joi, 30 aprilie 2015

Dragă Diaspora,


Te-am văzut zilele acestea la televizor cum “ ne-ai făcut de râs”, “de rușine”, de toate halea și cum, în nici un caz, nu ne-ai făcut “mândrii că suntem români”. 

Invectiva de presă a fost ocazionată de vizita președintelui Iohannis în Italia când tu, Diaspora, aveai de gând să te întâlnești cu cel pe care l-ai ales și să-l întrebi cum va face el și va drege pentru ca țara ta de origine să fie locuibilă și să te poți întoarce. Din cauza asta a apărut din coșul de gunoi al internetului filmulețul cu țăcănita care o insulta pe bătrâna pe care o avea în grijă chiar în ziua în care a descălecat Înălțimea Sa, președintele României în Italia. “Rușinea” a fost urmată de alte calupuri de cocalari care înjurau, pe românește, locuitorii țărilor care-i suportă și se trăgeau pe video ca neghiobii în timp ce făceau asta dar și de binecunoscutele reportaje cu proveniți din România care câstigă bani din alba-neagra în orașul șobolanilor, adică Londra.

Cât despre noi, pot să-ți spun că suntem bine-merci, sub ocupație americană, fiindcă ai noștrii începuseră să se-nmulțească interpartinic, fără număr și ieșeau copiii nebuni.

Pe când te vei mai întoarce tu, Diaspora, pe plaiuri retrocedate pe drepturi litigioase și defrișate la ras de austrieci, noi vom fi toți puși la regim de citostatice în timp ce vom recicla cuminți gunoiul supermarketurilor. Seara, ne vom omorî timpul care ne-a mai rămas holbându-ne tâmp la știrile cu sponsori neștiuți și la divertismentului soios-duios, dar numai după ce vom înghiți pastila de bunătate.
Înainte de picoteala spre adormire ne vom închina pios în fața Bisericii Schimbării Mentalității, cunoscută pe vremuri ca televiziune și, orice vom visa, vom nota conștiincios într-un carnețel cu care vom merge regulat la psiholog ca să ne spună ce trebuie să facem să fim “mai americani”. Asta pentru că “studiile” arată că nu suntem “conform”.

Vom lua, din nou, o pastilă de bunătate și o porție de știri canceroase. Urmate de citostatice.

Pentru că, vezi, tu, Diaspora, democrația nu există!