miercuri, 7 martie 2012

Pedeapsa cu moartea

PEDEAPSA CU VIATA


A ieşit recent din îngheţ subiectul pedepsei cu moartea, un ciot de care ne lovim, din cînd în cînd, atunci cînd realitatea ne oripilează.

Este un subiect de OTV din cel puţin două motive: odată pentru că nu-şi mai are rostul avînd în vedere că în Europa s-a abolit şi apoi pentru că nu este o soluţie. Subiectul a fost deschis pornind de la cazul criminalului de la coafor, probabil de S. Prigoană la Rtv, şi a fost continuat aseară la R. Turcescu. Cel puţin în cazul agentului Vlădan, nici măcar nu-şi avea rostul pentru că, pînă la pedeapsa cu moartea pe care a aplicat-o dezaxatul din răzbunare, un şir întreg de idioţi iresponsabili şi-au adus aportul la această tragedie.

Ăsta, Vlădan, a fost angajat cu pile, făcut poliţist fără şcoală, cadorisit cu permis de port-armă, deşi avea antecedente de violenţă, pentru ca, în final, victimele să fie condamnate prin neluarea în considerare a reclamaţiei soţiei, care a spus că nebunul o omoară. Măcar nu l-au ţinut sub observaţie, pentru că aşa ar fi ştiut că tembelul a stat 3 ore în faţa coaforului cu pistolul pregătit. Ar trebui să existe şi o pedeapsă cu moartea, morală, pentru autorii morali!

Problema e că subiectul, odată ajuns în presă, se deteriorează din superficialitate sau cu intenţie.