marți, 7 august 2018

Bușoi și eradicarea imposibilului

Doar Ion Iliescu a avut în jurul lui “titrați”. Mă rog, titrați, galonați, nici nu știm dacă i-a ales el sau a fost servit. Emil Constantinescu, în schimb, a primit doar o promisiune fără acoperire de cinșpe mii de specialiști. Restul liderilor n-au mai adăpostit sub acoperișul lor politic decît oameni mai mici ca ei. 
Adrian Năstase și-a ales pe unul, Ponta, ‘nalt la stat și mic la character, Dinu Patriciu l-a schimbat pe Tăriceanu cu Antonescu (îmi dau seama cît respect avea Patriciu pentru aleșii lui), Traian Băsescu a luat-o sub aripă pe uriașa politiciană Elena Udrea, cea care a transformat definitive politica într-o revistă de scandal (nu l-aș băga pe Emil Boc aici, mai vedem cum e cu festivalul de droguri!) iar Călin Popescu Tăriceanu ș-i l-a tras de fin pe Bogdan Olteanu – mare personalitate, s-a voalat și filmul după ce n-a mai apărut la televizor. Mai apoi, Crin Antonescu s-a făcut prieten la cataramă cu Rareș Mănescu – adevărat bărbat de stat apărut în scriptele dosarului “prostituate pentru vip-uri”, Ponta s-a făcut confrate cu Dragnea pe care putea să-l bată cu ochii închiși la limbi străine, Dragnea le-a ales pe Viorica Dăncilă și Carmen Dan, ca să facă poză de director cu secretarele lui, ultimul post de șef într-o astfel de ierarhie.
Asta, pentru luații prin surprindere care se tot întreabă, în gol, de ce am ajuns noi la nivelul drojdiei în materie de politicieni.

În fine, Klaus Iohannis, pus în fruntea țării de cei care l-au ținut o vreme în carantină după alegerile prezidențiale pe care le cîștigase, l-a ales pe cel mai mic dintre toți, Cristian Bușoi.

De ce este el mai mic decît Viorica Dăncilă care… Doamne ferește, ce să mai zici!?

Pentru că Bușoi este o lipitură umilă pe lîngă Parlamentul European, dar cu aere de persoană importantă, un virus al ONG-urilor transmițătoare de boli, cu tupeu de făcător de bine, un omis al DNA-ului în lupta anticorupție vizavi de îmbogățirea lui din ANRP dar care susține Justiția, un agent al supradiagnosticării în numele eradicării bolilor ce nu pot fi eradicate. Bușoi este un mușuroi de sloganuri și texte de import care nu vindecă pe nimeni (nici nu-i ăsta scopul) - #WeCanICan, #ThinkPinkEurope, rahaturi d-astea - un premiat al grupurilor de influență în domeniul medical. Practic, numai cine n-a vrut, nu și-a făcut treaba cu politicianul conform. Între două preocupări pe alte teme - cum ar fi Cybersecurity sau Energia Curată - Cristian Bușoi a acoperit tot, de la tulburările hemoragice ale femeilor din România, pînă la celebrele boli rare care au devenit din ce în ce mai dese și fără să neglijeze “problema noilor amenințări precum Ebola și Zika”.

Asta i-a adus și diagnosticul de Europarlamentarul anului în domeniul sănătății.

Îți dai seama cît a “vîndut” ăsta ca să ajungă cel mai oscarizat român în establishmentul care ne dă cu flit din Shengen pentru că încă n-am “privatizat” tot?

“Summitul UE de la Sibiu va reprezenta startul unui nou proiect de ţară”, zice Bușoi.
Avînd în vedere că proiectul președintelui Iohannis, “România educată”, a ieșit atît de bine, concretizîndu-se prin înlocuirea, în școli, a limbii franceze, cu limba germană și, în curînd, lb. engleză va avea aceeași soartă (o singură limbă străină e prea puțin pentru Germania), următorul proiect de țară implementat împreună cu Bușoi, zic, să fie mult mai greu.

De pildă, alăptarea la sîn, în public, mi se pare o misiune imposibilă dacă mă uit la TV, însă pe măsura lui.
Cristian Busoi,  raportează in declarațiile de avere milioane de acțiuni la Fondul Proprietatea, ajungînd in prezent să dețină peste 14 milioane. […] finii lui, Daniel Groza si Marius Militaru, intră in in topul celor mai mari despăgubiri primite de la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietăților. Contactat de HotNews.ro, Busoi a refuzat să răspundă, in ciuda insistențelor, la o întrebare simplă: a cumpărat acțiuni de la finii lui?”  http://subcomisarul.ro/alertabusoi-vrea-presedinte-la-pnl/
Asociația S.O.S. Drepturile Pacienților a organizat, luni, 27 iunie 2016, dezbaterea cu tema "Insuficiența cardiacă în România", sub auspiciile Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților și cu sprijinul The Heart Failure Policy Network, organizație pe care am reprezentant-o în calitate de membru.”  http://www.cristianbusoi.eu/category/media/
“"2035 – prima generație fără tutun a României". În România, statul cheltuiește cel puțin un miliard de lei anual pentru tratamentul bolilor asociate fumatului.” http://www.cristianbusoi.eu/category/media/
“The vision of the Swedish Childhood Cancer Fund is to eradicate childhood cancer.“  https://www.barncancerfonden.se/en/about-us/
Ce înseamnă “supraviețuitor” sau “cancer free”: “Because of major treatment advances in recent decades, more than 80% of children with cancer now survive 5 years or more. Overall, this is a huge increase since the mid-1970s, when the 5-year survival rate was about 58%.”  https://www.pcfweb.org/about/ (Cît o fi costat acest “succes”, o veste mai bună cu 22% în decurs de vreo 40 de ani? Dacă scădem supradiagnosticarea, oare cu ce rămînem? Dacă un infectat cu HIV contaminează pe cineva în mod intenționat, primește o pedeapsă în consecință. Avînd în vedere efectele adverse devastatoare ale citostaticelor, dar nu numai, care ar fi pedeapsa potrivită pentru supradiagnosticare?)
How much? “Femeile trebuie să aibă șanse egale la sănătate și viață, indiferent de țara în care trăiesc! Susțin acest mesaj al campaniei #ThinkPinkEurope […]” http://www.cristianbusoi.eu/category/media/
“În România, 29 de oameni au murit de gripa și alți 38 au murit din cauza epidemiei de rujeolă, o boală eradicată în Europa.”  http://www.cristianbusoi.eu/cristian-busoi-apel-catre-societatea-civila-67-de-morti-din-cauza-gripei-si-a-rujeolei-sunt-urmarea-unei-guvernari-cu-o-nepasare-criminala-in-sanatate/ (Asta e ca o “Ştire” TV. De exemplu, “Ştirea” despre trei români înecați în rîul în care s-au aruncat să se scalde, la Antena 1 a fost prezentată de forma “creșterea temperaturilor (încălzire vremii) din ultima perioadă a luat trei vieți”. La noi în țară nu există emisiuni de știri, ci emisiuni de opinii manipulatoare.)  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu