
Să nu uităm că, unica soluţie de a face cainii să dispară după străzi a fost, pentru PDL, omorarea lor de către clientela politică, pe bani mulţi. In acelaşi timp, politicienii au dat înapoi cu oroare  cand a venit vorba de sterilizarea pedofililor. Măsura corectă ar fi fost ca şi cainii, în perioada de reproducere, şi pedofilii şi violatorii să primească bromură. Pentru pedofilie, etnobotanice, mâncarea contrafăcută şi cu E-uri şi armele de foc la “civili”, toată clasa politică actuală ar trebui să dispară. Astea se rezolvau din Parlament şi nici nu sărăceau bugetul.
Cum PDL-ul a fost ultima sută de metri care credeam că mai poate duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii, care nu e coşul zilnic aşa cum se tânguie televiziunile, şi n-a confirmat, iar faptul de a-şi atarna în coadă un “popular” sau “creştin” nu rezolvă problemele de mai sus, înseamnă că nu mai avem ce vota.