joi, 2 iulie 2020

Mesajul transmis de Autoritățile Ȋnalt-Competente pe timpul pandemiei

Unul din statele paralele ale României.

Dar, mai întîi, ieri după-masă, Klaus Iohannis a prezentat, românilor de pretutindeni și invitaților ținuți în soare, nerealizările PSD-ului și draftul Să înflorim deșertul, ambalat și etichetat ca Plan de relansare (fost Plan de reconstrucție), cu termen de dare în folosință la sfîrșitul zilelor, peste zece ani. Din cuprins: românii merită să aibă autostrăzi, creștere economică durabilă, locuri de muncă bine plătite și alte asemenea, undeva, în România de mîine. Că și mîine o zi!

Pandemia TV, dincolo de cuvinte

În zorii coronavirusului: Ce coronavirus, tot timpul circulă cam patru coronavirusuri, asta-i viața! Am venit să potolesc avîntul televizionistic pro-pandemic, stați liniștiți! Nu, nu declarăm epidemie, că n-avem cu ce.

Cîteva minute mai tîrziu, cît încă nu se răcise cafeaua, cam pe la a doua țigare, precursorii folosiți în fabricarea bolilor își intrau în rol, încet-încet. OMS avertizează că numai astăzi nu e mîine și, ca mîine, în contextual globalizării, trebuie să oprim poluarea planetei, să scoatem Africa din foame și să fie pandemie. Doamnelor și domnilor, cercetătorul britanic – o instituție foarte serioasă, vă asigur – a ajuns la concluzia că zeci de milioane vor muri numai în Regatul Unit. Nu vreau să vă sperii și vă sfătuiesc să vă luați informația numai din surse credibile dar, la noi, vă dați seama, vor muri chiar mai mulți, avînd în vedere sistemul medical românesc subfinanțat.


Într-adevăr, virusul ăsta e mult mai periculos decît ne-am asteptat. Să ne punem geaca de aviator și să ne-apucăm de treabă! Doctore, care e Planul de lansare a pandemiei? Păi, avem un Italian care-a trecut prin Gorj și, știți, italienii sunt plini de epidemie, e jale la ei. Primul care tușește-n zonă îl aducem la Matei Balș.
Cîteva zile mai tîrziu: Ghinion de neșansă, domnule, gorjanul s-a făcut bine, are două teste negative, trebuie să-i dăm drumul acasă. Mai rămînem cu doi. Nu se poate, sîntem la sfîrșitul lui februarie, chinezii se luptă cu boala încă din decembrie și noi nu reușim să declanșăm epidemia. Trebuie să fim pro-activi, după cum urmează: lăsăm puhoaiele de români să vină din zonele virusate pe toate căile, să mai încălzim un pic atmosfera, după care instalăm, direct, stare de urgență. După o vreme, îi carantinăm pe diasporeni dar nu-i testăm. Pentru décor, internăm forțat asimptomaticii (dar, să nu ziceți la nimeni!), nu testăm nici personalul medical și scoatem armata pe străzi. Populația trebuie informată că virusul nou e mult mai contagios decît o gripă sezonieră și afectează, mai ales, persoanele peste 65 de ani. Mod de transmitere: în principal, tuse, strănut, strîngere de mînă, fără alte precizări. Avem și primul caz de transmitere a coronavirusului, prin pix.


16 martie 2020 – Se declanșează starea de urgență. Acum, v-am prins! Nu credeți? Primul mort, bolnav în fază terminală, adus din Franța ca să moară acasă, a fost înregistrat la victimele covidului. Ne mișcăm încet dar, nu vă pierdeți speranța, o s-avem rubrică zilnică de morți. Televiziunile pregătesc pandemia asta de mult, au titlurile pregătite: Boala nu iartă pe nimeni!


Stați liniștiți, oameni buni, o să fie o lume mai bună! Nu e normal ca un fotbalist să cîștige milioane și un doctor, nu!


Donați! Donați! Donați, pentru echipamente medicale. Donați, că, dacă nu donați, înseamnă că n-ați înțeles despre ce e pandemia asta!

Ce parlament, ce așa-zis Avocat al poporului, ce Curte Constituțională! Ciocu’ mic, fiindcă acum noi suntem la putere! Ce biserică, ce Paște, ce comuniune! Să vedem cum să dăscurcă românu’ fără Dumnezeu! Poate Dumnezeu să-l vindece dă covid? Stați în casă, altfel o s-avem înmormîntări. Ca-n Italia, pe străzi!
Români din străinătate, nu veniți acasă, nici acum, nici altădată, fiindcă visul emigraților de a se întoarce, acasă, vreodată, e doar o utopie!


La televizor, cumpărături și morți. C-așa-i românul, prost, s-a-nvățat să mănînce! 

Consumul de obiecte de igienă personală e cel mai mic din Europa. Da’, ce vreți, dom-le, să dăm o lege să se spele românul pe mîini, dacă el nu vrea să se spele?! Un popor bolnav, din toate punctele de vedere, care nu se duce la doctor!
Așa că, purtați mască, mănuși, de cum ieșiți din casă, fiindcă sunteți infecți! Noi v-o spunem cu frumosul, vă învățăm de bine. Aveți încredere! Vă internăm cu forța fiindcă sunteți posibil contagioși, pupăcioși, indisciplinați, obraznici și, dacă nu vă convine, să vedem ce faceți? Vă băgăm în spital pe-o parte și vă scoatem pe partea cealaltă, direct din frigider, fără autopsie și cu capacul pus. Fiindcă putem!


Nu, asta nu putem, să vă dăm aceste cifre. Cîți testați sunt, adică. Vă spunem doar ce vrem noi: cîte testări facem și cîte ies positive la covid. Ia, uite, dom-le, nu poate românul să suporte să i se ia temperatura cu pistolul-termometru dintre sprîncene. E prea mîndru și se gîndește că se instalează dictatura prin al treilea ochi. Nu, bă, conștientizezi că ești bolnav și te trimite ăla de la pază la doctor, dacă ai peste 37 cu trei! La privat, în principal, că la stat suntem ocupați cu covidul. De ce-am ales să-i declarăm pe toți morți de covid, chiar și p-ăia care erau în comă sau chiar morți, înainte de testarea cu covid? D-aia! Nu, nu deschidem spitalele și pentru cronici, chiar dacă unii mor netratați p-acasă, fiindcă, doar impunînd aceste restricții, am salvat milioane. Cum cine? Comitetul de urgență Ȋnalt Competent. Cine face parte din el? Autoritățile Ȋnalt-Competente, asta e tot ce aveți voie să știți. 

Important e că am manageriat pandemia asta, ca nimeni alții: Suedia e zbuciumată de regrete că n-a putut să salveze așa mulți ca noi, Germania… acum, să fim cinstiți, românul nu e neamț, Boris Johnson a fost necredincios și a luat covidul iar SUA e o țară bolnavă.

Vă dați seama cine suntem noi, i-am bătut la funduleț pe toți, ca la saloanele de masaj!


Dar, și starea de urgență cu interzicerea tuturor drepturilor românilor a ajutat, fiindcă, vorb-aia, în fața bolii ori ești prost, ori ești prost!

Stare de alertă. Românul nu respectă nimic. Plus, a inceput și agitația asta internațională, sunt proteste peste tot. La noi, nu, că e interzis. Vă dați seama, cu toată dragostea, sunt pe lumea asta psihopați care spun că nu există coronavirusul sau că nu e așa de rău, despre ce vorbim! Ăștia nu sunt sănătoși, o s-avem război dacă nu ne conformăm. Doamnă, lumea nu va mai fi niciodată la fel, asta trebuie să ne intre bine în cap!


Nu respectați masca și distanțarea socială, nu? Eh, ce să vezi, avem din ce în ce mai mulți infectați, am păstrat ce-a fost mai bun la urmă, azile de bătrîni, case de copii, unde personalul e netestat, la fel ca și pompierii, polițiștii, șoferii de autobuz, angajații la stat care încă mai muncesc. Plus, în măsura în care se poate, internăm bolnavi de cancer cu covid, cărora le întrerupem tratamentul de dinainte de testare, și e posibil s-avem și morți cu putere mai mare de convingere. Ȋnvățăm o lecție, nu? De ce le-am întrerupt tratamentul? Ei bine, aici sunt mai multe curente de gîndire și noi așa am ales.


Tot nu respectați masca și distanțarea socială, nu? În urma raportării unei creșteri uluitoare a cazurilor de covid în România (ce dacă avem caniculă insuportabilă și soarele a uscat toate miasmele), țările din Europa vor impune restricții românilor. Să vedem unde mai fugiți d-aici? Grecii v-au înghesuit și distanțat de restul lumii, deja, ieri, cînd ați aterizat la ei. Germanii v-au carantinat, alte patru țări au zis să nu călcați prin zonă. Ați văzut, n-aveți scăpare!

Poftim? Primărița Bucureștilor a testat 4 600 și a găsit doar 4 infectați cu covid? Normal, face jocul rușilor! D-aia am și oprit testarea paralelă.

Asta e o pandemie numai și numai din surse oficiale.



P.S. Maxine Hong Kingston, scriitoare americană de origine chineză, prima generație, din familia ei de emigranți din China, născută în America, a scris, printre altele, romanul autobiographic (dar e mai mult de-atît) The Woman Worrior, în care povestește cum familia ei a făcut toată viața economii inimaginabile, la propriu, să strîngă bani și să se-ntoarcă acasă. Evident, pentru că așa e soarta emigranților, condițiile se schimbau tot timpul și banii nu erau niciodată suficienți. Într-un final, spre bătrînețe, mama ei, care se află în centrul atenției întregii povești, a renunțat la repatriere spunînd: Nu mă mai pot întoarce, m-am obișnuit să mănînc! (N-am avut timp să caut citatul exact)

https://romania.europalibera.org/a/coronavirus-romania-primul-depistat-primul-vindecat/30461718.html

16 martie2020 - “Pe durata stării de urgență a fost restrâns, în termenii și condițiile prevăzute de Decret, exerciţiul unor drepturi: libera circulație; dreptul la viață intimă, familială și privată;  inviolabilitatea domiciliului; dreptul la învăţătură; libertatea întrunirilor; dreptul de proprietate privată; dreptul la grevă; libertatea economică.”  https://www.pwc.ro/ro/tax-legal/alerts/decret-presedintele-romaniei-instituire-stare-de-urgenta.html

Primul mort în România a fost raportat oficial pe data de 22 martie 2020, la 26 de zile după primul caz semnalat oficial în ţara noastră (26 februarie 2020). https://www.economica.net/coronavirus-morti-romania-cazuri-coronavirus-covid-19-primul-caz-primul-mort-relaxare-26-05-2020_184954.html 15 aprilie 2020 - https://www.pwc.ro/ro/tax-legal/alerts/decretul-pre_edintelui-romaniei-nr--240-2020-privind-prelungirea.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu