luni, 30 iulie 2012

REZULTATUL REFERENDUMULUI 2012



INCET CU DEMOCRATIA PE SCARI

In afară de învățămintele pe care va zice istoria că le-am tras și de care n-avem timp pentru că viața noastră e simțitor mai scurtă decât epoca, se cuvine să fie consemnate câteva revelații mai umane de la botul televizorului.

In primul rând, ca să ne întoarcem la începutul haosului, a fost demența primară, aceea de a face opoziție, timp de 8 ani de zile, cu anti-Băsescu. A fost cea mai proastă opoziție din toate punctele de vedere, inclusiv pentru cei care au practicat-o. Apoi, USL-ul, după ce a câstigat tot ce se putea la locale si ceva în plus, în loc să meargă la alegerile din toamnă lejer și să câștige fără effort la fel de mult, s-a apucat de o acțiune și mai scelerată: lovitura de stat.

In continuare, tot demersul a fost o dementă: demența de a da președintele ales jos din funcție neținând cont de cele câteva milioane de oameni care încă îi acordau încredere, demența lui Ponta de a-și forța drumul spre Bruxelles, demența lui Antonescu de a se așeza chiar el, pucist fiind, în fruntea statului, demența trusturilor de presă  și a unor lideri de opinie de a nu-și da seama că n-au voie să hotărască soarta unei țări, d-aia nici nu le permitem, demența politicienilor de a arunca țara la gunoi în ideea că, dacă n-o au ei, să n-o aibă nimeni și, pe final, demența de a organiza “pelerinaj” anti Băsescu la vila Dante în ziua votului și lângă locuința președintelui,  demența pensionarilor “nesimțiți”  cu gura puturoasă, demența  cu care s-au furat  voturi toată ziua și noaptea, demența de a încerca să creezi o imbecilitate anti-maghiară, convulsia, pe ultima sută de metri, prin care cereau prelungirea votului după ora 23:00 și, în sfârșit, delirul final al lui Şova,  după ce toate estimările dădeau invalidarea referendumului: “ Traian Băsescu va pleca! L-am demis și totul este OK de-acum încolo!” (TVR)

Sigur, un flacon de Xanax nu va putea potoli adrenalina nesatisfăcută a puciștilor care, ca niște alienați mintal, uitând că au încercat o lovitură de stat, blestemă  faptul că n-au fost “lăsați să-și facă jocul”, ca la fotbal, prin boicotarea prezenței la referendum. Astăzi, ultimele zvărcoliri încă cer demisia președintelui ales și interpretează rezultatul cum le convine. In primul rând, având în vedere că tactica “absenței” nu mai permite o evaluare pro și contra demiterii, nimeni nu se mai poate lăuda cu rezultatul. Apoi, dacă Traian Băsescu ar fi continuat să lupte pentru prezență, deși era posibil să piardă, rezultatul ar fi fost cu totul altul. A treia varianta, dacă Traian Băsescu ar fi anunțat lovitura de stat încă de la început și ar fi refuzat să meargă în Parlamentul Pucist, ar fi refuzat să participle la mitinguri, având în vedere și că i s-a lăsat foarte puțin timp de campanie și ar fi dat doar câteva interviuri calme explicând, încă de la început că nu vrea să legitimize puciul, rezultatul, din nou, ar fi fost altul. Apoi, din cele 46% prezență la vot, se poate spune că, dacă se scade ce s-a votat NU și ce s-a furat, mai mult de 40% nu rămâne. După 8 ani de tocare anti-Băsescu, 3 ani de criză și o lovitură de stat e un rezultat foarte prost pentru puciști!

Să le zicem vre-o două și “învingătorilor”! Am văzut aseară, când președintele Traian Băsescu a anunțat nevalidarea demiterii, cum mulți se înghesuiau în spinarea lui, mai să-l dea jos. E drept că unele mici partide și asociații l-au susținut pe președinte dar, reclama pe care și-au făcut-o pe spatele lui, e enormă. Apoi, am văzut că aproape au stâlcit-o pe Monica Macovei, deși nu văd pe vreunul care să poată munci ca ea și aproape l-au dat la o parte pe masivul Blaga, fără experiența căruia, tinereii se vor juli de politică și li se vor înnoda lacrimile în barbă cât de curând. Imaginea a adus aminte de cea de la Revoluție în care, la fel se împingeau unii pe alții ca să iasă în față. Deocamdată, la PDL, cel mai bun e Cristian Preda, nu ceilalți nominalizați!

In ceea ce privește experiența personală  a celui lovit în democrație s-ar putea spune că lumea, cel puțin din punct de vedere subiectiv, nu va mai fi la fel! Senzația este c-ai fost bun și-ai fost luat de prost iar apoi bătut. La începutul nebuniei, când A. Nastase a fost condamnat pe bune, ne-a părut rău pentru el dar apoi am fost șocați de prostia lui egoistă de a pune atâția oameni într-o situație imposibilă. Când a venit Ponta, ne-am uitat la el ca la ceva care, deși nu ne place, ar putea deține ceva calități care, dacă-i dăm timp, se vor vedea dar, în schimb, ne-am trezit cu un tip dereglat, mincinos pathologic, care a pus o țară întreagă la răscruce cu o lipsă de discernământ incredibilă. Crin Antonescu este un nemerituos care n-avea ce căuta în fruntea unui partid și, cu atât mai mult, a unei țări dar, dacă n-ar fi fost atât de pompos și înfipt, adică dacă ar fi dat dovadă de bun-simț, ne-am fi obișnuit cu el. In fond, clasa politică nu-ți oferă cine știe ce alternative! Apoi, de la PSD așteptam idei de îmbunățirea calității vieții mai multor oameni, nu doar a angajaților la stat și, în orice caz, justiție egală pentru toți. De exemplu, folosirea banilor de la jocurile de noroc pentru copii bolnavi care să nu mai cerșească la televizor, o campanile împotriva OMG-urilor, aditivilor, etc. Uite, de exemplu, ne-a plăcut când Daciana Sârbu a propus interzicerea jucăriilor associate cu mâncarea nesănătoasă pentru copii dar PSD-ul și presa nu se ocupă cu mărunțișuri d-astea. In fine, stânga n-are ce pupa poala popii dar PSD-ul a făcut-o! De la PNL așteptam chiar liberalism cu idei concrete, capitaliste care să ajute la apariția unei clase de întreprinzători mai tineri și mai altfel decât Patriciu. De la nici un partid  nu mă așteptam să asculte de Voiculescu! De la PDL așteptam multe, dar nu mai contează, acum sunt prea “populari”pentru gustul nostru!

In ceea ce privește presa pucistă e chiar mai grav! Aseară, când le-am văzut fețele plânse ale celor de la Antena 3, care erau la a doua suspendare neconstituțională, am simțit că ne-a fost de-ajuns și, în loc de reacția normală, împăciuitoare a învingătorului, ne-am uitat la ei cu scârbă. In ceea ce-l privește pe C.T.Popescu, ori “s-a schimbat” el și atunci înseamna că d-aici i se trage ori ne-am schimbat noi, pentru că, atunci când a apărut la Pro-tv după aflarea rezultatelor, am avut impresia  că e un străin!


P.S. Demența continuă. Stiind ce-au făcut, puciștii refuză să respecte legea referendumului care spune că se validează doar cu 50 plus 1 și invocă o altă lege prin care se consideră câstigători la scor. Binențeles, puciștii se susțin prin faptul că președintele ales ar fi “ilegitim”, fiind învins la scor mare în urma boicotării prin absenteism a referendumului.

Acești parlamentari au ajuns în legislativul țării după o prezență la vot de sub 40%. Bogdan Olteanu și Ioan Ghișe, de exemplu,  au “câștigat” la redistribuirea proporțională pe pile intrând în Parlament după locul 3. Prima mare bucurie cu frisoane a fost ajungerea necalificatului B. Olteanu la Banca Națională. Crin Antonescu a ajuns să ne facă nouă bucurii după locul 2. Lui Cristian Pârvulescu de la Pro-democrația trebuie să-i mulțumim!

In plus, acum, în Parlament,  sunt 19 condamnați penal, erau 20 cu Voiculescu,  și 3 incompatibili. Câți alții care-și așteaptă rândul!