luni, 26 octombrie 2015

Brand de țară: D-l și D-na INTERES NAŢIONAL. Final de epocă.




Doamne, ce vin știrile peste noi! Oare cine le-o plăti?

JUSTIŢIA și-a făcut curățenie prin cotloane iar apoi a ieșit la presă cu o găleată de lături miscelanee și le-a aruncat spre noi. Pojghița cu mineriada lui Iliescu s-a lipit prima de ecran ca să ne aburească iar apoi, absolut întâmplător, a picat în desuetudine și s-a clasat cu capul de caldarâm Dosarul Revoluției din “89. După care, Elena Udrea, politiciana care “putea”, a fost băgată-n rating cu încă o cerere de cercetare și arestare din partea DNA către parlament, cerere respinsă pe ici, pe colo, prin punctele esențiale. Mai exact, Comisia juridică n-a mai aprobat arestarea politicienei după ce aceasta le-a arătat că încă mai “poate” să croșeteze la tv. dar și la DNA, pentru c-a amenințat c-o să-și îmbrace-n dezvăluiri colegii de democrație originală dintr-o colecție toamnă-iarnă.

Adică o să detalieze ceea ce a spus de câteva ori, anume că toată clasa asta politică, de când se știe- un sfert de secol- a înghițit hălci enorme din toate contractele cu statul până a ajuns la zeciuiala asta meschină pentru care se face atâta tam-tam. Iar, la urmă, ar putea să povestească niște chestii pe lângă care, dijmuiala ar fi ciubuc de spălător de parbrize.

Ei bine, chiar și numai în urma unei astfel de dezvăluiri (bani pentru partid) și toată clasa politică ar trebui să-și dea demisia! Dar nu se consideră c-ar fi în interesul național!

De altfel, JUSTITIA însăși ar fi trebuit să se sesizeze pe loc, încă de când Elena Udrea a făcut prima dată acest denunț public, mai ales că, de fiecare dată, D-na oferă și-un bonus foarte haios, atunci când reporterii o chestionează în legătură cu subiectul de parcă ar fi “șoc” pentru ei: se întoarce și le zice Da’ ce vă mirați, oameni buni, de parcă n-ați ști!

De altfel, Doamna a avut chiar tupeul să ceară o amnistie pentru toată clasa politică pentru că, nu-i așa, “politica se face cu politicieni” cum zicea și Traian Băsescu!