marți, 10 iulie 2012

SUSPENDAREA PRESEDINTELUI ROMANIEI IN PARLAMENT



Mazare a primit cadou de ziua lui "suspendarea"
CCR: “Faptele imputate președintelui sunt de natură politică”
Traian Băsescu: “Revoluție violentă din punct de vedere legislativ”
                 “S-aveți grijă de țară și oamenii ei!”

Vineri, parlamentul țării România, într-o atmosferă caldă, consensuală, s-a eliberat de sub jugul regimului de tristă amintire pentru corupția politică, această cocoană mustăcioasă de prea mult testosteron dar totuși sensibilă în părțile esențiale obișnuite cu confortul. Odată cu suspendarea președintelui ales, puciștii au dat un picior în față și celor câteva milioane de oameni-“încredere” din sondaje, de care a uitat toată lumea.

După ce, cu o zi înainte, președintele a salvat aparențele în fața străinătății acceptând să dea mâna cu autoproclamații șefi de Camere, puciștii, în prostia lor, au început să se laude pe toate coclaurile din presă că Președintele i-a “legitimat”. Dacă președintele ar mai fi schimbat politețuri cu ei și în ziua suspendării ar fi însemnat că le dă onorul, de-a dreptul. Mai ales că recunoaște toată lumea că e o lovitură de stat “fulger”!

Incă de la începutul acestui plan menit să pună proști în fruntea țării România, comunicarea a picat doar în cârca câtorva politicieni, majoritatea n-a ieșit în față ca să nu se murdărească,  și a susținătorilor din presă. “Golănașii” lui Vântu și Voiculescu  și-au asumat  rolul  de zvoneri și răspândaci ca să li se recunoască, mai târziu, meritele  în intimidarea  adversarului și zăpăcirea populației. Stim asta pentru că ei  înșiși au numit măiastra lovitură de stat, blitzkrieg, o tactică de război care include războiul psihologic practicat, în cazul de față,  de către presa interesată.

Sedința solemnă de dărămare a democrației de către parlament  a debutat cu recitarea, cu durere în glas, a zeci de pagini de acuzații în interpretarea lui  Eugen Nicolăescu, moment poetic ce a durat atât de mult încât i-a plictisit și pe pescari dar a plăcut senatorului condamnat la închisoare dar numai bun pentru Parlamentul României,  Cătălin Voicu, cel care voia să-și întindă  “rețeaua” pe țară. Poliloghia lipsită de fundament și imaginație din vraful de hârtii și dicția de plombe noi a recitatorului au făcut camerele să plece spre alte zări, într-una descoperindu-l pe Președinte când își desena gândurile pe hârtie și-apoi le umplea cu cerneală iar, la prezidiu, pe C. Antonescu, orbit de lumina reflectoarelor, care făcea eforturi  să rămână cool dar eforturile nu se mai terminau. L-am văzut privind în gol, dar nu mai departe de lungul nasului și nu mai mult de două secunde  pentru că  se plictisea repede și smucea capul în stânga, de parcă cineva i-ar fi distras atenția dar, cum acolo nu era nimeni, revenea cu fața înainte și încerca să pară mândru,  dar nici asta nu putea și-atunci își țuguia buzele ca să pară serios  după care, ca și când ar fi descoperit pe cineva în public, deschidea gura într-un  zâmbet de sapă ciobită. După care o lua de la capăt. Trebuie să-și fi făcut și closul la păr dar ne-a scăpat. Toată agitația era menită să-l scuture de trac, pentru că urma să i-a cuvântul și să-i arate președintelui  în funcție că, așa cum e el, un senator de șase mii de voturi, i-a tras o lucrătură bling-bling de-o să-i ia locul. Citirea răspunsului Curții Constituționale a fost scoasă de pe ordinea de zi, pe șest,  și s-a trecut direct la chestiune.

Momentul de glorie  care ar fi trebuit să se transmită în direct în toată lumea, pe care Barack Obama ar fi trebuit să și-l înghesuie  în program, pentru care exploziile solare ar fi  trebuit  date mai încet iar glonțul să se oprească pe țeavă și vaca din fătat a fost ascultat, până la urmă,  doar de C. T. Popescu.

Odată pentru că Președintele s-a ridicat și a ieșit din sală iar toate camerele s-au dus după el. In timp ce Antonescu ținea speech-ul de lovitură de stat,  toate televiziunile transmiteau  după  hol unde Traian Băsescu făcea declarația hotărâtoare pentru nație : Mă duc să fumez o țigare. Intre timp, a plecat și PDL-ul așa că, după ce președintele a intrat într-o sală și televiziunile s-au întors în Camera  Puciștilor au mai găsit un grup stingher în jurul lui Ponta și Tăriceanu.

Telespectator: La ăștia doi le pare rău că n-au plecat  mai devreme pentru că,  acum, când s-a golit sala, s-ar vedea când se cară.

Apoi,  după ce-a dispărut  Traian Băsescu, televiziunile au constatat că ratingul se purta de parcă  s-ar fi intrerupt transmisia așa că l-au dat pe Antonescu într-un pătrățel, alături de alte pătrățele, inclusiv după hol, ca să pară că dintr-un moment în altul se poate întâmpla ceva interesant. Intre timp, discursul viitorului interimar a ajuns la ode închinate partidului, întăi PNL-ului, un partid grozav, ce mai! (Tăriceanu era inert) dar mai ales PSD-ului,  care i-a dat țării pe Iliescu și Năstase care ne-au băgat în NATO și un pic în UE (PSD-iștii au aplaudat). Ratingul se ducea dracu’ așa că Pro-tv-ul a trecut la discuții pe hol unde CTPopescu însuși se deplasase ca să se bucure în direct de suspendarea Președintelui , întreținut de doi ziariști mai mici care se estompau la umbra lui.

Nu și Andreea Esca și producătorii Stirilor Pro-tv care n-aveau de gând să piardă publicitatea pe mâna lui Antonescu. Esca l-a întrebat pe CTP de ce crede c-a plecat Președintele iar “imparțialul” a zis că Traian Băsescu s-a ferit să stea “carne de tun” în fața a ceea ce el a numit “cel mai puternic orator al opoziției”. Nici nu-și dădea seama că, în momentul ăla, “oratorul” fusese dat pe “mute” pentru că topea ratingul. Esca, mai impresionată de economie decât de pupilul puciului,  încearcă să ducă discuția spre cursul la vale al leului dar pe CTP nu-l pasionează. El e îngrijorat  pentru T. Băsescu: nu dă bine pentru el c-a plecat, prin gestul de plecare arată că nu mai poate convinge. Intre timp, pe undeva,  se vorbește de grupul progresiștilor care ar fi făcut înțelegere cu USL-ul. De viclenii de la UDMR se știa déjà că sunt mari “negociatori”.

Telespectator: Cine-s progresiștii ăștia?

In sfârșit, viitorul președinte a terminat toate foile de citit, moment în care  a atras atenția camerelor: Mă retrag dacă T. Băsescu nu este demis! A urmat Dan Sova, gogomanul de familie bună,  care a ierarhizat, după capul lui,  puterile în stat și a instituit Supremația Parlamentului. Parte din scenografie, Antonescu mimează că abia se abține să nu râdă. De la PSD a mai  luat cuvântul  și Geoană, privit cu imens dispreț de către Hrebengiuc, ca să spună ceva despre “învrăjbire și dezbinare” care trebuie să piară din țară. Apoi, Marian Săniuță, probabil cel mai deștept și serios politician din Parlament, care, acum,  e independent, pentru că politica românească n-are ce face cu așa elemente refractare. El a prezentat date economice făcând apel la responsabilitatea idioților, care au fost  fluierate, desigur,  pentru că nu se face să strici ziua parlamentarilor supremi  tocmai când își făceau și ei un hatâr. Chiar dacă leul scade, inflația crește  și noi sărăcim asta nu înseamna că nu poți să dai o “lovitură de stat constituțională” cum o numește Ghișe.
Intre timp, ziariștii au aflat, pe surse, că USL a făcut rost de voturile de care mai avea nevoie pentru suspendare.

Telespectator: Asta e! Dacă și Iosipescu Zambra a candidat la președinția României, ăsta de ce n-ar putea să fie președinte!

Esca și cei doi ziariști Gândul încearcă de mai multe ori să-i  atragă atenția lui Ctp că toată tevatura scade leul văzând cu ochii. Credeți că leul se va opri din picaj, după suspendarea președintelui țării, întreabă Esca? Da, răspunde hotărât CTP! Apoi: D-le, eu mă bucur că nu e suspendat Mugur Isărescu! zice el iritat. Altele erau de discutat acum. De exemplu, uite la Traian Băsescu, a ieșit din sală la discursul lui Antonescu, apoi la al lui Tăriceanu iar, la sfârșit, le-a dat replica amândurora chiar dacă nu i-a onorat cu prezența!  Se poate! Asta e o lovitură de stat onorabilă! In plus, s-a adresat cu “senatorul Antonescu”. Cum adică, ce vrea să spună? Că nu-l recunoaște ca președinte al senatului? A mai făcut și show, la sfârșit! Asta nu se poate! Poporul chiar trebuie să se pronunțe asupra “prestației” președintelui! Ar fi “absurd” și “împotriva cursului istoriei” dacă n-ar fi suspendat! Trebuie să fie programat referendumul la “o dată cât mai apropiată”! Din păcate, zice el cu îngrijorare, trebuie să spun că cel mai bine știe Traian Băsescu să facă campanile electorală!  
Antena 3: Imagini din Parlament peste care se aude din studio: “am apucat să trăiesc asemenea bucurie”.

Astăzi, Iosipescu Zambra s-a instalat la Cotroceni, președinte interimar al țării România în care, din păcate, suntem încă rezidenți, dar doar atât!