luni, 11 iunie 2012

REZULTATUL ALEGERILOR LOCALE 2012



O NOAPTE DE 22 DE ANI

Ieri tot mapamondul trebuie să fi urmărit cu răsuflarea tăiată alegerile de la Curcani, Turci pentru americani, de unde presa a transmis duhoarea non-stop iar spre seară, ca o continuare a spațiului cultural romano-geto-dacic , M. Dinescu amenința că vine Mambo Siria, alte știri externe.
Muzica de trompetă beată-moartă specifică electoratului bărbătesc descris cu duioșie de neveste drept “măcar nu să culcă după ce bea, fi-rar al dracu’!” a însoțit această zi de sărbătoare pentru USL și Realitatea. Rtv-ul a luat pulsul alegerilor din mediul rural iar B1 s-a manifestat “imparțial că n-avem încotro” față de niște alegeri déjà câștigate de USL  la masa verde, doar că la un scor mai mare. Televiziunile lui Voiculescu nu fac presă.

Candidații și susținătorii lor, floarea țării, au început să se perinde prin fața urnelor unde și-au făcut poze cu buletinul de vot încă de dimineață. Adrian Năstase a venit “”însoțit de soție”(Realitatea) și de fiul său, Mihnea,  care vota pentru prima dată, Ion Columbeanu a venit însoțit de fiul său Irinel care candida pentru prima dată, ca să scoată Bucureștiul din “gheara partidelor”. Cu noaptea-n cap și-a făcut datoria de cetățean și Crin Antonescu, el a votat pe la 9:00 spre surpriza alegătorului care s-a gândit că viitorul cap al statului trebuie să-și fi pus ceasul să sune. Dan Diaconescu a fost pupat cu foc de o admiratoare secretă cu față de perdea roasă, căreia odrasla de presă îi înflăcărează nopțile când biata stafidită îl scoate din telecomandă ca pe duhul lămpii. Ion Iliescu a lansat, în subliminal,  candidatul PSD la președinție atunci când a spus că l-a votat la primărie pe candidatul USL. Sorin Oprescu a continuat, chiar și în discursul de învingător, să susțină minciuna asta jenantă cum c-ar fi independent.

Pată de culoare, Mirela Voicu era în talk-show cu două babe care merseseră la vot ca să nu le taie pensia și acum erau în drum spre biserică unde le aștepta duhul sfânt. Reportera le-a zis că nu primarul le taie pensia dar ele știau mai bine: pensia le-o taie ăia de la putere, Oprescu sau cine știe…Reportajul era prea interesant și Mirela a insistat: pe vremuri, lupta politică era la fel de “ascuțită” și cum era atunci, era sărbătoare? Eu nici nu mai știu ce e mâine, a zis una dintre alegătoarele cu drept de vot, răspunzând la o întrebare futuristă din mintea ei!

PDL-ul a fost reprezentat în ochii presei de Elena Udrea  care, dacă la moțiunea de cenzură care a trântit guvernul era îmbrăcată într-un fel de corset peste care a uitat să-și tragă fusta cu crinolină acum se îmbrăcase ca Scufița Roșie de la brâu în jos , mergând aplecată grațios ca o durere de șale peste pantofii roșii de lac. Ea este succesul zdrobit, ca un piure scăpat în noroi, al PDL-ului la București și cea care a găsit candidatul ideal pentru scorul trebuincios de 17%.

Succesul zdrobitor al USL-ului s-a datorat și faptului că vreo 65% dintre votanți, domiciliați în mediul rural, d-aia nu mai pot că ciurucul de la învățământ a schimbat componența comisiei care-i caută pe doctoranzi  la plagiat, că Victor Ponta l-a numit pe unul la ISC ca să-l scape pe A. Năstase de dosarul penal sau că Voiculescu și unii componenți ai guvernului sunt în niște conflicte de interese care-ți intră în ochi și pe care nesimțitul Ponta se face că nu le vede. Contribuția măreață la acest eșec  însă, se datorează 
PDL-ului care, după ce a candidat alene și s-a ales pe spatele “dirigintelui”, a luat niște măsuri de “tăieri” necesare în silă fără să dea un brânci capitalismului drept compensație și s-a lepădat, pe final, de lupta anticorupție dând-o pe mâna USL-ului s-o spargă.  Nu și-au mișcat fundul la televizor ca să explice că în Ministerul de Interne, de exemplu, sunt “javre” în personalul auxiliar care, după tăierile de sporuri și cu 25%, încă mai aveau 24 mil. salariu. Corespondentul “javrei” birocrate în mediul privat, care-i face și prostului treaba, are 13 mil.

Initial n-avea "USL:" in fata
PDL-ul a folosit aceeași strategie ca la alegerile trecute și a stricat exit-poll-urile trimițâdu-și electoratul la vot  după ora 19:00. Rtv-ul a încălzit bine momentul măreț al anunțării rezultatului alegerilor, la ei l-am și văzut, prin multe vaiete și alte stupori  referitoare la dispariția PDL-ului. Incepând de azi noapte însă, Rtveiul a încercat și încă încearcă să fraudeze, prin mijloace specifice, rezultatul alegerilor la Ploiești și Cluj. L. Dragnea, cel care i-a șoptit Mihaelei pe sub mustață la alegerile trecute că Geoană n-a câștigat dar l-au lăsat să se bucure ca să râdă de el, a cerut ajutorul presei pentru Ploiești unde R. Anastase ar fi blocat numărarea voturilor în patru secții. După asta, un ziarist de la Ploiești s-a agitat în flacări că jurnaliștii n-au voie să intre în secțiile de votare că nu le dă voie Roberta. Impricinata  a intrat pe  telefon și a spus că ea e la sediul partidului și că legea spune că, după închiderea secțiilor, nimeni nu mai are voie să intre decât candidații, la cerere. Rtveiul a continuat să scrie pe ecran toată noaptea și astăzi că pdlista blochează numărarea voturilor. Apoi, după ce s-a anunțat că Emil Boc a câștigat la Cluj la 1000 de voturi distanta, un USL-ist a agitat spiritele și, la București , se discuta de parcă Emil Boc a bătut președinta unei secții de votare.  De la noi s-a simțit că Rtveiul a vrut să fure primăriile din cele două orașe iar la Ploiești chiar a reușit.  A câștigat unul care le-a promis pensionarilor că le dă câte 2 mil. pe lună.

Câstigurile și pierderile acestor alegeri nu sunt alea pe care le contabilizează presa. Cele două reușite sunt:  primăriță de la Craiova- Lia Olguța Vasilescu, o premieră pentru  lupta politică autohtonă, neapărat bărbătească și independentul Nicușor Dan-matematician si doctorand în străinătate, preocupat de cum arată Bucureștiul și de PUZ-ul lui, care a câștigat un loc de consilier. (UPDATE: Pănă la urmă, pentru consilieri,  a luat sub 5% și n-a ajuns în primărie.)

Eșecurile acestor alegeri sunt Radu Mazăre și Robert Negoiță, un stricat și un limbut dator la stat.
Imbrățișările lui C. Antonescu adresate câștigătorilor PNL, care-i ridică și lui sondajul, au fost nefirești, ca să zic așa. Cel puțin cea cu Rareș Mănescu a fost “de foc”.

Viitorul e previzibil: USL-ul va sufoca, în continuare, țara de birocrație și alte taxe iar sistemul corrupt se va încăpățâna să existe și să se dezvolte pe motiv că schimbările nu se fac peste noapte ca și când, o noapte de 22 de ani n-ar fi de ajuns. Succesul USL-ului a fost o pleașcă, o să vedem dacă  se va mai repeta iar “guru1 de presă”,  timp de un an de zile, își va lua rolul în serios și va predica  dar își va împărți această postură cu guvernatorul și patriarhul.