miercuri, 5 septembrie 2012

PRIMUL DISCURS DUPA INTOARCEREA LA COTROCENI



                              
In primul discurs de după suspendare, mult așteptat de presa flămândă care trăia din lăutari, președintele Traian Băsescu a vrut să fie clar că instituțiile statului au salvat țara de lovitura de stat. Având în vedere bâlbâielile și perioada prea lungă în care țara a atârnat pe marginea prăpastiei, unii spun că instituțiile românești n-au avut o contribuție semnificativă și doar intervenția hotărâtă din exterior a salvat situația. Adevărul e că, indifferent de contribuția țărilor democratice, situația a fost tranșată din interior, în final de către Curtea Constituțională, ceea ce ne îndreptățește să spunem că “sistemul funcționează” așa cum le place americanilor să se laude în toate filmele și documentarele. Pentru că, dacă nu erau oameni în aceste instituții care să-și dea seama de gravitatea situației, puciul reușea, indifferent de ce spuneau UE sau SUA. De altfel, lovitorii de stat i-au ocărât ca la ușa cortului pe oficialii străini și au încălzit cât au putut un current antioccidental așa că, instituțiile care s-au pus de-a bățul puciului se vor fi gândit și la varianta că porcăria ar putea reuși.

Problema care rămâne  în urma suspendării, în afară de prețurile care au luat-o razna, este virusarea sistemului care încă n-a fost curățat și resetat. Invazia falsului antivirus anti-Băsescu a lăsat urme, de la cele 11 fișiere sistem virusate până la calul troian Mona Pivniceru, singurul ministru numit pe timp de puci. Apoi, guvernul de renume mondial care și-a adus contribuția la fraudarea alegerilor și la stricarea tuturor relațiilor externe, atât prin lovitura sub centura democrației cât și prin lăturile aruncate în fața partenerilor de toate culorile politice, este încă în funcție. Ministrul de externe Corlățean este unul dintre puciști și, la drept vorbind, nici n-are față de dat la export, ministra Muncii golește bugetul statului pentru că votanții USL-ului sunt în plată la buget, Ponta e tot acolo, investițiile s-au dus dracu’ dar Becalii și Negoiță și-au primit banii pe terenurile care țineau autostrada pe loc, Dobrițoiu de la Armată l-a dat țării pe fi-su interlopu’ să umfle potul la alegeri, prefăcuta d-nă Andronescu croșetează învățământul după capul ei și minte duios despre amânarea începerii anului școlar, etc. Cel mai grav, însă, e că parlamentul pucist și pușcăriabil e tot acolo!
“Parchetul și Serviciile”, însă, a zis Crin ad-interim la scoborârea de la Cotroceni în sediul PNL, c-ar fi ale lui Băsescu. P-astea n-a putut  să le doboare cu burta cel mai mare discursolog al nației! Presa “contra” a trecut cu vederea această observație dar la Antena3 se reproșează USL-ului și celor doi șefi de servicii care sunt de la PSD și PNL că “uite cum se schimbă omul!”.

Așa că, dacă Ioan Rus n-a vrut să încalce legea, Aspazia Cojocaru de la CCR a aplicat legea, Parchetul  n-a acceptat ordine de la Ponta și Serviciile i-au dat cu flit lui Crin, înseamnă că statul de drept există! Important ar fi ca puciul și pușcăriabilii să fie arestați și închiși ca să facem pași în față. Si-ar mai fi ceva: Traian Băsescu să nu mai iasă public decât când este absolut obligatoriu, să folosească cuvinte puține și de lemn pentru ca, măcar o parte din presa care a molfăit cu plăcere suspendarea, să se retragă sătulă și să moară!


Si încă ceva: Președintele ar trebui să nu se mai adreseze niciodată lui CTP, direct sau indirect! Moare când nu e băgat în seamă!