marți, 19 decembrie 2023

Consultanţi şi consultaţi: tăierea sub limbă, cu laser

Precizare: Cred că, un copil care se naşte ȋn zilele noastre n-are nici o şansă de-a nu fi rebutat.

Dintr-un articol din New York Times

Tess Merrell, o femeie din Boise, Idaho, după ce şi-a hrănit la sȋn primii trei copii, s-a găsit ȋntr-un impas cu cel de-al patrulea, care părea să nu vrea a-i răsplăti dorinţa de alăptare, cu nesaţul cu care se adapă, de regulă, nou-născuţii, de la mamele ȋmplinite.

Aşa că, după o lună de luptă ȋndȋrjită cu nou-venitul ȋndărătnic, ce putea să facă o americancă, altceva decȋt ce este ȋndemnată ȋn toate filmele şi oprah-ele de pe la ei: Get help!

DJ - Ȋn medie, unele produse s-au ieftinit chiar şi cu 50%” - 6 oct. 2023/10:24

Poate n-o să vă vină să credeţi dar, pe lȋngă specialişti ȋn oferit iubire (precum Hugh Hefner) şi experţi ȋn legatul şireturilor la pantofi, americanii au, ȋn nomenclatorul de meserii, ceea ce se numeşte lactation consultant.

Minciuni puse pe seama UE, a vremii etc. de statul politico-miliţienesc

Repartitoarele de căldură nu sunt obligatorii. Şi nu măsoară căldura livrată. Dacă presa ar fi un supermarket... https://freefrompress.blogspot.com/2024/01/repartitoarele-nu-sunt-obligatorii.html#more

Sigur, la noi, ai fi ȋntrebat medicul de familie, pediatrul, moaşa – poate specialistul ȋn asortat apa minerală la mȋncarea de peşte - dar, la americani, unde viaţa e pustiu dacă nu faci parte dintr-un grup care se confruntă cu constipaţia, de exemplu, apelezi la un consultant specializat ȋn punctul de pe i.

Ȋn cazul de faţă, Melanie Henstrom, consultantă pe probleme de lactaţie care, meseriaşă ȋn domeniu, a identificat, pe loc, inamicul: limba copilului e legată de fundul gurii. Aşa zice, ȋn original. E o problemă comună, spune ea, care se rezolvă rapid la… dentist.

Pentru ȋnceput, printr-o “tăiere sub limbă”.