joi, 2 martie 2023

Se împlinesc 20 de ani de marketizare a bolilor, Non-Stop. Cancer e vedeta ştirilor

Precizare: Fiecare dintre cei care s-au expus public – sincer, fără ipocrizie – spunînd adevărul, contestînd măsurile aberante, chiar criminale, ale fanaticilor…  https://freefrompress.blogspot.com/2023/03/spalati-va-pe-miini.html#more

Se împlinesc 20 de ani de marketizare a bolilor, Non-Stop. Cancer e vedeta ştirilor



miercuri, 9 martie 2016 - Dl. Morbos. 8 Martie. Ziua femeii IV  

D-na Morbosa nu fusese nevoită niciodată să fie frumoasă, slavă Domnului că prinsese vremurile sexi, dar în ce privește viața intimă urmărise cu atenție toate indicațiile și dojenile adresate femeilor în presă… https://antipresa.blogspot.com/2016/03/dl-morbos-8-martie-ziua-femeii-iv.html


Vînzarea de boli a început încă din anii”90 dar, de la o vreme, a căpătat accente demente. Pandemia, acest “ajutor divin” picat din laborator în poala stăpînilor genomului uman, a fost doar un intermezzo, între diagnosticarea la hectar şi diagnosticarea la global.

joi, 5 aprilie 2012

CANCERUL IN PRESA

CANCER PRESS

 

În multe ziare se recomandă chiar 6 cești de cafea pe zi!

Ameninţările de presă sunt de mai multe feluri: de vreme rea, de sfarşitul pămantului, de cutremur, terrorism, asteroizi, explozii solare, alinierea planetelor, întreţinerea iarna, apocalipsa şi, binenţeles, cancerul care este o ameninţare mai frecventă decat cea meteo.

Practic, nu există zi în care acest cuvant să nu apară în ziar, într-un context sau altul adică inclusiv în articole care nu dau de bănuit.

De exemplu, în Gandul, în articolul din 14.02.2012, “De cate ore de somn are nevoie un adolescent. STUDIU”. In afară de faptul că, în astfel de studii, cercetătorii se contrazic pe ei înşişi, în cazul de faţă - adolescentul nu mai are nevoie de 9 ore de somn cum se credea ci doar de 7 - aşa-zisul studiu sare din titlu şi proferează ameninţări şi la adresa adulţilor. Astfel, în cazul bărbaţilor care dorm puţin şi sexul e mai puţin, pe cercetători îi freacă grija mult de treaba asta, iar în cazul femeilor care dorm puţin, “combinat cu un stil de viaţă pasiv”- asta ca să relativizeze rezultatul aşa-zisei ştiinţe, poate cauza cancer, inclusiv mamar.



http://inteleptul-satului.blogspot.ro/2013/05/cancerulpoate-fi-invins-preluat-de-pe.html 

Sigur, presa o să spună că există un mare interes din partea publicului. Normal că există, doar vuieşte lumea de campanii de promovare a bolii, campanii plătite cu sume enorme, şi a aşa-zisului tratament care îi “vindecă” pe cei care luptă cu boala, gandesc pozitiv şi îşi doresc foarte mult să se facă bine. Fiind un interes enorm financiar, ştirile pe această temă din toată presa sunt făcute ca să ameninţe, nu să fie de ajutor. Asta pentru că sceleraţii care au modificat natura nu vor să înlăture adevărata cauză a acestei maladii care ar fi, după părerea lor, “progresul”, un termen generic pentru prostia criminală a Creatorilor lumii noi. De fapt e vorba de “strictly business” adică să aibă fabricile de medicamente şi toţi cei implicaţi, clienţi şi, desigur, despre control prin frică.

 

O ieșeancă deține SECRETUL VINDECĂRII CANCERULUI, fără să fie medic! 

"Potrivit acestuia, chimioterapiile distrug măduva hematoformatoare, iar organismul este pus în situaţia de a nu se mai putea apăra.

Teofil Lung a adăugat că citostaticele sunt medicamente din care se câştigă "foarte mult", fiind cele mai scumpe de pe piaţă, iar unii medici "din asta trăiesc".
"Unii din asta trăiesc, îi trimit pe pacienţi să facă şedinţe de chimioterapie, chiar dacă nu e cazul, sunt afaceri extraordinare. Nu există tumoare pe lumea asta, şi este dovedit histopatologic, care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră”, a afirmat Teofil Lung."

http://www.evz.ro/detalii/stiri/o-ieseanca-detine-secretul-vindecarii-cancerului-fara-sa-fie-medic-1024081.html

 

Altfel, cui ar putea să-i fie util să afle dintr-un articol că aspirina face bine apoi, cateva săptămani mai tarziu, că aspirina face mai mult rău decat bine[1] pentru ca, două luni mai tarziu, să afle că aspirina ar putea preveni cancerul iar, în final, să se tragă concluzia în felul următor: “Totuşi, experţii avertizează că nu există încă dovezi suficiente pentru a recomanda aspirina pe post de tratament împotriva cancerului.”[2]

Dar, ce favorizează sau reduce riscul apariţiei acestei boli associate cu progresul? Carnea roşie, e clar, tot conform acestor studii, predispune la cancerul de colon. De parcă omul consumă carne roşie de cand au devenit ăştia oameni de ştiinţă![3]

Există, totuşi, scăpare, se spune, avem alimente care previn apariţia cancerului: ţelină, morcov, ulei de măsline, ardei verde, cimbru, ceai de muşeţel, mentă, rozmarin, linte, fasole, fructe, legume crucifere (broccoli şi conopidă).[4] Sau, nu!



Un alt studiu[5] anunţat de Romania Liberă sub titlul: ŞOCANT. Cartofii şi cerealele integrale pot cauza cancer de sân. Vezi de ce, ne spune că legumele şi fructele conţin Cadmiu, substanţă care se găseşte în îngrăşăminte şi reziduurile terenurilor agricole. Cadmiul ca şi alcoolul ar face parte dintre produsele care imită estrogenul care, se pare, favorizează cancerul de sân şi endometrial. De parcă estrogenul şi alcoolul la femei au apărut în “era progresului”! Dar, dacă zic ei: “Legătura dintre consumul de alcool şi cancerul de sân nu poate fi încă explicată de experţi, dar la mijloc ar putea fi tot estrogenul.

„Estrogenul stă la baza multor cazuri de cancer de sân, iar alcoolul ar putea să crească nivelul acestui hormon în sânge", explică medicul Holly Phillips.”  Şi, ca să fie mai convingător, berea şi vinul sunt făcute răspunzătoare şi de cancerul oral şi chiar modifică ADN-ul într-un articol[6] din Gandul. Asta după ce, la un moment dat, s-a scris că vinul roşu “previne şi ţine sub control cancerul mamar”[7] 

De altfel, această formă de cancer e preferata ştirilor, a cercetătorilor şi a doctorilor care beneficiază la greu de generozitatea fabricanţilor de medicamente. S-a ajuns atat de departe încat să se pună un titlu care să dea speranţe gravidelor bolnave pentru ca apoi să le spulbere în conţinutul articolului[8] unde se spune că boala a recidivat la fel şi la gravide şi la restul femeilor. Articolul apare şi în Romania Liberă unde, ca să pară că titlul are un rost, se spune că “sarcina în cazul femeilor cu cancer la san în fază de remisie poate avea efecte benefice”.[9] 

Cum se fabrică:

Aleargă prin casă, nu-și găsește locul, părinții nu știu că e ADHD, cred că e un copil vioi; fără tratament, la maturitate își va distruge viața; e ereditar, Tot mai multi copii sunt diagnosticati cu tulburari emotionale asemănătoare cu ADHD; ADHD, o boală a copiilor, afectează tot mai mulți adulți; ai un copil cu ADHD, iată cîteva…  https://freefrompress.blogspot.com/2018/04/fake-news-constientizarea-adhd.html

De altfel, în legătură cu cancerul la sân s-a atins demenţa cand au fost influenţate femeile să-şi facă masectomie pe motiv că ar putea face cancer dacă au avut în familie. Asta în condiţiile în care tot ei spun că probabilitatea este de 5-10% şi că, descoperit în fază incipientă, se vindecă.

Totuşi, femeilor obeze din articolul SOCANT, expuse la Cd, nu le-a crescut riscul de cancer şi pot să se considere la fel de norocoase ca femeile care dau cu mopul într-un alt articol[10] unde şmotrul face parte dintr-un mod de viaţă sănătos. 

Cercetătorii au descoperit tratamentul-minune care omoară orice fel de tumoră canceroasă http://www.evz.ro/detalii/stiri/cercetatorii-au-descoperit-tratamentul-minune-care-omoara-orice-fel-de-tumora-canceroasa-1030197.html  

Una caldă, alta rece într-un articol care spune că ciocolata previne apariţia cancerului de colon dar că “ se pare că riscul îmbolnăvirii este mai ridicat la persoanele grase şi cu talie scundă.”[11]. In recensămantul celor pe care presa îi vrea îngrijoraţi intră şi bărbaţii cu calviţie timpurie. Studiul e, fără îndoială, concludent: a fost făcut pe 87 de bărbaţi.[12], dintre care 45 fuseseră diagnosticaţi cu alopecie, iar concluzia e că s-a stabilit o legătură între aceştia şi o formă benignă a prostatei.

Oricum, cine nu suferă de chelie să nu doarmă linistit pentru că cercetătorii lu’peşte consideră că există o legătură între cancerul de prostată şi pilula contraceptivă, doar aşa, pentru că în ţările unde se folosesc anticoncepţionale există şi cancer de prostată.[13] Progresul,deh! In compensaţie, partenerii fumători îşi pot îmbolnăvi soţiile de cancer, ca să nu scape nimeni.[14]

 


Ce au în comun toate aceste STUDII, însă, este rezultatul care nu înseamnă nimic. In articolul SOCANT concluzia este următoarea: “Studiul realizat pe 55.987 de femei care au ajuns la menopauză, a arătat că o treime din femeile care aveau niveluri mari de cadmiu în organism erau mai predispuse cu 21 la sută să se îmbolnăvească de cancer de sân decât femeile cu niveluri mici din această substanţă.” Ce relevanţă are asta? Din 55 987 de femei la menopauză îti dă că 1/3 dintre cele cu nivel mare de Cd…1/3 din căt?...apoi predispoziţia cu 21% mai mare care e, de fapt, o predispoziţie mică. Apoi, se spune în acelaşi articol, Cd poate fi inhalat de oricine din atmosferă aşa că de ce să ne mai batem capul că se găseşte în cereale. Dacă titlul n-ar conţine avertizarea SOCANT, cititorul ar fi nedumerit sau indifferent faţă de aşa-zisul studiu.

Din ciclul “poate să fie sau poate să nu fie”, screeningul annual nu reduce riscul apariţiei cancerului de prostată[15], iar prea puţin “colesterol rău” poate cauza cancer.

Că veni vorba, UPDATE: