joi, 6 aprilie 2017

Cu margarină sau fără margarină?


Asta-i întrebarea! O altă întrebare perpetuă ca un rîu de Romînia poluat de lipsa rețelelor de salubritate și canalizare, absconsă ca dilemma electoratului în fața Răului cel mic și intelectuală ca o celulă de politiciene autohtone. Margarina este un item expus pe raftul cu autoservire (și la TV.) ca o listă de partid din care n-ai d-ales dar nici de lăsat (altfel, zice-se, democrația se-nmoaie) care face cînd bine – fiind un produs vegetal – ,cînd rău – fiind prea chimizată.

E ca Elena Udrea, pomădată ca o grăsime hidrogenată dar deghizată cu un batic neaoș, în timpul unei misiuni importante pentru țară, anume persuadarea lui Victor Ponta în vederea aducerii la conducerea DNA-ului a Codruței Kovesi. (Vanghelie a spus zilele trecute că Ponta aranjase demult, direct cu Codruța! Îți dai seama ce-or fi rîs ăia care s-or fi ținut după coada lui Mata Hari asta?))

Margarina e folositoare ca rubrica zilnică din presă de conștientizare a bolilor pe care nu știm că le avem și onctuoasă ca ultima grijă politică a primăriței capitale, Gabi Pandele, în legătură cu jocul ucigaș de copii, Balena rusească, adică, băgată prea mult în seamă și consumată în exces, este boală și crimă cu premeditare permisă de vidul legislativ.