sâmbătă, 8 august 2009

TARA IN CARE BATE VANTU'

6 August,2009

Cand a caştigat Traian Băsescu alegerile, după ce-a fost boicotat de mai toată presa, a crezut că e invincibil. De fapt, după ce Tucă l-a invitat la emisiunea lui şi apoi l-a dat afară din televiziunea torţionarului comunist, imediat ce-a intrat pe uşă, Realitatea l-a primit pentru că la momentul respectiv avea propriile interese şi B1 l-a susţinut pentru că joacă la alta masă. Oamenii l-au votat pentru că nu voiau să caştige Adrian Năstase, un tip la fel de authentic şi original ca tablourile din propria casă.
In perioada Năstase au dispărut din televiziuni toate emisiunile anchetă, pentru că, dictatorul arivist, copilul corconit al comunismului şi-a îndreptat puşca de vanătoare spre presă şi în acelaşi timp, a desfăcut punga cu bani de la cingătoarea statului şi le-a aruncat nişte galbeni. Cat a stat presa să adune după jos mita, fără s-o mai incerce în dinţi, că doar nici ea nu dă mai departe lucruri adevărate şi verificate, s-a încheiat mandatul. Cand se încheie un mandat, presa analistă politic, nu toată (cei de la social chiar au treabă), se orientează spre cine dă mai mult. E normal, doar fiecare organ de presă e o societate comercială, o afacere, de-asta nu trebuie să-şi ia aere de putere în stat. Aşa cum vanzătorul ambulant îţi bate la uşă şi încearcă să-ţi vandă cate o porcărie ieftină pentru care trebuie să plăteşti taxe poştale de zece ori mai mari, aşa presa îţi intră în televizor încercand să-ţi vandă tot un fals pentru care plăteşti publicitatea direct în magazin. Si metoda e aceeaşi: vanzătorul din uşă are două produse şi, înainte să-i închizi uşa în nas, pe unul ţi-l pune în mană să-l examinezi, ca să aibă el timp să-şi laude marfa; presa, îţi pune un titlu pe ecran şi anunţă o temă, de exemplu diplomele false ale poporului fals dar toată emisiunea îi întreabă pe invitaţi dacă nu cumva Elena Udrea e de vină şi pentru astea. Stiţi, e ca la vopseaua aia de păr ieftină: orice culoare şi-ar alege femeile astea, ţara e plină de păr roşu.
Chiar şi Alina Gorghiu a rezistat eroic(la emisiunea lui A.Ursu), deşi are o reputaţie anti- PDL de apărat, ceea ce dovedeşte că are calităţi certe dacă nu acceptă să se facă de ras. In fond, pentru presă e simplu, ea nu se compromite niciodată pentru că e deja acolo. Oricum, la momentul ăsta, politicienii nu sunt mai jos decat presa.
Cum spuneam, cam de multişor, ce-i drept, Traian Băsescu s-a crezut invincibil. Drept urmare nu şi-a mai controlat discursul, a făcut gafe monumentale(aia cu Becali la masă a fost oribilă) şi, încet-încet, a pierdut puţin cate puţin din vigoare pentru că s-a risipit în discuţii cu presa, care puteau fi evitate, multe fiind doar un prilej de taclale.
Acuma, sigur că noi nu ne aşteptam s-avem un preşedinte pentru noi cei niciodată reprezentaţi în ţara asta de nimeni, dar, cand T.Băsescu a pupat mana popii în Parlament, am ştiut şi mai bine unde suntem, adică tot în evul mediu. Totuşi, cand a spus că Emil Constantinescu n-a lăsat nici o urmă ca preşedinte, oricat de nepoliticos a fost, am crezut că măcar el ştie ce face.
Astăzi, totuşi, după aproape cinci ani, nici el nu stă prea bine cu moralul şi, deşi în alţi termeni, mai c-a zis că l-au învins structurile. E dezamăgit de popor care poate că nici nu vrea luptă împotriva corupţiei, e dezamăgit de govern că nu reformează statul şi tot aşa, parcă nimic nu mai are rost.
Binenţeles că n-are, credeţi că noi, după 20 de ani de distrugere continuă, am crezut că ne reformăm într-un an?
Păi, dacă Preşiedinta Asociaţiei Magistraţilor crede că Putiere Judecătoreasca e atunci cand judiecătorul îşi dă ce salariu vrea, credeţi că noi ne mai simţim vexaţi că nu ştiu americanii să arate Romania pe hartă?
Cand o şefă de la neonatologie spune că nu e sigură dacă o fată gravidă la 11 ani a fost violată sau nu şi cand englezii rad de metoda de avort pe care vroiau s-o aplice doctorii romani, credeţi că noi nu ştim în ce hal de înapoiere ne aflăm?
Cand, timp 20 de ani, pensionarii ăştia de tip nou au reuşit să păstreze lista de coadă făcută de ei sfidand bonurile de ordine şi chiar au dat metoda mai departe tinerilor?
Cand ţara s-a umplut de proşti cu diplome de avem mai mulţi angajaţi la stat decat la privat care nici rahat nu dau pe omul contribuabil cand are nevoie de ei,credeţi că noi nu ştim că Ceauşescu încă mai bantuie şi mai procreează?
Cand poporul ăla care vă pupă mana merge de cateva ori pe an să se roage la oase, credeţi că noi ne închipuim că trăim în Star Trek?
Nu, noi ne punem contra doar aşa de amorul artei… războiului. Putem noi să abandonăm în faţa starvurilor vii care put a Ceauşescu? Sau în faţa bişniţarilor şi “elitei” comuniste? Sau în faţa primarului Kitch On The Beach(sau alte sinonime)?
Păi, dacă şi Vantu , aşa cum tarăşte el un picior, a caştigat continuu timp de 20 de ani şi nu i-a trecut nimeni pe dinainte. Chiar pe vremea lui Constantinescu a reuşit să fie girat de CEC, ca să nu mai rămană nici un pensionar cu vreun leu la ciorap, fiindcă securitatea l-a informat că mai sunt bani la populaţie. A lăsat cadavre în urmă şi acum e guru, i-a hipnotizat pe unii jurnalişti exact ca pe Maria Vlas, cum îi hipnotizează ăia cu alba-neagra pe amăraţii care se-ntorc în ţară cu Atlassib, compania aia care opreşte în toate parcările întunecate şi, cand ajunge la graniţă se-nvarte ore întregi prin Ungaria pană se schimbă tura la vamă şi intra ăia cu care au ei de împărţit ţigări, bani etc. După ce îi fac să-şi dea singuri banii din portofel, criminalii ăştia puşi pe urmele romanilor şi în străinătate, îi lovesc cu degetele peste frunte să-i trezească la realitate. Oamenii încep să se-nvărtă înnebuniţi ca muştele date cu insecticid după care îşi dau seama că au rămas fără bani şi-ncep să zbiere. Aştia, de la Realitatea, deocamdată parcă sunt daţi cu insecticid, cand îşi vor reveni…nu ne interesează.
Acum, e drept că şi poporul cu care se îmbrăţişează Traian Băsescu, mai degrabă pune bani la FNI decat să meargă la susţinerea votului uninominal. De-asta poate ar trebui să fie mai orientat şi spre alte sectoare sociale ca să nu-şi dea seama prea tarziu unde a greşit şi să ţină în final cel mai bun discurs din viaţa lui ca Adrian Năstase care se lăţise pe toată ţara că nici la mormantul lui Stefan cel Mare nu mai puteai să ajungi pană nu treceai de el şi de nevastă-sa.
Aşa că D-le Băsescu, ce ne interesează pe noi ce vrea poporul, (dacă vrea să fie filosof, să fie filosof că facultăţi sunt garlă). Dacă vrea să dea “dreptul” la stat şi ca să aibă şi odrasla cea proastă diplomă fără s-o merite, să dea. Dar dacă nu vrea luptă anticorupţie atunci o s-o aibă pentru că noi o vrem.