luni, 23 aprilie 2018

NEGRESĂ



NEGRESĂ
½ kg zahăr, 1 pachet unt, cacao (2 linguri + 50 g), ½ cană lapte, 4 ouă, 100 g nuci, 200 g făină, 1 plic praf de copt
- zahărul, untul, laptele și două linguri de cacao se topesc la foc mic pînă dau în clocot
- se iau 15 linguri din compoziție care se pun deoparte
- restul se răcește iar, după răcire, se adaugă 4 gălbenușuri amestecînd continuu
- se bat albușurile spumă și se adaugă alternativ cu făina și praful de copt (eventual dizolvat) apoi nucile date prin mașină
- se amestecă prin răsturnare
Compoziția se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu făină și se dă la foc mic pînă se desprinde după margini (cam 20 min. nu se deschide cuptorul)
- cele 15 linguri de compoziție se pun la foc mic cu 50 g de cacao și se dau în 2-3 clocote
- se toarnă peste aluatul din tavă imediat ce a fost scos din cuptor; se întinde cu un cuțit
 - prăjitura se dă la rece
Apoi, mai vedeți, cum o tăiați!