joi, 2 iulie 2020

Mesajul transmis de Autoritățile Ȋnalt-Competente pe timpul pandemiei

Unul din statele paralele ale României.

Dar, mai întîi, ieri după-masă, Klaus Iohannis a prezentat, românilor de pretutindeni și invitaților ținuți în soare, nerealizările PSD-ului și draftul Să înflorim deșertul, ambalat și etichetat ca Plan de relansare (fost Plan de reconstrucție), cu termen de dare în folosință la sfîrșitul zilelor, peste zece ani. Din cuprins: românii merită să aibă autostrăzi, creștere economică durabilă, locuri de muncă bine plătite și alte asemenea, undeva, în România de mîine. Că și mîine o zi!

Pandemia TV, dincolo de cuvinte

În zorii coronavirusului: Ce coronavirus, tot timpul circulă cam patru coronavirusuri, asta-i viața! Am venit să potolesc avîntul televizionistic pro-pandemic, stați liniștiți! Nu, nu declarăm epidemie, că n-avem cu ce.

Cîteva minute mai tîrziu, cît încă nu se răcise cafeaua, cam pe la a doua țigare, precursorii folosiți în fabricarea bolilor își intrau în rol, încet-încet. OMS avertizează că numai astăzi nu e mîine și, ca mîine, în contextual globalizării, trebuie să oprim poluarea planetei, să scoatem Africa din foame și să fie pandemie. Doamnelor și domnilor, cercetătorul britanic – o instituție foarte serioasă, vă asigur – a ajuns la concluzia că zeci de milioane vor muri numai în Regatul Unit. Nu vreau să vă sperii și vă sfătuiesc să vă luați informația numai din surse credibile dar, la noi, vă dați seama, vor muri chiar mai mulți, avînd în vedere sistemul medical românesc subfinanțat.


Într-adevăr, virusul ăsta e mult mai periculos decît ne-am asteptat. Să ne punem geaca de aviator și să ne-apucăm de treabă! Doctore, care e Planul de lansare a pandemiei? Păi, avem un Italian care-a trecut prin Gorj și, știți, italienii sunt plini de epidemie, e jale la ei. Primul care tușește-n zonă îl aducem la Matei Balș.