joi, 6 aprilie 2017

Cu margarină sau fără margarină?


Asta-i întrebarea! O altă întrebare perpetuă ca un rîu de Romînia poluat de lipsa rețelelor de salubritate și canalizare, absconsă ca dilemma electoratului în fața Răului cel mic și intelectuală ca o celulă de politiciene autohtone. Margarina este un item expus pe raftul cu autoservire (și la TV.) ca o listă de partid din care n-ai d-ales dar nici de lăsat (altfel, zice-se, democrația se-nmoaie) care face cînd bine – fiind un produs vegetal – ,cînd rău – fiind prea chimizată.

E ca Elena Udrea, pomădată ca o grăsime hidrogenată dar deghizată cu un batic neaoș, în timpul unei misiuni importante pentru țară, anume persuadarea lui Victor Ponta în vederea aducerii la conducerea DNA-ului a Codruței Kovesi. (Vanghelie a spus zilele trecute că Ponta aranjase demult, direct cu Codruța! Îți dai seama ce-or fi rîs ăia care s-or fi ținut după coada lui Mata Hari asta?))

Margarina e folositoare ca rubrica zilnică din presă de conștientizare a bolilor pe care nu știm că le avem și onctuoasă ca ultima grijă politică a primăriței capitale, Gabi Pandele, în legătură cu jocul ucigaș de copii, Balena rusească, adică, băgată prea mult în seamă și consumată în exces, este boală și crimă cu premeditare permisă de vidul legislativ.
Este extrem de tartinabilă, ca democrația stînga/dreapta, la impuse, și organică precum mentalitatea mestecată și scuipată de sponsori ascunși. Adică, este maleabilă ca democrația liberală convertită, la noi, de către Traian Băsescu în Cum Dumnezeu femeia romă poate să nască 8-9 pui vii iar femeia romîncă nu poate! și naturală ca moartea subită a fotbaliștilor în timpul meciului.

Dar, în primul rind, margarina e ceva mult și ieftin, un produs făcut de bogați pentru săraci, ca divertismentul TV. (cu sau fără politicieni) sau ca un film propagandistic de la Hollywood (nu mai spun despre ce, fiindcă știu ei foarte bine!). Ca promisiunile electorale de mărire a salariilor mici care se concretizeaza, ulterior, în majorarea veniturilor clientelei politice și organizarea unei “rețele” întinsă în toată țara. Un fel dă mafie pă pîine.

Margarina e accesibilă, ca o lecție de coreeană, după ureche (din serialele de pe TVR2), pentru Olguța Vasilescu. E un înlocuitor de unt dar și de informație utilă atunci cînd este discutată în presă, un exemplu despre cum publicitatea negativă e tot publicitate, un țap ispășitor scos la înaintare cînd se vrea acoperirea celorlalte boli din alimente și chiar un alt prilej de a vorbi despre cît de bun e uleiul de măsline iar cel de floarea soarelui, nu.

În compoziția ei se găsesc niște chestii desecretizate, pe etichetă, în mod transparent și totuși noninteligibil, ca dosarele Revoluției și Mineriadelor și ca modalitățile de cîștigare a licitațiilor sau de ocupare a unui loc de muncă la stat iar efectele-i negative, mințite prin omisiune, sunt la fel de nedigerabile ca un program politic sau de guvernare și leit un program de “știri” preplătite. Ca să nu mai vorbim de un sondaj sociologic, la comandă, care, la fel, se lipește de intestine ca o constipație care se-ndreaptă, din punct de vedere politically correct, într-o direcție greșită.

În esență, margarina tartinabilă, ca orice întinsătură, este recomandată întregii familii – inclusiv familiilor de politiciene ai căror bărbați se duc la prostituate (forțate și uneori minore) – dar, cel mai la îndemînă, îi vine credinciosului, în post, cît așteaptă să învie Cristos sau să se facă autostrada Pitești-Sibiu, întreruptă momentan din cauza migrației mormolocilor spre asociațiile de protecție a spermatozoizilor de orice fel.

Ideea e că, în această perioadă cînd cetățenii romîni sunt, chipurile, puși s-aleagă, cu margarină sau fără margarină, ambele variante cerute în Constituție vor fi implementate, pe rind, de către presa care primește sponsorizări grase și de la pro și de la contre iar noi vom fi făcuți sendviș între cele două extreme grețoase.

Beți apă și folosiți prezervativul! 

“Mircea Miclea: Campaniile media si cele publice legate de Balena Albastra cresc probabilitatea de a se intampla nenorociri in loc sa o reduca”  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21699759-mircea-miclea-campaniile-media-cele-publice-legate-balena-albastra-cresc-probabilitatea-intampla-nenorociri-loc-reduca.htm

“Ministrul Muncii Olguta Vasilescu a fost "femeia puternica" de marti seara a Antenei 3. O emisiune pe acelasi calapod cu cea dedicata Gabrielei Firea. Olguta a vorbit (si) despre perioada in care a fost retinuta pentru 24 de ore spunand ca a avut anumite retineri fata de persoanele cu care ar fi urmat sa imparta celula, dar o gardiana a linistit-o spunandu-i sa stea linistita caci "doamna Olguta, sunt numai intelectuale in camera". "Inchisorile din Romania sunt pline de intelectuali... asta e situatia", a concluzionat Olguta Vasilescu.”
http://www.hotnews.ro/

“Intre aceste aspecte s-au numarat si tuneluri cu inaltime de un metru pe sub autostrazi care sa permita broastelor si altor animale mici sa treaca in siguranta. Tunelurile sunt standard in Europa, insa in timpul unei vizite in 2010, oficialii Covec, insotiti de ambasadorul Chinei, au ramas uimiti sa afle de reglementare.” http://www.hotnews.ro/stiri-international-18013283-companie-chineza-vrea-construiasca-autostrada-pitesti-craiova-anunta-reteta-succesului-pentru-accelerarea-lucrarilor-mai-bine-folositi-relatia-directa-guvern-celalat-guvern.htm
 

“Cativa specialisti de la Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor din Galati au primit medalia de aur la Salonul International de Inventica, de la Geneva, pentru un pate vegetal din faina de linte rosie si bob.” http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/romania-medalie-de-aur-pentru-pate-cu-ce-s-au-prezentat-romanii-la-salonul-international-de-inventica-de-la-geneva.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu