joi, 11 octombrie 2018

De ce este globalismul o Sectă?

De la Templul Popoarelor la Templul Globaliștilor

Pentru că funcționează după toate regulile unei secte: are profeți și apocalipsă, face prozelitism agresiv, exploatează slăbiciunile oamenilor, promite o lume mai bună pentru toți (egalitarism, nu individualism) dar și vindecarea prin credință, continuă prin a pretinde loialitate absolută, sub un control autocratic, dezvoltă cultul personalității, trece la droguri, abuzuri sexuale (inclusiv asupra copiilor) iar, în final, sinuciderea asistată sau nu.
Acum, știu că e… ieftin, dar, trebuie s-o spun: Jim Jones, în vremea lui, a decretat: Eu sunt Profetul! iar George Soros, în zilele noastre, s-a lăudat: Vreau să fiu Conștiința lumii! Ideea e că, periodic, apare cîte unul căruia i se urcă la cap și vrea să fie Creatorul unei alte lumi, complet nouă și, dacă n-are la îndemînă o armată, își face un cult.
Cultul globalist, din zilele noastre, e mai al dracu’ decît toate fiindcă, evident, a avut de unde să-nvețe, din experiențele anterioare ale altor secte și, beneficiază, în plus, de o armată de psihologi, sociologi și recruți din zonele de decizie și control, cumpărați cu mai mult decît greutatea lor în aur.

Jim Jones este un pastor care și-a întemeiat secta în 1955, numind-o, la început, Aripile eliberării (Wings of Deliverance) și a pornit, atunci, de la segregarea drastică ce exista între albi și negri, afro-americanii făcînd parte, în proporție de aproape sută la sută din biserici și/sau congregații separate de ale albilor. Așa că, Wings of Deliverance, care are conotația de “a salva și a elibera”, promitea o lume fără rase, un Templu al Popoarelor. Ei, cu ce seamănă asta?
Ca să se strîngă lumea, Jim Jones ținea discursuri inspiraționale, făcea ”vindecări” cu harul (folosea organe de animale moarte pe care le prezenta drept tumori) și îi dădea pe spate pe enoriași cu revelarea unor chestiuni personale pe care le afla, binențeles, din spionarea acestora, inclusiv căutînd în coșurile de gunoi. Era un fel de Zînă, cum s-a aflat și la noi, la începuturile anilor “90, imediat după ce am fost salvați și eliberați (Noi, aici, știm tot, la Surprize! Surprize!), iar de-atunci, ne tot vindecăm încontinuu fiindcă multe boli și farmacii s-au mai inventat.

Evident, celui care nu se lăsa vindecat de Profet, îi lipsea “credința”. Cum s-ar spune la noi “a pierdut lupta cu boala”.

La început, în jurul lui Jim Jones, s-au strîns oamenii bătuți de soartă, afectați déjà psihic (din care găsești în orice epocă nu doar într-o perioadă marcată de două războaie și un crah financiar), exceptîndu-i, desigur pe cei care făceau parte din “cercul restrîns” (“ințiații” de la noi, cu burse plătite de organizații și “binefăcători” din afară) fără de care, Profetul singur, nu s-ar descurca. În timp, s-au adunat adepți din toate categoriile sociale, doar era pentru o cauză bună, un bine superior.
De-aici încolo, Jim Jones le-a cerut să-și doneze averea, să-și schimbe mentalitatea, să-și modifice comportamentul, să fie loiali și supuși fără să crîcnească și chiar să-i zică Tată (sau Mama Europa, tac-su’ o fi Globalistul), fiindcă, altfel, salvarea le-ar fi pusă în pericol. Aderenții, alții decît inițiații, trebuie săraciți și spălați pe creier în masă (masacru psihologic). “Să-i ținem săraci și obosiți, fiindcă, dacă sunt săraci, nu pot să scape și dacă sunt obosiți, nu-și pot face planuri.” – Jim Jones Nici nu mă mai deranjez să comentez.

Controlul minții se face prin demoralizare, suprimarea individualității, renunțarea la independență și opinie personală (dizolvare și politically correctness), umilire, inducerea fricii și a sentimentului de vinovăție (românii păcătuiesc prin a fi fost comuniști, fiindcă nu muncesc destul, nu se spală pe dinți etc.), înregimentare spartană, amenințări diverse: dezastre, războaie, sfîrșitul lumii, boli. “Vă spun, viața e o nenorocită de boală. Mai rea decît cancerul.”, zicea Jim Jones. Ca să vezi, unde am mai auzit noi asta, zi de zi?!

După ce le înfrîngea liberul arbitru, tot Predicatorul omnipotent și omniscient (pretindea că poate citi gîndurile, n-avea la îndemînă cercetările sociologice, alea cu “românii sunt…”) venea să le ofere îndrumare (încă nu apăruse “dezvoltarea personală”) și purificare, răsplata pentru politicile de austeritate. Acum, de exemplu, OMS ne aduce bolile iar ONU ne dă Ziua Fericirii.

Ce mai au în comun organizațiile care funcționează ca o sectă?

Abuzul sexual și sinuciderea. Jim Jones, de pildă, după ce s-a umplut de glorie fiindcă a inventat Familia Curcubeu (atunci însemna interrasială, acum…) – doar, cultul a pornit de la o cauză bună, nu? -  a trecut la practicarea sexului cel mai deviant, avînd relații sexuale cu oricine avea el chef, femei, bărbați, copii. Evident, consumul de droguri (pentru care se face atîta lobby eliberator acum) i-a mîncat, pînă la urmă, și ultimul neuron.
Jim Jones predica teoria că toți bărbații sunt homosexuali și toate femeile sunt lesbiene (ca să vezi!), cu excepția lui, a Profetului, care se considera singurul heterosexual adevărat de pe Pământ. Există mărturii că Jim Jones a executat cel puțin un viol homosexual, cu public, pe care l-a făcut, zicea el, să le dea o lecție, pe viu, “păcătoșilor”, să le arate că și ei sunt homosexuali.

Masacrul de la Jonestown le-a dat ultima lecție: Nimeni nu-l părăsește pe Profet!

Ce-ar mai fi de spus?

Cultele religioase, ca și ONG-urile, beneficiază de scutiri de taxe, expunere media, susținere politică. Nu toate cultele se adresează marginalizaților, rătăciților sau rataților. Templul Solar, de pildă, care încă există ca societate secretă, și care, la fel, voia restabilirea unei “noi ordini mondiale” și unificarea tuturor religiilor, atrăgea oameni educați, înstăriți care, fiindcă n-aveau cu ce să-și bată capul, aderau la ideea că sunt “aleși,” și sfîrșeau crezînd că vine sfîrșitul lumii iar ei pot să fure startul. Aceeași poveste: bani, sex, sinucidere (ucidere) în masă. Ăștia susțineau că, după ce ei vor fi ajuns pe Sirius, Pământul va fi supus unui dezastru ecologic iar pungile de plastic erau simbolul acestui dezastru. Ecologiști, deh!
Scientologia, la care au aderat atîtea vedete, crede în reîncarnare, credință care, pentru orice om rațional, are o noimă. Numai că, reîncarnarea duce la înstrăinarea forțată a copiilor de părinți, prin negarea filiației. Abuzurile, inclusiv sexuale, asupra minorilor, au fost reclamate în legătură cu Scientologia. Scientologia vrea să te scape de amprenta distructivă a experiențelor trecute. O altă formă de a scoate dracii din om.
Secta globalistă - în care, Soros e doar purtător de cuvînt, să fim serioși! - este o compilație a tuturor sectelor (sunt mult mai multe) și, în principal, propovăduiește aceleași aberații: servirea unei cauze bune, terapia mentală, sacrificiul pentru un Bine mai Mare și votarea Răului cel mic, adică sinuciderea asistată.

“Dacă mă considerați Dumnezeul vostru, o să fiu Dumnezeul vostru!” – Jim Jones
Așa de simplu e!
“Let’s keep them poor and tired, because if they’re poor they can’t escape and if they’re tired they can’t make plans” https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=30849
“I said, life is a fucking disease,” he told his followers. “It’s worse than cancer. It’s a disease. And there’s only one cure for the sonofabitchin’ disease. That’s death.” https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=30849
Christine Lagarde: ”Batranii traiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie facut ceva””  https://karensmithdotblog.wordpress.com/2018/02/09/christine-lagarde-batranii-traiesc-prea-mult-si-este-un-risc-pentru-economia-globala-trebuie-facut-ceva/
“A survey was conducted of African American churchgoers in 1948 found that 94% of African Americans were a part of predominantly African American congregations. Of the other 6% who were part of integrated denominations, 99% went to segregated churches.”  https://en.wikipedia.org/wiki/Racial_segregation_of_churches_in_the_United_States
“He was born on Oct. 18, 1947, in the Belgian Congo -- now Zaire -- to Belgian parents. Mr. Jouret later boasted that he was only 4 when he first announced to his father that he would become a doctor. And indeed, in 1974 he graduated as a physician from the Free University of Brussels.” https://www.nytimes.com/1994/10/09/world/a-preacher-with-a-dark-side-led-cultists-to-swiss-chalets.html?pagewanted=all
“Revenue and total profit of the MLM company is thus largely generated from the pockets of participants within the MLM pyramid who are simultaneously both salespersons and consumers at once.” https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing
“A cult is defined as a system which venerates one particular individual, ideal or object.” https://www.therichest.com/rich-list/most-shocking/10-of-the-most-dangerous-religious-cults/
“Noi, cel din Bilderberg, nu putem lupta la infinit unul împotriva altuia pentru nimic, omorînd oameni și lăsînd milioane de oameni fără case. Așa că simțim că o singură comunitate pe tot globul ar fi un lucru bun.” http://evz.ro/grupul-bilderberg-baronul-healey-comunitate.html
“Pur și simplu, votul francezilor și olandezilor a fost ignorat, iar Constituția a fost înlocuită cu Tratatul de la Lisabona, pentru care s-a considerat că nu mai trebuie aprobat prin referendumuri.” http://evz.ro/noul-testament-al-globalizariii-poporul-e-prost.html
“The Roman Catholic Church developed the concept of propaganda during the Inquisition and the Protestant Reformation. Napoleon considered the press to be the “seventh great power,” and Joseph Goebbels, Hitler’s Propaganda Minister, called radio the “eighth great power” (Goebbels, pp. 197-207, 1938).” https://jonestown.sdsu.edu/?page_id=29272

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu