marți, 7 august 2018

Bușoi și eradicarea imposibilului

Doar Ion Iliescu a avut în jurul lui “titrați”. Mă rog, titrați, galonați, nici nu știm dacă i-a ales el sau a fost servit. Emil Constantinescu, în schimb, a primit doar o promisiune fără acoperire de cinșpe mii de specialiști. Restul liderilor n-au mai adăpostit sub acoperișul lor politic decît oameni mai mici ca ei. 
Adrian Năstase și-a ales pe unul, Ponta, ‘nalt la stat și mic la character, Dinu Patriciu l-a schimbat pe Tăriceanu cu Antonescu (îmi dau seama cît respect avea Patriciu pentru aleșii lui), Traian Băsescu a luat-o sub aripă pe uriașa politiciană Elena Udrea, cea care a transformat definitive politica într-o revistă de scandal (nu l-aș băga pe Emil Boc aici, mai vedem cum e cu festivalul de droguri!) iar Călin Popescu Tăriceanu ș-i l-a tras de fin pe Bogdan Olteanu – mare personalitate, s-a voalat și filmul după ce n-a mai apărut la televizor. Mai apoi, Crin Antonescu s-a făcut prieten la cataramă cu Rareș Mănescu – adevărat bărbat de stat apărut în scriptele dosarului “prostituate pentru vip-uri”, Ponta s-a făcut confrate cu Dragnea pe care putea să-l bată cu ochii închiși la limbi străine, Dragnea le-a ales pe Viorica Dăncilă și Carmen Dan, ca să facă poză de director cu secretarele lui, ultimul post de șef într-o astfel de ierarhie.
Asta, pentru luații prin surprindere care se tot întreabă, în gol, de ce am ajuns noi la nivelul drojdiei în materie de politicieni.

În fine, Klaus Iohannis, pus în fruntea țării de cei care l-au ținut o vreme în carantină după alegerile prezidențiale pe care le cîștigase, l-a ales pe cel mai mic dintre toți, Cristian Bușoi.