miercuri, 28 septembrie 2011

"Ada, fa, un platau, sa mananca si baietii!"

 “Adă, fă, un platău, să mănancă şi băieţii!”

O discuţie care face muşchi la fălci ca mestecatul gumei şi care macină vorbe fără să producă măcar uruială, ca o moară părăsită, este discuţia despre ţigani. Dacă se întamplă să se scrie în presa internaţională despre ţiganii romani insuportabili, se ofensează şi presa romanească dar dacă nişte retardelişti participă la o nuntă de criminali interlopi e un eveniment. Reporteriţa se apropie cu grijă de mireasă şi o întreabă respectuos cat a costatat-o rochia apoi îşi ia inima în dinţi şi-i admiră lanţurile unui cap de familie care nu şi-a irosit sămanţa niciodată, după care o echipă întreagă montează această “ştire” şi ne-o prezintă ca pe una de interes public. E momentul ăla cand toată lumea se repede la telecomandă sau strigă de unde se află: Schimbă dracu’d-acolo sau măcar dă-l mai încet!
Tiganii neintegraţi adică necivilizaţi, pentru că despre ei este vorba, sunt nişte creaturi insuportabile care au invadat Europa şi în acelaşi timp au invadat toată ţara ca un virus nenorocit căruia nu i se va găsi în veci antidotul. După ce, pe vremea lui Ceauşescu, ne terorizau la cozi, în autobus, pe stradă, toate sub ochii autorităţilor, acum ne-au invadat  din toate părţile sub aceeaşi oblăduire.
Pentru cine nu-şi mai aduce aminte, pe vremea înfometării comuniste, vanzătoarele vindeau “pe sub mană” ţiganilor de la care noi cumpăram apoi la speculă, să zicem portocala de sărbători care era 5 lei. După revoluţie miliţienii, judecătorii, politicienii şi mai ales presa au oferit protecţie acestei ţigănii generalizate care s-a răspandit ca o spuzeală făra leac de care ne scărpinăm de peste 20 de ani. Deşi nu se vorbeşte despre asta, mulţi romani au plecat din ţară ca să scape de ei şi primul lucru care li s-a întamplat odată ajunşi în străinătate a fost că ţiganii îi aşteptau în faţa magazinelor le cereau bani iar dacă nu primeau le dădeau ceva de “mancat” şi-i scuipau. Asta e tradiţia lor din străbuni: se aşează, să zicem în fata chioşcului de bilete, copiii, pentru că mă-sa supraveghează de la distanţă şi-i zic celui care cumpără: dă-mi un ban sau te scuip! Miliţianul se face că nu vede sau terorizează în timpul ăsta un cetăţean cumsecade, c-aşa e tradiţia în instituţia lor. Ca s-o tăiem mai scurtă, instituţiile statului se uită ca proastele cum defilează la televizor “nunţi regale” de criminali îmbogăţiţi din sclavia sexuală şi a copiilor obligaţi să cerşească, unii fiind mutilaţi special pentru asta. In lume. la momentul ăsta, nu cred poţi să găseşti sistem mafiot mai sadic decat cel practicat de aceşti ţigani romani.
Despre ce se vorbeşte, în schimb, la televizor, în “platăul” cu invitaţi? Despre dilemma rom-ţigan cu cate un sclifosit de “academician” care, pană acum, nu s-a sesizat niciodată de faptul că ţiganii “tradiţionalişti” refuză, de parcă n-ar fi lege, să-si şcolarizeze copiii sau de faptul că unii romani şi-au vandut copiii ca argaţi la ferme de porci din Giurgiu sau de acea dramă a fetei care s-a sinucis ca să nu fie măritată forţat de către familia de sălbatici în care s-a născut. Sigur, era mai bine pe vremea lui Ceauşescu pentru că atunci nu ieşea din ţară decat “spuma”, daca nu te întalneai cu drojdia, puteai să te faci că nu există.
O altă categorie de prefăcuţi este cea a “artistilor”romani care se compromit aparand laolaltă cu retardeliştii evazionişti îmbogaţiti, la randul lor, tot de mafiile ţigăneşti. Aceşti intelectuali sar în sus cand li se reproşeaza asocierea pe motiv ca ei n-ar fi rasişti si d-aia apar alături de “minunile” muzicale. O să vă credem cand o să apăreţi alături de singurii ecologişti ai ţării care sunt ţiganii care scot plasticul din gunoaie. Cam ăstia sunt “toleranţii” care locuiesc departe de minoritari dar n-au nimic cu ei, vorb-aia, vor doar să nu se facă confuzie.
Ideea cu romu’ a fost atat de proastă că nici nu mai are rost să insistăm dar “reparaţia” n-ar produce nici un effect în afară de nişte bancuri poate mai greu de suportat.
De altfel, cand ai o privire de ansamblu ţi se pare că totul s-a compromis şi ar trebui schimbat. Imnul retardelizat de Teo, galgait de Andra şi orăcăit şi modificat de Pavel, ziua naţională confiscată de pro-tv ca şi armata care i-a dat onorul, jandarmii şi elevii trimişi”voluntar” la campania lor de invadare a “publicului”, sportul care se reduce la ţigănia becală, gimnastele needucate care ascultă retardele, clasa politică ajunsă în asemenea hal că n-ai de unde alege, legile făcute de avocaţi care nu pot fi aplicate, presa iresponsabilă care ni s-a urcat în cap etc. Nici dacă ne-am rebrandui cu totul n-am putea să facem din nisip bici şi să mai şi trosnească.

Pe de altă parte, însă, ce foloase avem noi de la Europa civilizată? In afară de lapte, carne, branză, ouă de care n-avem nevoie, mai importăm legume şi fructe cu cobalt ca să ne îmbolnavim şi flori din Olanda infestate cu bacteria care le face să moară repede ca să meargă “consumul”. Principalul folos a fost că romanii au muncit pe bani mulţi în străinatate şi i-au consumat în ţară. Acum nu prea mai e cazul şi asta nu din cauza crizei neapărat ci pentru că asta e viaţa imigranţilor, în general.

Cand au plecat după revoluţie, nesimţitul de Iliescu a previzionat că se vor întoarce pentru că, în altă ţară, se vor simţi inferiori. De atunci au trecut peste 20 de ani şi ei continuă să muncească în străinătate pentru că, în timp, banii s-au strans din ce în ce mai greu. Aproape toţi emigranţii pleacă în ideea că se vor întoarce şi, de cand e lumea şi pămantul, cei mai mulţi nu se mai întorc. Cei care şi-au luat şi copiii, nici atat. In plus, la noi a apărut o altă problemă: hoardele ţiganeşti s-au masat din ce în ce mai aproape de locuinţele lor, adică de munca lor de-o viaţă de care se alege praful. In ritmul ăsta Romania ameninţă să nu mai existe mai ales că a apărut un current nou printre tinerii sub 30 de ani care au deocamdată un serviciu în ţară şi n-ar pleca să facă şmotru în străinătate. Ei spun că planul lor de viitor este ca măcar la 50 de ani să plece pentru că educaţia îi va învăţa să se reinventeze iar nădejdea este că ţiganii se vor întoarce în ţară iar ei vor pleca. Concret, se pregătesc de acum timp de zeci de ani să scape cumva dintr-o ţară insuportabilă, coruptă şi ţiganizată. Pentru că ce nu înţeleg romanii care sunt făcuţi ţigani în alte ţări este că străinii nu sunt ignoranţi, se referă la identitatea lor culturală. In plus presa a permis “ţiganizarea” unor persoane cunoscute şi a transmis astfel acest obicei străinilor. In general, romanii au fost făcuţi ţigani întai în ţară şi apoi în străinatate nu doar prin “ţiganizarea” ca la uşa cortului ci şi prin divertismentul ţigănesc. Asta îi convine presei pentru că ea generează barfa şi tot ea profită. De exemplu, în ultima vreme, s-a vorbit despre cum rad străinii de noi. Nişte comici francezi fără umor care manancă o paine din “glume”rasiste ne-a făcut jegoşi iar presa a vrut să ridice poporul la luptă.
Dacă aţi ras la gluma din Dădaca despre ce frumos ar fi la Paris unde nici nu trebuie să-ţi faci duş în fiecare zi, atunci ar trebui să radeţi şi la glumele francezilor la adresa noastră. Nu ştiu dacă nemţii, de exemplu, se ofenseaza în televizor de faptul că toţii psihopaţii din filmele americane au nume ca ale lor.
In ceea ce o priveşte pe Olanda cea ultra- liberală care nu ştiu ce are cu noi în afară de faptul că extremismul e la modă în Europa, ar mai fi cate ceva de spus. Civilizata Olandă cea cu capitala la Amsterdam, acolo unde sunt cele mai kitsch muzee din lume si unde prostituatele stau ca animalele în vitrină, are liberalizate drogurile şi căsătoriile între homosexuali. Cred c-aici o doare pe ea!
P.S. Problema tiganilor ar trebui pusa in seama urmasilor boierilor care i-au avut robi si a Bisericii care la randul ei era bogata si "inrobitoare" cum este si acum.