joi, 11 octombrie 2018

De ce este globalismul o Sectă?

De la Templul Popoarelor la Templul Globaliștilor

Pentru că funcționează după toate regulile unei secte: are profeți și apocalipsă, face prozelitism agresiv, exploatează slăbiciunile oamenilor, promite o lume mai bună pentru toți (egalitarism, nu individualism) dar și vindecarea prin credință, continuă prin a pretinde loialitate absolută, sub un control autocratic, dezvoltă cultul personalității, trece la droguri, abuzuri sexuale (inclusiv asupra copiilor) iar, în final, sinuciderea asistată sau nu.
Acum, știu că e… ieftin, dar, trebuie s-o spun: Jim Jones, în vremea lui, a decretat: Eu sunt Profetul! iar George Soros, în zilele noastre, s-a lăudat: Vreau să fiu Conștiința lumii! Ideea e că, periodic, apare cîte unul căruia i se urcă la cap și vrea să fie Creatorul unei alte lumi, complet nouă și, dacă n-are la îndemînă o armată, își face un cult.
Cultul globalist, din zilele noastre, e mai al dracu’ decît toate fiindcă, evident, a avut de unde să-nvețe, din experiențele anterioare ale altor secte și, beneficiază, în plus, de o armată de psihologi, sociologi și recruți din zonele de decizie și control, cumpărați cu mai mult decît greutatea lor în aur.

Jim Jones este un pastor care și-a întemeiat secta în 1955, numind-o, la început, Aripile eliberării (Wings of Deliverance) și a pornit, atunci, de la segregarea drastică ce exista între albi și negri, afro-americanii făcînd parte, în proporție de aproape sută la sută din biserici și/sau congregații separate de ale albilor. Așa că, Wings of Deliverance, care are conotația de “a salva și a elibera”, promitea o lume fără rase, un Templu al Popoarelor. Ei, cu ce seamănă asta?