vineri, 27 martie 2020

Dictatura Covid 19



La drept vorbind, după acest blitz-krieg, cea mai sănătoasă terapie de pandemie ar fi o teorie a conspirației.  Doar că n-avem. Cele patru-cinci teorii care circulă din vremuri imemoriale și-au făcut deja efectul, sunt realitate. Cu toate astea, n-am văzut niciodată așa o mare năpustire asupra adepților conspirației ca acum. Întotdeauna ne-am permis conspirații, chiar și pe vremea lui Ceaușescu, numai acum se pare că e interzis. Cu atît mai mult, cu cît, sunt puțini cei care își fac o carte de căpătîi din aceste ipoteze și în general ele nu reprezintă decît un pretext să mai schimbi o vorbă, să treacă timpul. Nu și acum. Pe tot internetul sunt atacate aceste biete relicve ale poveștilor conspiraționiste, de parcă cine știe ce pericol mai reprezintă acum. Asta e foarte ciudat fiindcă, în genere, ele erau măcar luate cu ironie de presă, cu atît mai mult cu cît nu e nimic nou sub soare, războiul biologic era ceva așteptat iar arme biologice s-au tot folosit.
Mi-aduc aminte cînd un președinte american a primit un plic cu antrax. S-a spus atunci că praful din plic costa 1 dolar. Îți dai seama ce putea să facă expeditorul cu 100 de dolari?  Sau cu o mie?

Apoi, ce mai contează dacă e scăpat din laborator, pus intenționat sau… căzut din cer? Ne-a pus sub dictatură militară, ce mai contează!