miercuri, 15 iulie 2020

Aceasta scriitură este un Fake News. Eroul zilei e adevărat



La rubrica Adevăruri utile, o să omagiez un Salvator/zi, un erou în lupta pentru eradicarea covidului și-o lume mai bună. Analistul I. M. Ioniță s-a remarcat, printre altele, cînd a amendat, cu dispreț, HORECA, industria care tot vrea să intre-n pîine fiindcă nu mai are ce mînca, susținînd că nu reprezintă mare lucru pentru economia națională. (Asta la B1, împreună cu S. Mânăstire)
Fac acest demers util, fiindcă va veni o vreme cînd țara întreagă le va mulțumi.


M-am străduit cît am putut. Am zis că, nu se poate, ceva bun tot o să iasă din nemernicia asta.
Acum, pînă și fostul Președinte, Traian Băsescu, cel mare amator de stare de urgență, spune că ăștia ne izolează de Europa și că ar trebui folosită legea în vigoare referitoare la epidemii sau o lege internațională în domeniul ăsta, pe care o folosește și Europa civilizată.

Într-adevăr, era la mintea oricui că trebuie s-avem și noi, deja, o lege care reglementează problema răspîndirii bolilor contagioase dar, cînd ești bombardat de zarzavagii de vorbe cu alerte care susțin contrariul, nu te gîndești că atîția deștepți, verzi, se pretează la minciuni atît de ușor demontabile. Cît privește o lege deja existentă în lumea civilizată, nici nu poate fi vorba, fiindcă, zic guvernanții, românii sunt infecți!