marți, 5 mai 2015

“PULIMEA” politică, azi Nechita

Adastă în diverse prim-planuri, zilele acestea, un urmaș de-al lui Ştefan și un con-regional de-al lui Sechelariu ( politicianul care a făcut celebru cuvântul jegos din titlu, cuvânt folosit de finul edil, acum mort, cu referire la propriu-i electorat), cu coama-i pieptănată pe spate lăsând fără apărare o față de lemn și niște dinți mărunți dar pofticioși ca un gând libidinos.

E măritul Nechita, de la Ieși, aflat la vârsta la care cămeșile bărbaților care nu se dau bătuți sunt tot mai călcate și burțile tot mai lăsate și, pe care, dacă nu te afli în situația avantajoasă de a-i lua la ochi din față, îi detectezi după mirosul greu de colonie.

Vechitura politică a fost împinsă în fața ecranului de către DNA pe motiv că ținea Poliția locală la cingătoare și-o mai trimitea din când în când în misiune de filaj și supraveghere a cam tot ce mișca prin târgul lui. Astfel a ieșit la iveală povestea de amor dintre bătrânel și tânara angajată care, după ce s-a văzut suită-n postul de city manager, voia să-l dea jos după ea.