luni, 15 mai 2017

De ce mor romînii să participe la Eurovision? (Mă rog, unii dintre ei.)



Fiindcă Eurovisionul are aceleași reguli după care funcționează acești romîni de cel puțin cincizeci de ani: pile, conformare voluntară și lingușeală. Desigur, toate astea n-ar fi posibile fără nerușinare: nerușinarea de a-ți contacta vecinii în vederea schimbului reciproc-avantajos de voturi, ipocrizia acceptării oricărui trend “curat-murdar”, prefăcătoria și chiar auto-umilirea cu care cerșește cite unul intrarea în grațiile “bogaților”. Astea sunt calitățile pe care le antrenează acest grup de interese, pînă la urmă, pentru a se insinua pînă sus, pe podium, de unde, strîngînd la piept un premiu jalnic, ar scoate colții la auditoriu cît s-ar lăuda grețos că acela e locul lui, demult meritat, din greu muncit, hărăzit de Dumnezeu dar refuzat, pînă acum, de dușmani.

Adică, în timp ce romînii sunt cei mai bîrfiți din Europa (probabil se vor cîștiga campanii electorale pe seama lor chiar și după invazia musulmană), Televiziunea Romînă și Statul Romîn, n-au altă dambla mai mare decît să iasă în față, an de an, cu un cinticel de doi lei în condițiile în care europenii sunt sătui pînă peste poate de cît le-am “cîntat” în ultimii douăzeci și ceva de ani.

În țara Romînia nu s-a realizat nimic frumos, durabil, serios, după căderea comunismului dar vrem și noi să luăm premii la cîntat și să intrăm în Cartea Recordurilor cu tîmpenii inutile pentru că singurele calități ce se cer sunt exhibiționism și superficialitate!
     
 “ „Trăim într-o lume a muzicii de unică folosinţă, o muzică de tip fast food, fără substanţă şi cred că aceasta poate fi o victorie a oamenilor care fac piese care chiar înseamnă ceva, reprezintă ceva. Muzica nu înseamnă artificii, muzica înseamnă sentiment, aşa că haideţi să facem muzică, haideţi să readucem muzica adevărată în lumina reflectoarelor, pentru că asta este tot ce contează“, a declarat Salvador după victoria de sâmbătă seară.” http://www.evz.ro/adevarata-poveste-inimii-cucerit-eurovision.html