miercuri, 13 noiembrie 2019

Pare că Iohannis ascunde ceva




Într-adevăr, o dezbatere între candidați n-are niciodată vreun rost, e o simplă formalitate, pentru că oricum, jocurile sunt făcute iar politicienii, imediat ce sunt aleși, iau exact măsurile pe care 80% din populație le dezaprobă. Ar trebui, totuși, să fie o dezbatere, de dragul democrației, dar și pentru că, în caz contrar, candidații profită de ocazie și vorbesc numai despre ce vor ei, evitînd răspunsurile pe care oamenii le așteaptă.

Ceva nu e-n regulă în legătură cu refuzul “Marelui PNL” de a avea o confruntare cu, nu-i așa, cel mai slab contracandidat al democrației noastre infantile, dar totuși în vîrstă de treizeci de ani, pe care sondajele îl dau bătut cu 70 - 30.

Argumentele împotriva dezbaterii sunt: confruntarea celor doi candidați n-ar aduce nimic în plus, partidul pe care-l reprezintă nu merită deranjul, Iohannis ar înnobila-o pe V. Dăncilă cu prezența lui, Dăncilă e la un nivel intellectual atît de jos încît nu se poate purta o conversație cu ea. (Ca o paranteză, tot “proastă” o etichetează, pe șefa lor, și drojdia PSD ajunsă la butoane, care, se vede mult deasupra candidatei. Sincer, în locul vostru, l-aș implora pe Adrian Năstase să se-ntoarcă!)