miercuri, 13 iunie 2012

PONTA FATA CU REACTIUNEA SI INDEPLINIREA TUTUROR DORINTELOR


     
"În accepţiunea domniei sale este constituţională. În accepţiunea noastră nu este neapărat o atitudine constituţională", a spus Hrebenciuc.”  GANDUL.LIVE

 “Numărătoarea Bucuriei” s-a stins brusc  ieri când, după ce 249 de parlamentari penibili au votat o “declarație” de independență față de  Constituție,  Traian Băsescu Reloaded a demonstrat cât de proastă e clasa politică românească în marea ei majoritate.  Aberanții au adoptat o “declarație”,  nu o lege sau o hotărâre, pentru că știau că încalcă constituția.

Pe scurt, Victor Ponta și-a pus dorința sugerată de a participa la Consiliul European iar parlamentarii, în frunte cu UDMR-iștii care și-au îndeplinit și ei dorințele, i-au îndeplinit-o,  adoptând-o în plen.  Se știa că vorbăria n-are valoare juridică dar premierul a acreditat ideea că nimeni nu poate să nu țină cont de ea dacă aparține parlamentului. Mai târziu, la B1, un USL-ist a declarat că Parlamentul e forul suprem  ceea ce a speriat-o pe o doamnă politolog care i-a atras  atenția asupra separării puterilor în stat.

Euforia teribilismului din Casa Ceaușescu  și “beșicile” din șampania de după alegeri (mai bine fumați o țigare!) s-au spart cu zgomot în capul aleșilor când Traian Băsescu le-a citit din Tratatul European unde scrie că la Consiliul European merge reprezentantul statului  și din Constituție unde scrie că “Preşedintele României reprezintă statul român”. Prin urmare, dacă aiuritul se duce la Consiliul European  doar pe baza unei declarații din parlament,  România se numește că n-are legitimitate, de exemplu nu-și poate exercita dreptul de veto. Premierul participă, în schimb, la Consiliul Uniunii Europene dar acolo, a zis Președintele, nu prea se fac poze de grup. Asta era, deci, dorința prințișorului, să-si pună și el poze cu mai marii europeni în albumul de familie pentru că, până acum, presa l-a tras în fotografie doar cu Iliescu, Năstase și Hrebengiuc iar “tânărul” politician Ponta a ajuns la peste patruzeci de ani să nu aibă nici o activitate politică notabilă.

După  discursul anti-stres al lui Traian Băsescu,  a intrat în scenă pe telefon la  Realitatea, zgomotul fără drept la replică Cristian T. Popescu și a dat cu articolele de legi din Constituție și Tratatul U.E. de toți pereții pe motiv că astea nu contează, aici e vorba de “coabitare”.  Pe urmă, e de părere gânditorul nației , Băsescu n-ar fi lăsat pe nimeni să plece la Consiliul European. Nici pe Ungureanu nu l-ar fi lăsat să meargă să-și facă și el relații, a mai zis analistul abscons.  Acum ne-am lămurit: Ponta trebuie scos în lume, pozat și pus în “relație” ca să aibă și el portofoliu că nu-l recunoaște nimeni la nici un casting. Din studio,  apărătorul de serviciu al lui Ponta era Radu Mazăre, “încălecătorul” de la grădiniță, care împărțea ecranul cu “cel mai iubit”. Asta da, poză!

A mai zis ceva Ponta și anume că el a întrebat parlamentul în legătură cu chestiunea, (dracu l-a pus!) dar că nu se aștepta că va primi adeziunea majorității “camarazilor”. Bietul premier, care n-are susținere în propriul partid nici cât să înjghebeze  d-un govern,  e doar un titirez pe care-l învârte Hrebengiuc, Hașoti și alți agitatori cărora li s-a urcat puterea și prostia la cap. Asa se explică faptul că doar Mazăre l-a reprezentat la televizor! Astăzi, Realitatea nici n-a mai preluat din emisiunea respectivă, în schimb Rtveiul, care n-are nici o considerație pentru adevăr, a dat intervenția lui CTP, că altceva n-avea.

Tot aseară, la Robert Turcescu, presedintele s-a conversat pe telefon cu senatorul Toni Greblă care s-a străduit să n-agite spiritele și mai mult, pentru că e dintre puținii, probabil, care și-au dat seama de "enormitatea" parlamentului . El i-a reproșat președintelui că n-a luat poziție cu o zi înainte ca să împiedice  angajații din Casa Poporului să se facă de râs. Victor Ponta a intrat și el mai târziu pe televiziunile de știri și  a amenințat  că, după ce o să discute cu T. Băsescu acesta o să-l “lase” să meargă la Consiliul Europei. Lumea fremăta ca codrul: Suspendare?! Suspendare?!
Ceea ce s-a sugerat ieri toată ziua a fost că președintele încalcă  constituția dacă nu respectă “declarația” fără valoare a parlamentului.

In timpul ăsta, la GANDUL.LIVE, creatorul de haos și de cutume care eludează legea, Viorel Hrebengiuc , a explicat toată tărășenia în maniera caracteristică: "În accepţiunea domniei sale este constituţională. În accepţiunea noastră nu este neapărat o atitudine constituţională.” Curat constituțional!
Deci Constituția este în funcție de “accepțiunea” fiecăruia. In accepțiunea Parlamentului “declarația” lor fără  valoare juridică bate Constituția, în accepțiunea lui Cristian T. Popescu “coabitarea” e mai importantă  iar în accepțiunea doctorului de suflete (în drept!) Victor Ponta,  încălcarea constituției și încălecarea instituției prezidențiale sunt legitime dacă-si dorește el descălecarea la Bruxelles.

Prosteala USL-ului după aceste alegeri “bucuroase” care, după părerea lor le dă, și-n parlament, puterea de “for  suprem” este la fel de legitimă ca cerința lui Cristian T. Popescu de a-și da demisia președintele pentru c-așa  i s-a arătat lui în sondaje. 
Adevărul e că PSD-ul s-a văzut cu sacii-n căruță iar PNL-ul, un partid șmecher care a intrat în Parlament de pe locurile 2 si 3,  are un catindat care e mai obosit decât  Bator, iar acum,  c-a venit căldura, se vede că nu mai ține și-au început să i se strice și dinții. Fefeleaga politică îl omoară dacă-i mai arde un bici!


"Bucuria asta nefirească a preşedintelui că, vezi Doamne, ne-a prins cu ocaua mică acuma, că nu ştim Constituţia, că nu cunoaştem tratatul european acum, pe care domnia sa îl ştie la virgulă pentru că a umblat pe acolo cu stiloul pe el, mi se pare nefirească şi puţin hazlie. Îl înţeleg că nu a avut prea multe bucurii în ultimul timp", a spus Hrebenciuc.”GANDUL LIVE www.gandul.info