duminică, 27 mai 2012

LUCIAN BUTE FROM ROMANIA



Azi- noapte, deși nu a fost lună plină, nu s-au aliniat planetele iar apocalipsa dormea dusă, România a încasat directe și cu stânga și cu dreapta în orgoliul ei pompos de țară fără prințipuri dar cu gura mare. Cam cum a încasat-o leul de când au venit cei doi natângi în fruntea guvernului secondați de codatul Felix și presa aferentă și analiștii ei iubiți.
A încasat-o dublu, spuneam, o dată  prin momentul înălțător al participării la EUROVISION cu melodia de răsunet mondial Zdrangalleilah și a doua oară, la puțin timp după jena muzicală, prin lovitura sub centură pe care INTERBOXUL a dat-o democrației tinere, infantile chiar, care este ROMANIA.

Melodioara, mult promovată pe banii statului și chiar  îndesată până-n epiglotă de câte o intelectuală-vedetă cu șomoiugul sintagmă “Suntem balcanici, ce vreți!”, nu doar că e o retardea foarte slabă dar a mai și participat într-o companie selectă, peste așteptări, cum de mult Eurovisionul n-a mai avut. Votarea tradițională cu vecinii, a dezavantajat piese foarte bune dar  a scos, totuși, o câștigătoare care merita. Tara noastră, că doar nu Zdrangalleilah, a primit de la românii din străinătate punctajele pe care le știm și nimic de la străini. Gianina Corondan, ne-a luat prin surprindere, de bine, și am râs cu lacrimi.

Nu era a bună și asta s-a văzut puțin mai târziu când am plătit râsul de câteva ore cu șocul care ne-a ținut în corzi cinci minute. Tara s-a trezit la realitate din pumni dar, în câteva zile, o să se culce la loc și o să vorbeasca din nou prostii cu gura presei, ca o somnanbulă iresponsabilă pentru faptele sale.
Meciul boxerului român Lucian Bute a fost, în mod neașteptat,  meciul României cu lumea, nu pentru că o țară atârnă de un ring sau un sportiv ci pentru că făcătura pe care i-a tras-o Interboxul sportivului s-a simțit ca o insultă pe care nu o adresezi oricui, doar ălora din afara castei, care sunt considerați nevrednici de a fi atinși.

Nu trebuie să fii specialist în domeniu și nici măcar trăncănitor de SPORT ca să-ți dai seama că boxerul L. Bute nu este de nivelul la care credea c-a ajuns și că a fost “antrenat” doar să aducă bani unora iar acum, când pariurile au atins o cotă mulțumitoare pentru mafia din jurul boxului, a fost băgat în cușca de sacrificiu unde “i s-a dat omor”, la propriu. Nu există nimeni din stafful lui, nici măcar femeia de serviciu, să nu fi știut ce-o să se întâmple la Nottingham. Cum să greșești strategia în asemenea hal încât să nu-l avertizezi să nu se lase băgat in corzi sau  să iasă neapărat de acolo până nu-l omoară adversarul? Si cum să nu arunci prosopul mai devreme, când el a căzut psihic după prima jumătate de repriză și a fost knock-out cam tot restul meciului? Cum să-l lași să încaseze, la sfârșit, zeci de pumni în figură în condițiile în care el nu-și mai ținea capul? Pentru toată lumea e clar, băiatul ăsta nici nu știa cu cine se bate! Toți cei din jurul lui ca și presa proastă care l-a combătut pe L.Doroftei când a spus adevărul în legătură cu faptul că lui L.Bute i se dau adversari slabi, și-au bătut joc într-un fel crunt de el. Doroftei n-avea de ce vorbi cu invidie, doar cariera lui e recunoscută ca foarte valoroasă!  El spunea doar adevărul care, dacă era luat în serios, nu se ajungea la sadismul dement, nu doar fizic, la care a fost supus Bute.

Binențeles, după această încasare, presa (din televizor, de cealaltă nici nu m-am apropiat!), se poartă de parcă a rămas cu leziuni pe creier: Să vedem si partea plină a paharului, a zis una, România a luat locul trei la gimnastică pe echipe! Sau, în ceea ce privește fondul musical retardelizat pe care s-a dezvoltat presa liberă românească și care, la export prinde ca o putină de varză căreia îi iei capacul pe străzile, să zicem italiene, parfumate cu miros de vanilie ieșit din cafenele, remarca prostească e: Anglia a terminat în urma noastră la Eurovision. Urmează, probabil, expresia oroare: “masa bogaților” la care țara flenduroasă, luată de suflet , aspiră ca o slugă din telenovele.

www.boxingscene.com Froch Says Bute’s Simulation of Nottingham is Comical-5/22/2012
In articolul de mai sus se spune că stafful lui Bute a încercat să simuleze atmosfera din Nottingham Capital FM Arena folosind inclusive înregistrări cu țipetele logodnicei acestuia, Rachael Cordingley care obișnuiește să se manifeste astfel în timpul meciurilor lui Froch.
 “I don’t know if it’s going to [help] or not”, Froch said. “I think it’s very comical, if you want an honest answer. It’s quite funny that he’s doing that. But other than laughing about it, I don’t really have anything to say, to be honest. It can only be worse with Rachael screaming while I’m, trying to train, bloody hell.” Adică, e de tot râsul și rău face!

UPDATE-"După meciul de la Nottingham, cei din staff-ul lui Bute au petrecut nevoie mare la banchetul stabilit încă dinaintea partidei. Modul zgomotos în care s-au manifestat cei de la Interbox l-a deranjat pe gălățean, care și-așa are de suportat bănuielile că ar fi pierdut deliberat lupta. Aceste suspiciuni ar putea crește, după comportamentul deplasat al canadienilor!"scrie EVENIMENTUL ZILEI