marți, 10 martie 2020

Împreună Zero (hai, 0-20%!)



M-am ținut, dar am uitat, să spun că anul acesta vom auzi o mulțime de “împreună”, pe ideea că acest cuvînt ar avea o reverberație extraordinară. Există o listă de cuvinte și semnificațiile lor pe https://secretpge.wordpress.com/2011/01/15/cuvinte-de-legatura-cu-subconstientul/.   Exemple: Pentru a dobandi pricepere – OBSERVA;

Pentru a redescoperi plăcerea lecturii – JUDECA;
Pentru a-ți mentine sănătatea - EXISTA și tot așa pînă la “Împreună”, care e un fel de tata și mama lor. Cuvintele sunt importante, fără-ndoială, dar efectul lor variază, funcție de multe alte necunoscute.

În fine, cert e că anul “împreună” a debutat cu acest coronavirus fantomă care le face pe autorități să invoce acest cuvînt ca pe un ultim resort, în tentativa de a stabili o relație de încredere între populație și autorități. Încredere pierdută de multă vreme, așa cum s-a văzut în sondaje, o pierdere de care nimeni nu s-a sinchisit, deși un sociology a atras atenția că există un pericol în această stare de fapt. Asta pentru că, la noi, orice autoritate se crede căpitan de vas.