joi, 14 septembrie 2017

Dragnea, Garcea și Stăpînii de sclavi



Pentru că, de ardeleni o să tot auzim, se vede treaba, de acum și pînă-n Centenar, dat fiind multele pelerinaje politice, la locul cu pricina, unde Liviu Dragnea, de-o pildă, merge probabil fiindcă Avrămuț în costum național îi pare a semăna leit cu el cînd își pune cămeșa de-i zice ie și din care fac și chinezii pe bandă rulantă. Avram Iancu - intellectual și revoluționar pașoptist romîn care a avut o iubită unguroaică ce i-a salvat viața – s-a luptat, printre altele, pentru desființarea iobăgiei, în timp ce clasa politică post-decembristă s-a luptat pentru înființarea sclaviei care a culminat cu acest caz cumplit de la Berevoiești/Argeș sancționat (vorba vine!) de autorități cu 3-5 ani de pușcărie pentru torționarii direcți și doar cu amendă pentru stăpînul satului, un primar PSD.  

Dar, cum, cei mai mulți romîni, vor sărbători o sută de ani la o sută de mile distanță de glie, Centenarul va fi serbat doar cu Romînia profundă, aia care folclorește și-i pupă mîna, gura și poala popii și Democrația teleghidată, aia la care ne convertește forțat occidentul prin pastorii ei mediatici, ONG-iști etc. Una peste alta, o democrație de 30%. Mai e un pic pînă la o cincime!

Dar, realizabil, mai devreme decît ne-am fi așteptat!
O nouă stea s-a ițit pe firmamentul politicii, politicianul Garcea, care a trecut neobservat în media iar acum, cînd politicianul Palada s-a luat la bătaie în același studio, nici că va mai reveni în actualitate. De aceea se cuvine să-l consemnăm fiindcă istoria are nevoie de el și de gîndirea lui futuristă.