miercuri, 23 mai 2012

CAMPANIA ELECTORALA 2012. NIMIC DE VOTAT.


Cei care votează partidul lui Dan Diaconescu sunt alienați mintal.- Cristian Tudor Popescu
I-auzi! Dar cei care-l promovează pe canalele de știri, ce sunt? Niște ziariști care mănâncă și ei o pâine? Sau care respectă un contract? Dar presa care a luat bani de la Becalii ca să-l facă primul model al țării, ce este? De exemplu, cum vine treaba asta să-l întrebi pe Gigi Becalii ce părere are despre introducerea jocului de șah în școli și nu pe maestro internaționala Elisabeta Polihroniade? Cât de alienați sunt cei care l-au transformat pe șmecherul ăsta ordinar în erou și au făcut să fie votat pentru Parlamentul European? Ce, dacă țara e condusă de Antene sau dacă o conduce Protveul, e mai bine? Apoi, de votat l-or vota alienații dar de susținut îl susțin unii care vor să dea contre presei autointulate “quality”. Nu știm de ce nu candidează chiar jurnaliștii, că doar ei trag sforile?

Păi, dacă e vorba de alienare, cine a scos divertismentul OTV din garsoniera lui Dan Diaconescu și l-a plasat la cel mai titrat post de televiziune? Teo era alienată? Emisiunile care vomită retardele peste țară de atâția ani sufera de demența senilă? Cine îi dă adrenalină lui Vadim în preajma alegerilor, bolnavii de Alzheimer sau televiziunile unde și CTPopescu contribuie? Apoi, cine i-a dresat pe romani, prin emisiuni specifice, să considere , în proporție de 70%, că e normal să dea bani la doctori?  Si cine, a importat și promovat campanile canceroase, de parcă nu era de ajuns că personalul sanitar romanesc  practica deja sadismul  fizic și mental? Se știe foarte bine că stresul și tristețea provoacă boală iar frica este un declanșator al bolii și totuși, în ziare tronează titluri uriașe gen: Morcovii ar putea fi periculoși pentru sănatate[1], în cazul de față, cancer la plămâni.

Cui dracu’-i pasă cine mai ajunge în Parlament după ce a trăit 22 de ani într-o corupție moștenită, continuată și profesionalizată! Avem mii de șoferi analfabeți și polițiștii care le-au dat carnet sunt tot în sistem, avem personal medical care lasă mama să nască copilul strangulat cu bună știință pentru că n-a primit bani sau nu sufficient, avem profesori care înlesnesc fraudarea examenelor și părinți care înjură ministrul care nu le lasă odraslele  să copieze, avem etnobotanice și vom avea și droguri la liber (în Anglia costă 8 lire pachetul de țigări, “iarba” e mai ieftină), avem copii obezi, mâncarea naturală a dispărut de tot, avem potențiatori de gust care dau poftă continuă și modifică senzația de foame și o s-avem spray cu miros de pâine că americanii au și, dacă suntem în NATO, ne dau și nouă! Iar dacă nu ne place, avem de ales între occidentul decrepit și “puternicul”, în viziunea noului govern, Putin. Adică n-avem d-ales!

Păi, atunci, ce mai contează cine s-alege? In fond cine e mai alienat, acela care-l votează pe OTV sau acela care votează căsătoria între homosexuali, care sacrifică niște copii care sunt,astfel, obligați  să transforme repulsia în dragoste necondiționată. De zeci de ani filmele nu sunt decât un pretext pentru a face reclamă acestui tip de “exprimare” iar violurile între băieți s-au înmulțit și la noi. Se știe, comportamentul de adult, inclusive sexual,  este condiționat de primii ani de viață, de-asta, probabil, TVR-ul a dat în ziua de Paște un film în care un băiețel îi făcea “curte” altuia.

Așa că, n-au decât să ajungă în Parlamentul României chiar băbuțele rusești de la Eurovision! Dacă e să fie absurd, atunci să fie pe de-a-ntregul! Dacă Voiculescu și trustul lui de presă au ajuns la guvernare iar Hrebengiuc, cel care amușina în spatele lui Ceaușescu, e ideologul șef al guvernului dronă, de ce n-ar ajunge și OTV-ul la putere? De ce ar trebui să le placă altora, dacă nouă ne repugnă? Si-o să fie și mai bine! După generația cu Harry Potter la BAC, se pregătește cea cu desene animate dublate. Aștia nu mai bat mingea pe maidan și nu mai citesc Jules Verne, doar asamblează jucărele hidoase și se îngrasă, în același timp, la fast-food iar fetițele învață să fie femei și strâng bani de silicoane. Asta fac copiii când nu sunt bolnavi și deci, nevoiți sa apeleze la mila publică pentru că politicienii dau banii pe construit biserici. Cât de aberrant este așa ceva?! De ce s-alegem noi când, de fapt, n-avem d-ales?

Mai bine s-o punem de un război rece ca pe vremea lui Ceaușescu! Atunci erau câteva ore de televiziune pe zi dar asta  constituia avantaj pentru că puteam să ignorăm puterea, puterea presei, puterea politică etc. Veneam umiliți de la cozile la care stăteam să ne procurăm mâncarea și unde eram înghesuiți de țiganii care aveau “afaceri” cu vânzătoarele și cu polițiștii, munceam în niște fabrici care erau lagăre de exterminare, străzile, noaptea, erau întunecate ca niste coșciuge, găseai stația de autobuz după murmurul navetiștilor  dar cinematografele și restaurantele erau pline pentru că nu se “împuțise” locul, la tonomatul după plaja din Mamaia era doar muzică străină, care nu era proastă ca acum, iar pe plajă, la plecare, dacă rămânea o punguță cu resturi, era pentru că cineva o uitase.  Laptele praf pentru copii se lua la suprapreț, cu pile, politica demografică a lui Ceaușescu se baza pe ideea că cine se adaptează la frig și foame, bine, cine nu, nu. Facem alții! Ceea ce e cam la fel în zilele noastre când, după ce vor muri mai multe generații din cauza alimentației nenaturale, va apărea omul de tip nou, androidul de plastic și cu creierul spălat. Inainte de ”89 femeile nășteau în chinuri, la propriu, de nedescris, asta când nu făceau avorturi care, oricum le veneau de hac mai devreme sau mai târziu. Acum, femeile sărace sunt într-o situație mai proastă decât atunci iar legea anti-avort va fi adoptată mai devreme sau mai târziu că doar d-asta i-a fost fluturată poporului pe la nas, să se obișnuiască cu duhoarea.

In communism aveam cultul personalității lui Ceaușescu, de care nu ne durea nici în cot, acum avem cultul “vedetei”: vedete de show-bizz, guru de presă, politicieni cu “notorietate”etc., care se găsesc în toată mass-media, la orice oră și pe sute de afișe postate pe străzi, pe care nu poți să le treci cu vederea  indiferent în ce direcție pornești. Atunci aveam propaganda comunismului de care nimănui nu-i păsa, nici măcar activiștilor de partid, acum avem o mie de propagande de tot felul, de la politică și religie până la ce să mâncăm și cum să ne îmbrăcăm. In Ceaușism erau securiști și turnători peste tot, care nici măcar nu-și făceau treaba de multe ori, altfel ar fi trebuit să fim legați mulți dintre noi, acum avem camere de supraveghere în tot locul și securista capitalistă, presa, care te face subiect de interes național, îți bagă microfonul pe gât, te pichetează la poarta propriei locuințe și are voie să te filmeze în spațiul public pe care e stăpână.

E drept că, pe vremea lui Ceaușescu totul era greu, greu de procurat, inclusiv obiectele de igienă personală le cumpăram la speculă, greu de suportat, gandacii de bucătărie nu mureau nici cu verde de Paris, greu de început o nouă zi, așa c-o  porneam cu un spectacol literar- artistic de înjurături vârtoase și blesteme apăsate la adresa conducătorului tâmpit, când dădeam de apa rece ca gheața de la baie. Acum, suntem noi doar niste spectatori  tâmpiți și de-asta e normal să  conducă OTV-ul ce-a mai rămas din Romania? Dacă am știi că iese, l-am vota, în bătaie de joc la adresa presei care vrea să “conducă” ea dar, pentru că n-are șanse, n-avem d-ales decât să ne întoarcem la războiul rece, pentru că  niciodată n-am fost mai liberi să gândim decât atunci!


[1] www.romanialibera.ro -3mai2012 “Cercetătorii de la Universitatea de stat din Ohio susţin că au descoperit o potenţial periculoasă "parte întunecată" a pigmenţilor ce se află în morcovi, scrie The Huffington Post.”