miercuri, 15 iulie 2020

Aceasta scriitură este un Fake News. Eroul zilei e adevărat



La rubrica Adevăruri utile, o să omagiez un Salvator/zi, un erou în lupta pentru eradicarea covidului și-o lume mai bună. Analistul I. M. Ioniță s-a remarcat, printre altele, cînd a amendat, cu dispreț, HORECA, industria care tot vrea să intre-n pîine fiindcă nu mai are ce mînca, susținînd că nu reprezintă mare lucru pentru economia națională. (Asta la B1, împreună cu S. Mânăstire)
Fac acest demers util, fiindcă va veni o vreme cînd țara întreagă le va mulțumi.


M-am străduit cît am putut. Am zis că, nu se poate, ceva bun tot o să iasă din nemernicia asta.
Acum, pînă și fostul Președinte, Traian Băsescu, cel mare amator de stare de urgență, spune că ăștia ne izolează de Europa și că ar trebui folosită legea în vigoare referitoare la epidemii sau o lege internațională în domeniul ăsta, pe care o folosește și Europa civilizată.

Într-adevăr, era la mintea oricui că trebuie s-avem și noi, deja, o lege care reglementează problema răspîndirii bolilor contagioase dar, cînd ești bombardat de zarzavagii de vorbe cu alerte care susțin contrariul, nu te gîndești că atîția deștepți, verzi, se pretează la minciuni atît de ușor demontabile. Cît privește o lege deja existentă în lumea civilizată, nici nu poate fi vorba, fiindcă, zic guvernanții, românii sunt infecți!

Așa că, PNL-ul, cel care susținea că PSD e ăl de ne scoate din UIE, s-a gîndit să fure de pe agenda social-democraților și, într-un joint-venture, cele două partide să ne taie aripile, în sincron, la două mîini drepte. Mai vedem, cum e cu sabia ridicată și ținută deasupra altora…

Deocamdată, asta înseamnă să dai putere discreționară unui system care, și-așa, e cel mai rău din lume…

Cel mai rău în ceea ce privește resursa umană, dacă oameni se pot numi cei mai mulți dintre lucrătorii în domeniu iar, dacă da, atunci mai bine ne tratăm la medicul veterinar. Asta, pentru că sunt prea puțini cei care nu se încadrează aici, iar asta s-a văzut foarte bine după ce PSD-ul și Ministrul Sănătății, S. Pintea (nu mă dezic de Sorina Pintea!) au mărit salariile consistent și au îmbunătățit condițiile din spitale. În cîte unități medicale a crescut hărnicia și s-au diminuat pretențiile la ciubuc, de-atunci? Mai… niciunde.

Așa stînd lucrurile, cel mai groaznic lucru pe care puteai să-l faci - și parlamentul nostru l-a făcut - era să internezi cu forța și să separi, uneori, pînă la moarte - pacienții de aparținători! Evident, c-o singură excepție, pachetul trimis prin infirmieră, care e doar un pretext de a trimite bani.
Chiar dacă, în caz de epidemie, izolarea e subînțelesă, entuziasmul în diagnosticare, abuzul de internare, secretele, minciunile, toate sugerează foarte, foarte rele intenții.
Este inimaginabil ce se poate întîmpla într-un spital din România atunci cînd nimeni nu se uită, cîte greșeli medicale se pot îngropa, cîtă tortură psihică și fizică! Se-ntîmplă că, nici măcar atunci cînd rudele merg în vizită, pacientul să nu-ndrăznească să spună ce i se întîmplă, de frică. Îți spun, uneori, colegii de salon.
E horror! Primul gînd care mi-a trecut prin cap, din momentul cînd am aflat că se internează forțat și că s-au izolat spitalele de aparținători, a fost că pacienții - cel puțin, cei cu boli grave - au fost aruncați din lume, să moară în chinuri. De neînchipuit, pentru cineva care nu știe! E sfîșietor, și nu poți să faci nimic, decît să te gîndești cît de prost ai fost că n-ai plecat d-aici!

Aseară, la V. Ciutacu (România TV) o avocată din București – persoană educată și destul de bine conectată ca să se descurce în hățișul sanitar (după cum spunea chiar ea) – a fost atît de curajoasă încît să povestească prin ce a trecut cu tatăl ei, pe care, printr-un noroc, a reușit să-l mai aducă viu acasă, unde, împreună cu mama sa, a trebuit să-i curețe rănile groaznice (făcute, probabil, din lipsă de îngrijire) supurînd de sînge și puroi.
Asta, în timp ce, Iohannis, Tătaru, Orban, Arafat, Ciolacu susțin că virusul nou e cel care-i omoară pe români, cel mai abitir.

Și-ncă-i bine, fiindcă mai există telefoane, ceea ce se pare că poate fi corectat prin noua lege care prevede confiscarea bunurilor suspicionate a fi contaminate.
Asta e! Trece vreme, vine vreme…

“Înainte de a fi trimis la Parlament, Proiectul a fost văzut la Ministerul Justiției? Nu de ministru, că el nu se coboară la așa ceva, nu de vreun secretar de stat, dar măcar de jandarmul de la intrarea în sediu?”  https://www.cristoiublog.ro/klaus-iohannis-recunoaste-fara-sa-si-dea-seama-guvernul-a-trimis-parlamentului-o-lege-proasta/
„Puțină lume știe, dar există o obligație a spitalelor de a obține, încă de la internare, acordul pacienților pentru a le furniza lor sau unor terți informații despre starea de sănătate. Pacienții pot delega dreptul de a avea acces la dosare altei persoane”, a declarat Paveliu pentru Gazeta Sporturilor.  https://www.tolo.ro/2016/04/08/cand-invoca-legea-ca-sa-apere-secretul-dosarelor-spitalele-uita-ca-ele-au-incalcat-primele-legea/
“Doamna draga eu plec mereu plangând de acolo si nu mai sunt om. Am uitat să mai zambesc sau sa ma mai bucur si ma gandesc ce sa fac mai mult pentru ei.
Astazi, cand am venit iar si caram lazile cu mancare, cateva persoane au venit la noi si ne-au zis asa: e tare frumos ce faceti mereu pentru noi si va multumim. Insa femeia de serviciu, vine de fiecare data cand plecati si incarca sacosi cu ce aduceti aici. Ba ne-a luat si cafeaua noastra adusa de acasa! Va rugam, faceti o reclamatie, ceva sa o controleze cineva in sacosi cand pleaca…

Eu nu am facut reclamatie. Ci m-am gandit sa va scriu. Ca poate cumva, va ajunge si la dvs!
Și vă scriu frumos și politicos, doamnă și știti de ce? Pentru ca oamenii acestia m-au invatat ce inseamna SA FII BUN! Inainte, v-as fi strans de gat, dar azi AM ALES doar sa va scriu. Frumos!” http://www.evzmonden.ro/revoltator-parintii-victimelor-de-la-colectiv-lasati-fara-mancare-de-ingrijitoarea-de-la-bagdasar/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu