miercuri, 22 august 2012

DECIZIA CCR LA JILAVA


NIMIC ANORMAL

Dragi prieteni de la Antena3, colegi cu dosare penale, Striblea, Drăgotescu și tu Chireac, alți susținători pe care statul v-a îmbogățit și/sau Băsescu v-a călcat pe nervi,

In primele mele rânduri țin să vă spun că sunt bine, sănătos, ceea ce vă doresc și vouă atâta timp cât încă mai luptați să mă scoateți d-aici pentru că, dacă nu vă iese, nu mai scot pistolul ci “testamentul politic”!
Am urmărit cu mare interes “exercițiul democratic” de decapitare a țării prin penetrarea literei legii pentru a ajunge la spiritul ei, modalitate de abordare inaccesibilă celor neinițiati în românismul ceaușist, adică acelor democrații învechite care văd lucrurile în alb și negru. Aceste civilizații vetuste se asteptau ca formalitatea de a constata că 46% e mai puțin decât 50% plus 1 să rezolve problema demiterii “tiranului” imediat după referendum dar, românul, creștin din fire, a bântuit-o cu duhu-i neliniștit doar-doar Curtea Constituțională va izvorî un precedent așa cum a sugerat Gânditorul nației ce pustnicește în peștera fără fund a presei. Ceea ce pare elucubrație pentru străini este normalitate în stare pură pentru un popor care trăiește în legea lui. Un popor falnic ce depășește recolta de votări la hectar după modelul “dac-aș avea patru mâini aș vota cu toate”(Draga Olteanu-Matei), cu modele creștine adevărate ca Becalii, cel care decodează legea în cheia Christosului din capul lui și politicieni-mândria țării ca Ponta, singurul care a avut curajul să poarte cravată roșie de pionier după revoluție și care respectă deciziile CCR doar atât timp cât ele nu sunt luate.

Aud cum deținuții își penetrează verbal morții. Imi iau o carte! (detinutu' cult)

Am văzut că Philip Gordon l-a vizitat pe președintele emanat de 256 de parlamentari la Cotroceni. Ce se-ntâmplă, adevărul e că Antonescu, mai mult de “political situation”, nu poate să spună în altă limbă dar am observat că transcria fonetic din cap și dădea bilingv din mâini destul de explicit. La un moment dat, chiar i-a întors privirea de dispreț emisarului american când a auzit cuvântul “democracy”. In momentul ăla l-a prins pe Sam c-a umblat pe la alți președinți cum ar fi “cetățeanul Băsescu”. In altă ordine de idei, translatoarele trebuie date afară deoarece mai aveau un pic și râdeau în hohote!

Dac-ar fi știut vre-o câteva zeci de cuvinte în engleză, Interimarul i-ar fi explicat americanului că asta e o țară normală ca oricare alta chiar dac-am luat președintele ales din fruntea țării și l-am băgat într-un garaj. E sufficient să te uiți la televizor și-ți dai seama câte asemănări există între tribul nostru și alte popoare. De pildă, suntem o țară multi-monarhistă, avem mai mulți prinți, regi și împărați decât în tot restul Europei și Eurasiei, avem filme cu cai și trăsuri de câte ori iese de la puscărie vre-un cămătar, se căsătoresc doi minori sau se-ngroapă interlopi, avem carnavalul de la Rio colea la Constanța lui Mazăre unde ați văzut și manechinele șuncoase și cu slipii mult-purtați și avem Ramboul Dogaru care pichetează Curtea Constituțională “până când se va lua decizia corectă”. Avem cuplu de show-bizz Bahmu-Prigoană care, fie vorba-ntre noi, le-a luat fața lui Andi Garcia și Sharon Stone!

Au venit sarmalele umplute cu cartofi. Imi mai iau o carte!

Cum vă spuneam, suntem un popor normal cu o democrație originală în tranziție. Eu, de exemplu, ca deținut politic ce mă aflu, lucrez la lucrarea post-doctorală “Cea mai bună reprezentare a României în Europa”. Asta pentru că, în câteva sute de ani, va trebui să ne integrăm și noi în Uniunea Europeană, NATO, d-astea!

Colegii de penitenciar au încetat cu înjurăturile. Cum? A fost invalidat referendumul?  
Ia uite! Mi-au adus o lingură! Oare ce să fac cu ea ?

Inchei aceste rânduri, dragi prieteni, de-aici, din “cantonament”, spunându-vă că sunt bine, sănătos, ceea ce vă doresc și vouă!

Văd niște șobolani prin curte.Nu mai vreau nici o carte. Niciuna nu  m-a lămurit dacă sunt aici din voință proprie sau e o chestie de  destin! I-ați trimis vorbă lui Pivniceru?

Imi vine să scot testamentul politic!