joi, 19 martie 2020

Kill or Cure! Do or Die!



Dar, mai întîi, “contacți”, na!

Bună dimineața, deși nu e așa de bună! Bun găsit, deși numai bine nu e! Vă prezentăm , momente emoționante din coșmarul Italian, mărturia unei bolnave prezentată la infinit, harta înroșită de coronavirus (10 județe aveau doar un caz iar restul, cu vreo cîteva excepții, aveau cîte două-trei), eroi care se luptă cu virusul, iresponsabilul care are pe conștiință 45 de oameni, dementul care a scuipat personalul medical (amintiți zilnic pînă la refuz), dezinfectanții lipsesc din magazine dar se găsesc pe online, raționalizarea hranei, binefăcători, rază de speranță, americanii au déjà vaccinul pe țeavă.
Adică, presa își arvunește campania de vaccinare anti-covid 19, care să ne “capseze” pe toți. Nu mă voi supune niciodată unei campanii pornite în presă!
Așa cum s-a supus premierul L. Orban ordinului, presat pe TV, de a mări pedepsele pentru nerespectarea regimului de izolare și carantină. Sigur că oamenii pot fi iresponsabili sau crizați sau doar proști dar ei nu pot provoca o catastrofă atît de mare ca un lider nepotrivit cu vremurile. Nu e pentru oricine să fie la butoane în vremuri de “Stare de urgență”, cînd politicienii și analiștii își dau arama pe față: cer pedepse, aruncă toată vina pe populație și, dacă Germănica (aia de era mama noastră și ne îmbia cu frunze-n buze, lapte-n țîțe și _uie PSD) și-a încuiat medicamentele în dulap, opresc și ei un ajutor medical pentru Italia.