joi, 19 martie 2020

Kill or Cure! Do or Die!



Dar, mai întîi, “contacți”, na!

Bună dimineața, deși nu e așa de bună! Bun găsit, deși numai bine nu e! Vă prezentăm , momente emoționante din coșmarul Italian, mărturia unei bolnave prezentată la infinit, harta înroșită de coronavirus (10 județe aveau doar un caz iar restul, cu vreo cîteva excepții, aveau cîte două-trei), eroi care se luptă cu virusul, iresponsabilul care are pe conștiință 45 de oameni, dementul care a scuipat personalul medical (amintiți zilnic pînă la refuz), dezinfectanții lipsesc din magazine dar se găsesc pe online, raționalizarea hranei, binefăcători, rază de speranță, americanii au déjà vaccinul pe țeavă.
Adică, presa își arvunește campania de vaccinare anti-covid 19, care să ne “capseze” pe toți. Nu mă voi supune niciodată unei campanii pornite în presă!
Așa cum s-a supus premierul L. Orban ordinului, presat pe TV, de a mări pedepsele pentru nerespectarea regimului de izolare și carantină. Sigur că oamenii pot fi iresponsabili sau crizați sau doar proști dar ei nu pot provoca o catastrofă atît de mare ca un lider nepotrivit cu vremurile. Nu e pentru oricine să fie la butoane în vremuri de “Stare de urgență”, cînd politicienii și analiștii își dau arama pe față: cer pedepse, aruncă toată vina pe populație și, dacă Germănica (aia de era mama noastră și ne îmbia cu frunze-n buze, lapte-n țîțe și _uie PSD) și-a încuiat medicamentele în dulap, opresc și ei un ajutor medical pentru Italia.

ÎNCREDEREA, bă, e cheia! Şi, în materie de coronavirus, oprirea contaminării. Sau, cel puțin, pe asta se mizează la noi, deși, zilnic auzim că vîrful epidemiei e încă departe iar, la toamnă, s-ar putea să se ițească din nou. Se vehiculează vreo patru luni. Serios? O să țineți populația patru luni în casă? Şi, dacă, după patru luni vom ajunge la concluzia că tot Kill or Cure (Ce nu te omoară, te face mai puternic, modelul englezesc) era mai bun, ca să nu zic că era gratis?
Se vor supăra unii dar, să știți, că, încă n-ați văzut o Revoluție în România!

La momentul ăsta, testarea în masă nu mai e soluția. Apoi, după cum știu și șmecherii de presă care o cer la televizor, în caz de mare epidemie, în România se va întîmpla aceeași chestie ca în Statele Unite sau oriunde altundeva: umplerea spitalelor pînă la refuz. Apoi, încep să se contamineze cadrele medicale și tot așa. Deci, de ce să achiziționezi milioane de teste (a cîte vreo 2 mil. vechi fiecare) dacă 80% se vindecă de la sine și ținînd cont că, în prima fază, vor fi aproape irelevante, deci trebuie repetate de două-trei ori, avînd în vedere că Virusul Fantomă cînd apare, cînd dispare, cînd nu știm în cît timp incubează etc.? Nu, mai bine, păstrezi locurile în spitale pentru cei care chiar au nevoie de asistență medicală?

Cînd aud criticile la adresa Italiei… Cine a știut, din prima, că un virus de televizor se va transforma într-un atac cu bombă atomică? Italia e o țară selectă, din toate punctele de vedere. A vrut să-i salveze pe toți și nu s-a putut, asta e! Din păcate, și la ei presa a fost penetrată de boala globalistă și acum e lovită din toate părțile. Ca și Grecia, nevoită acum să reînnoade forțat “prietenia” de secole cu Turcia.

Lumea se clatină, oamenii buni tind să dispară iar noii oportuniști se pregătesc să treacă de partea noului regim. Ce-ați zice dacă, la fel ca în decembrie “89 și, mai apoi, în toți cei treij’ dă ani de jelanie anticomunistă, o să-i auzim pe profitorii de-atunci și de-acum că se dau iar dizidenți!
Or să spună că ei nici n-au vrut să hăituiască poporul cu televizorul sau chiar direct, pe stradă, cum a făcut Pro-tv, mai ieri, cînd un reporter i-a luat la refec pe cei cîțiva ieșiți din casă (să-și ia o pîine, să-și ia pensia), asta deși nu este interzis încă și, din cît se vede cu ochiul liber, oamenii se conformează destul de bine.

Dar, guvernanții nu văd ce fac ăștia și nici că 90-95% din publicitate e amenințare cu boli!
La vară, cînd, după obicei, Antena va trimite o zăltată să atace lumea pe stradă cu crema anti-Soare și frica de alunițe, bine-ar fi ca cineva să-i îndese microfonul în gură și să-i facă și poză!
Do or Die!

“Ludovic Orban şi Florin Cîţu şi-au arătat prima oară talentul cînd au decis, la finele anului trecut, în plină criză bugetară, să restituie banii fraţilor Micula, după o decizia unei prime instanţe…”  Citeste mai mult: /adevarul.ro/news/politica/alina-mungiu-pippidi-ajunge-pandemie-omoare-egoismul-romanescs-1_5e6b79f05163ec4271e91e41/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu