marți, 19 octombrie 2021

România educată! E ordin!


Cum se moare de plămîni, Dedicație de Halloween, ptr. Dr. Kin  https://antipresa.blogspot.com/2021/10/cum-se-moare-de-plamini.html

Adică, România educată!, nu un system de învățămînt performant, cum credeam noi cînd ne-am dus după fentă.

Președintele Iohannis și-a devoalat ieri intențiile, printr-un gen de discurs, pe care l-ar verbaliza și-un robot de bucătărie, peste o sută de ani, încercînd să fie patetic. Lăsăm la o parte stilul distanțat social (și moral), care face din ieșirile lui niște deplasări scurte în fundul curții unde ține lecții de viață animalelor, păsărilor și gîzelor.

Deci, să recapitulăm: 18 863 de inimi de români bat cu teamă, 574 de inimi au încetat să mai bată, lacrimi, disperare, 1805 se luptă pentru o respirație pe minut (cam așa reiese din discursul făcut de specialiști), e nevoie de măsuri restrictive, certificate verzi, suntem în al doisprezecelea ceas.

Aseară, pesedistul Zamfir a fost întrebat dacă partidul lui ar vota legi care impun restricții, certificate verzi și alte împrejmuiri ale țarcurilor cu români iar răspunsul a fost o completare fericită a dorinței Președintelui: viața oamenilor e cea mai importantă, deci, da! Perfidul Parlament care, “Împreună” cu toți ceilalți aleși ai sorților au cîștigat încrederea uriașă a 12% dintre români, va vota zilele acestea ce nici cu gîndul nu te aștepți.

Pentru că, Președintele a știut încă de la începutul așa-zisei crize politice, exact ce vrea. Că n-o să-i iasă chiar exact, e altceva.

“Criza” a fost provocată de o mică problemă, ce s-a ivit odată cu contestarea în instanță a stilului de a comanda o țară prin “măsuri, reguli și ordine” nelegale.