vineri, 27 iulie 2012

JUDECATOARE CC AMENINTATA CU MOARTEA



Când s-a auzit că judecătoarea Curții Constituționale, Aspazia Cojocaru, a primit “amenințări” înainte de verdictul asupra suspendării din cauză de “încălcări grave ale Constituției”,  am crezut că vre-un politician prostănac, din care avem mulți, i-a sugerat vre-o schimbare din funcție sau așa ceva. După modelul Antonescu, Ponta, Corlățean, adică incompatibilități inventate, amenințări cu “reorganizarea” sau modelul A. Năstase: “procurorii execută, nu i-au decizii”. Astăzi , însă, am aflat că doi polițiști și un deținut au amenințat-o cu moartea pe judecătoare. Pentru asta au trebuit să-i afle numărul de telefon, chipurile, intrând într-o bază de date.

Despre reprezentanți ai Poliției Române am auzit foarte mult în ultimii ani și mai mult de când uzurpatorii nebuni și-au tras guvern. Mai întâi, pe când s-au aliat întru guvernare PDL-ul SI PSD-ul, numirea unui ministru de interne a fost mai grea decât facerea lumii. Apoi au apărut stenogramele cu Cătălin Voicu zis 
Două Mâini în care, papițoiul voia să transforme toată țara în “rețeaua” lui. DGIPI s-a ițit și ea ici și colo cu “informațiile” ei folosite pentru orice, numai să descopere corupția internă, nu.

In ultimii ani, Traian Băsescu, lupta anticorupție  și criza i-au scos din nervi pe “milițienii” rămași în sistem care erau obișnuiți “într-un fel”.  Toată țara a  văzut demonstrațiile cam prea în forță și de prost gust ale sindicatelor MAI dar, mai ales, afirmațiile cam de “pușcărie” ale liderului de sindicat Cornea care amenința că disponibilizații din MAI se vor apuca de infracțiuni că ei știu cum se fac. Asta e și acum lider! Pe cel deștept, pe care l-am remarcat acum câțiva ani, nu l-am mai văzut.
In fine, instituțiile statului român, ca și mulți români, nu sunt dintre cele mai “curățele” din punct de vedere legal. Totuși , Ministerul de Interne părea să-și facă ordine continuu în ciuda Şoricilor care-l făceau de râs din când în când.

Surpriza sinucigașă din cazul Năstase i-a scos, din nou,  în evidență, pe polițiști iar finalul i-a lăsat un pic încețoșați în ochii noștri dar premianți în ochii altora. Nebunul Ponta le-a transmis toată susținerea și ministrul Rus a alocat bani de două ori pentru angajații MAI, inclusiv pentru ce bine au fost păzite alegerile. Oricine are nevoie de bani și poate că-i și merită, numai că, pe seceta asta, cam bate la ochi!
Totuși, în ultimii ani, polițiștii și procurorii au muncit mult să trimită în judecată clanuri criminale care erau tratate chiar și de presă ca ceva cu care trebuie să te obișnuiești  la fel cum te-ai obișnuit să dai “dreptul”.

Trebuie spus că, ce au făcut polițiștii acoliți la suspendare, e foarte grav nu doar pentru amenințarea în sine, să zicem c-a fost doar la intimidare, ci și pentru faptul c-au avut tupeul. Lovitura de stat în sine le-a dat curaj s-o pună de un “război” pe față, în care totul este permis.

Altfel, impresia, la momentul ăsta,  este că instituțiile statului funcționează, în mare, destul de correct și că doar corabia nebunilor,  care este parlamentul,  e,  încă, într-o derivă disperată. Dobitocul de Ponta spunea că, dacă schimbi oameni, nu schimbi instituții. Ba, din contră, oamenii sunt totul!